2017. szeptember 3., vasárnap

#TheReadingQuest helyzetjelentés 3. hét

Hogyan is állok?


Sziasztok!
Elérkeztünk a #TRQ harmadik hetének végére, azt kell, hogy mondjam, ahhoz képest, hogy hogyan indult a vasárnap, ezerszer jobban is alakulhatott volna a hét, kicsit lelassultam. De nem panaszkodhatom, mert igen jó eredménnyel zártam a hetet, nem panaszkodom!
A vasárnap megint nagyon jól indult, kiolvastam Az Árnyékkirálynőnek a felét! Egy délután alatt! Ha egész nap olvastam volna, akkor ki is olvastam volna egy nap! Utána három napig csak 40-50 oldalakat tudtam olvasni belőle, munka, blog mellett nem jutott most energiám többre. Aztán csütörtökön, mikor mentem Győrbe dolgozni, reggeli másfél órás út alatt lenyomtam a maradék 80 oldalt. A végét majdnem meg is könnyeztem a buszon, de sikerült visszatartani! Nekem nagyon tetszett, bár a vége kissé kaotikusra sikeredett, hamarosan jön belőle értékelés.
Annak, hogy kiolvastam a könyvet annyi hátránya volt, hogy hazafele nem volt olvasnivalóm. Szerencsére nagyon pöpec kis busszal jöttem hazafele, így be tudtam fejezni az aktuális blogbejegyzésemet, és ki is tudtam posztolni. Ez már augusztus utolsó napja volt, pénteken jött a Mini-könyvklub eredménye, a tiltott könyvvel azt mindenképp meg szerettem volna várni, hátha a Szép új világ vagy a Dorian Gray lesz a szeptemberi könyv. Hát nem az lett, ez a novemberi forduló lesz majd. A Legyek Urát akartam volna olvasni, de utánajárva a dolognak, ez sehol nem volt tiltott, csak kérvényezték a szülők, úgynevezett „challanged” könyv. Úgyhogy választottam egy rövidecskét.
Mégpedig Voltaire: Candide vagy az optimizmus című művét. A középiskolában kötelező olvasmány volt. Eddig azt hittem, hogy elolvastam akkor, de most már egyáltalán nem vagyok biztos benne. Péntek este sikerült az egyharmadát letolnom, kifejezetten élveztem is a szarkasztikus és ironikus hangnemet. Szombaton céges rendezvény miatt egész nap nem voltam itthon, így semmit nem is olvastam. Ma pedig kivégeztem a második felét a könyvnek. Talán a végére már kicsit sok volt az optimizmus, ha egy kicsivel rövidebb, szerintem az nagyon jót tett volna neki. Lássuk az eredményt!
Mezők:
- Egy könyv, aminek a címe egy szóból áll: Jacob Grey: Vadak 300/300 oldal (Értékelés ITT)
- Egy kicsi kiadó által kiadott könyv: C. J. Redwine: Az Árnyékkirálynő 416/416 oldal
- Egy könyv, aminek kevesebb, mint 500 értékelése van a Goodreadsen: Gabriella Eld: Remények Jordan számára 354/354 oldal
- Egy könyv, aminek a borítóján részben kitakart arc található: N. K. Jemisin: Azötödik évszak 360/360 oldal (Értékelés ITT)
- Egy betiltott könyv: Voltaire: Candide vagy az optimizmus 188/188 oldal

Ez viszont azt jelenti, hogy a harmadik hét végére, pontosabban a negyedik hét első napjára befejeztem a karakteremet! Fanfár, dobpergés, zene, tánc! Nagyon örülök neki és büszke is vagyok magamra. Nagyon jó könyveket is olvastam, három hét alatt öt könyv az nagyon jó eredmény. Nem fogok választani magamnak új karaktert, egy hét alatt úgy sem olvasok még öt könyvet, amit olvasok, azt beleteszem valamelyik extra mezőbe. Bár a mai napot nem kéne ehhez a héthez számolnom, de azért így sincs okom panaszra az oldalszámokat illetően. Megpróbálok még a jövő héten mindent beleadni, hogy minél magasabb pontszámot érjek el. Meglátjuk, mi sikerül! Drukkoljatok nekem!
-----------------------------------------
Minden kép forrása, játék főoldala: Aentee (Read at Midnight)
Minden kép (csak ehhez a kihíváshoz használhatóak) megalkotója: CW (Read, Think, Ponder; Instagram, Twitter)





4 megjegyzés:

  1. Ezmiez? :D (*lusta utánanézni*)

    Jól hangzik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első bejegyzést majd nézd meg, nem kell elolvasni, ha nem akarod, mert hosszú, de ott bent van a játéktábla:
      https://habarkonyveskocsma.blogspot.com/2017/08/thereadingquest-olvasas-kihivas.html

      Egy négy hetes olvasós kihívás, jövő hét vasárnap lesz vége, ami videójáték tematikájú. Ki kellett választani egy játékost, és annak a könyveit elolvasni, ha azzal végeztél, folytathatod egy újjal, vagy olvasol a középső mezőkből plusz pontért. HP-t (elolvasott oldalak és Social media után), EXP-t kell gyűjteni (elolvasott könyvek után), szintet lehet lépni (50 EXP-nként). Nemzetközi verseny egyébként, aki a legjobb eredményt éri el, az nyer, ha hivatalosan is jelentkezett. Én mondjuk nem jelentkeztem, annyit tuti nem tudnék olvasni, láttam egy csajt a youtubeon, másfél hét alatt kimaxolt egy karaktert :D :D Szerintem jó buli!

      Eddig ez a negyedik ilyen olvasós játéka a csajszinak, aki csinálja, decemberben új kör, ha gondolod majd szólok, tuti figyelni fogom :D

      Törlés