2017. október 12., csütörtök

Social Media Book Tag


Sziasztok!
Lassan de biztosan haladok a Tag felkérésekkel! Szépen egymás után jön majd mindegyik, viszont tök jókra lettem felkérve, így igazából pont itt lesz az ideje nekik, aminek nagyon örülök! Például lesz majd egy Halloween-es, ami pont jó lesz október végére! Erre a Tagre Dorka hívott ki, akivel ilyen Book Tag dealerek vagyunk egymásnak. Folyton mutogatjuk az újabbnál újabb kihívásokat, hogy még véletlenül se fogyjon ki belőlük egyikünk sem! Dorka válaszait IDE kattintva megnézhetitek, kukkantsatok be hozzá is! Az eredeti videó már több, mint 3 éve kering az éterben, ITT eléritek. Ahogy nézem, az utolsó pont már utólag került a felsorolásba!

Twitter
Egy könyv, amit imádtál
Igazából másról sem beszélek, csak azokról a könyvekről, amiket imádtam. Megpróbálok egy olyat keresni, amiről még nem igen esett szó a blogon. Majdnem egy évvel ezelőtt olvastam ezt a könyvet, erről írtam először ajánlót, akkor még csak a Könyvmoly Párbaj miatt, de olyan pozitív visszajelzést kaptam, ami miatt megérte végül elindítani a blogot. Ez is lett az első könyvértékelés itt a kocsma falai között (ITT megtaláljátok). A könyv pedig nem más, mint Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra. Tudom, tudom, ez is többször följött már, de júliusba volt szó róla utoljára, direkt rákerestem. Nagyon jókor talált meg magának ez a könnyed kis romantikus történet. Nem kell tőle einsteini magasságokat várni, arra, amire íródott, tökéletes. 

Facebook
Egy könyv, ami nem érdemli meg a nagy hype-ot, ami körülveszi
Ide is megpróbálok egy olyan könyvet hozni, amiről nem mostanában volt szó, mert ami egyből eszembe jutott, azt már mondtam párszor. A választottam pedig nem más, mint Cassandra Clare: Éjfél kisasszony. Nem azt mondom, hogy ez egy borzasztó könyv, de nem volt annyira jó, mint amennyire a külföldi booktuberek beharangozták. Átlagos YA fantasy volt, tele volt ez is hazudozással, ami szerintem teljesen felesleges. Még abban sem vagyok teljesen biztos, hogy folytatni akarom-e a sorozatot. (Értékelés ITT, spoileres fejtegetés ITT, ez is már jó régi, nézzétek el nekem, hogy a formázás kicsit fura)

Tumblr
Egy könyv, amit azelőtt olvastál, hogy népszerűvé vált
Nem tudok ilyen könyvet mondani, sokszor én is a népszerűség után megyek, aztán majd max. koppanok. Nem emlékszem, hogy bármelyik könyvet előbb olvastam volna, mint hogy népszerűvé vált. Olyanok vannak, amit olvastam, és azt kívánom, bárcsak mindenki kézbe venné és elolvasná és imádná és együtt tudnánk fangirlködni/fanboykondni, de ez a kérdés sajnos nem erről szólt. Meg szerintem tudjátok, miket akarnék mondani!

Myspace
Egy könyv, amit nem tervezel elolvasni

YouTube
Egy könyv, amit szeretnél filmként/TV show-ként látni
Ezt a könyvértékelésemben is leírtam, hogy imádnám filmen látni! Annyira baromi jól meg lehetne csinálni V. E. Schwab: Egy sötétebb mágiáját a mozivásznon! Valaki igazán megcsinálhatná, csak ne Tim Burton, az ő stílusa nem állna jól maximum Fehér Londonnak. A különböző Londonok, a köztük való átjárás, az egész konfliktus, teljesen moziszerűen pörgött a szemem előtt, miközben olvastam! Szerintem azért is imádtam ennyire. A második rész már meg is jelent magyarul, valamint már beharangozták a befejező kötet megjelenését is tavaszra, ami extra jó hír volt nekem múlt héten! Alig várom! (Értékelés ITT, erről is van spoileres kibeszélő, amit ITT találtok!)

Instagram
Egy könyv, amit a gyönyörű borítója miatt olvastál
Sok könyvet a borítója miatt választok. Nem csak a borítója miatt olvasom el, de az kelti fel az érdeklődésemet. A legutóbbi ilyen választásom a jelenlegi olvasmányom, Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa. Hát a borító alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen szemléletes képekkel fogják ábrázolni az eseményeket! Néhol elég véresre sikeredett, de ennek ellenére eddig nagyon tetszik! Remélem megmarad a végéig ez az érzetem!

goodreads
Egy könyv, amit mindenkinek ajánlasz
A legtöbb ember ízlése eltér egymástól. Nem hiszem, hogy létezik a világon olyan könyv, ami mindenkinek tetszene. Viszont még mindig nem tudok más könyvet mondani, mint amit idén már sokszor láttatok tőlem. Rain Arlender: Az élet esszenciája. Annyit nevettem ezen a könyvön! Annyira örülnék neki, ha felkerülne a hype vonatra, és mindenki ezt olvasná! Nem hosszú, gyorsan olvasható, vicces, ironikus, hihető és szórakoztató. Tény, hogy a vége enyhén szólva kissé… hogy is fogalmazzak, hogy ne legyen spoileres… érdekesre sikeredett, ennek ellenére imádtam! (Értékelés ITT)

Skype
Egy könyv olyan karakterekkel, akikkel beszélni szeretnél ahelyett, hogy mindig csak olvasnál róluk
Nagyon szívesen beszélgetnék Margaret Atwood: A szolgálólány meséjének szereplőivel. Annyi részlet veszett a homályba, amire én nagyon is kíváncsi lennék, akár a történet idejéről, akár előtte időkből, akár utána történtekről. Kíváncsi lennék, hogy a feleségek, a parancsnokok, a katonák hogyan élték meg ezt a világot! Vagy egy pap, egy orvos, akit üldöztek. Nagyon sok beszélgetni való akadna a történet kapcsán. (Értékelés ITT)

We Heart It
Egy könyv, ami érzelmi jelentőséggel bír nálad
Ezt a közösségi média felületet nem ismerem, így nem tudom megítélni, mennyire illik hozzá a meghatározás, de nekem sántít picit. Elég könnyen elsírom magam könyveken, filmeken, de még ha nagyon odafigyelek a szövegre, akkor dalokon is. Talán kicsit túlságosan beleélem magam a történetekbe. Nekem a legtöbb könyv érzelmi jelentőséggel bír. Ezt a témát kicsit máshonnan fogom megközelíteni. Ide választanám Bessenyei Gábor: A jövő harcosai című regényét, mert olyan dedikálást írt bele nekem, amilyet még senkitől se kaptam! Gábor említette is a Könyvhéten, hogy már tudja melyik regényében fog szerepelni a nevem, de arra még várni kell! Jó hír, hogy végül is trilógia lesz a történetből, melynek a befejező kötete hamarosan megjelenik! (Értékelés ITT)


Forrás megjelöléssel bárki viheti a kérdéseket, töltsétek ki minél többen, kíváncsi vagyok a válaszaitokra!
Kedves:
Liliane Evans, A művészet nyelve,
Lenne kedvetek kitölteni?

fejléc kép INNEN van!

4 megjegyzés:

  1. Köszi drága, hogy kitöltötted ^^ nem szeretnéd elolvasni az ACOTAR-t? :O pedig reménykedtem benne, hogy majd közösen elnyomjuk ;) :D Vándorsólyommal nem lennél kevesebb, nekem nem jött be. Viszont a film nagyon király, azt ne hagyd ki ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A filmet láttam, az nagyon jó volt, de a könyvhöz valahogy nincs kedvem :D

      Hát sajnos, azt nem velem fogod közösen olvasni, ahhoz biztos nem fogok kedvet kapni mostanában, túl nagy a hype, nem kockáztatok :D

      Törlés
  2. De kedves volt Bessenyei Gábortól. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? Szerintem is :D Ez lesz minden idők kedvenc dedikálása nekem :D :D

      A másik kedvencem a Halhatatlanok antológiába kaptam, két író is úgy írta bele, hogy "Rétának G nélkül" :D Mert általában ez a beszélgetés szokott lezajlani:
      - Szia, Réta vagyok!
      - Gréta?
      - Nem, Réta G nélkük :D

      Törlés