2017. december 14., csütörtök

Magyarosan pirítva! Book Tag


Sziasztok!
Ma egy igen szórakoztató Book Taggel érkeztem, mint a címből is látjátok, ez a Magyarosan pirítva kérdéssor. Engem drága AniTiger hívott ki, a Hagyjatok! Olvasok! írója, köszönöm neked, nagyon tetszenek a kérdések! AniTiger válaszait ITT találjátok! Az eredeti kiírást a Prológus bloggereinek agyszüleménye, az ő bejegyzésüket IDE kattintva éritek el! Mint a címből már sejthetitek, a kihívás lényege, hogy csak és kizárólag magyar könyveket hozhatunk a kérdésekre! Régen nagyon nem akaródzott magyar írótól olvasni, viszont ezen egy ideje átléptem, és kedvenceim között is található nem is egy regény hazánk alkotóitól!
Piros-Fehér-Zöld:
Egy könyv, amelyről a világ minden szegletében tudják, hogy magyar


Én is Szabó Magda regényt akartam elsőre mondani, de AniTiger is azt hozott, így inkább keresek egy másikat. Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk. Ezt a regényt a Wikipédia szerint egy valag nyelvre lefordították, több filmadaptáció és készült belőle. Eléggé biztosnak tartom, hogy a világ minden táján ismerik.
Tejföl:
Egy könyv, amiből valami hiányzott


Szakács Eszter: A Szelek Tornya. Jó könyv volt, de nem volt kiemelkedő élmény. A szöveg olvasmányos, a karakterek jól fel vannak építve, fiatalos és humoros. Ahhoz, hogy a gyerekek megszeressék az olvasást, ahhoz szerintem ez a könyv jó. Amit hiányoltam belőle, az a küzdelem. Amint főhősünk megtudta, mire hivatott, minden könnyen jött neki. Vártam volna egy kis felzárkózást, izzadást és vágyat, hogy felzárkózzon. Amúgy a tejföl magában is nagyon finom.
Babgulyás:
Könyv, amelyet oly sokáig emlegettünk


Háromra egyszerre, egy, kettő, három: Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára. Jó válaszként a Remények Jordan számára is mondható volt. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és nagyon boldog vagyok, hogy már a harmadik rész is remélhetőleg hamarosan a kezünkben lehet, én már nagyon várom! (Értékelés ITT és ITT)
Töltött káposzta:
Egy könyv, amelynek a borítója tetszett meg igazán


Moskát Anita: Horgonyhely. Anyukámnak vettem meg két éve karácsonyra, hogy aztán majd én is jól elolvasom, azóta már egy ideje nálam van, de még nem olvastam el. Jövőre a „mindenképp jó hamar olvasd el” listámon lesz, az év első felében sort kerítek rá!
Rubik-kocka:
Sokszínű, de mégsem könnyed olvasmány


Hát magasröptű irodalommal kevésbé szoktam önszántamból összefutni, így ennél kicsit csalok. Vancsó Éva által szerkesztett antológiát szeretnék hozni, a Főnix könyvműhely idei évi válogatását, a Halhatatlanok című novelláskötetet. Sokszínű, elvégre több novella van benne, bár mind a halhatatlanság témáját dolgozza fel, mindegyik novella más megközelítésből. Némelyik novella nagyon mély mondanivalóval van megírva, némelyik pedig elég sötét és véres, szóval egyáltalán nem könnyed. (Értékelés ITT)
Tokaji aszú:
Egy könyv, amelyet legszívesebben elfelejtenél


Nem tudom, hogy a Tokaji aszút miért kell elfelejteni, szerintem nem olyan borzasztó. Bár a hét puttonyos már eléggé szirupos, de a 3 puttonyos szerintem egész jó. Visszatérve a kérdésre, a válaszom, mivel csak magyar regényeket lehet mondani: Krencz Nóra: A Megszámlálhatatlan, ami azóta A hordozó néven fut. Mondhatnék régi kötelező olvasmányokat, amiket nem szerettem, de azokat már rég el is felejtettem. Ezt még nem.
4-es metró:
Egy könyv, amelyet már időtlen idők óta vársz, de még mindig nincs készen!


Ide csak egy könyvet mondhatok. A. M. Aranth: Holdárnyék sorozat következő része. Nem csak én, de sajnos nem elég sokan várunk a folytatásra. Engem nagyon érdekel, hogy alakul a srácok sorsa. Viszont lassan elengedem az ifjúsági vonalat, így lehet, hogy mi már nem fogunk egymásra találni.
Imádok kedvenc könyvekről beszélni, az, hogy ezek a kedvencek épp magyar regények, az meg különösen pozitívvá teszi az élményt! Szeretném felkérni a következő könyves közösségi média tagokat, hogy osszák meg velünk nézeteiket a kérdésekkel kapcsolatban:
Amennyiben megtetszett ez a kis kérdéssor, forrásmegjelöléssel szabadon vihető!

Fejléc forrása ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése