2017. szeptember 6., szerda

Top 5 Szerda #33

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.



Sziasztok!
Megjöttek a szeptemberi témák! A mai igen izgalmasnak és nehéznek ígérkezik! Már nagyon várom, hogy a többiek írását megnézzem, mert ez megint nagyon különböző lesz mindenki részéről, úgy érzem! Ráadásul megint új taggal bővültünk! Mennyi pozitív fejlemény egy nap! Szóval a téma. Szeptemberről mi jut a legtöbb ember eszébe egyből? Az iskola. Ma olyan tantárgyakat szedünk össze, amik egy könyv vagy karakter alapján találunk ki. Képzeletbeli tanórák fognak következni, szerintem egész jó ötleteim támadtak! A lista most nem toplista, nincs köztük kedvelési sorrend, hiszen mindet én találtam ki, mindet imádom! A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá! Hétről hétre egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, aminek nagyon örülök!
Bevezetés az ajtók világába – Ajtók és álmodók kapcsolatának pszichológiájáról (Kerstin Gier: Silber-trilógia)
Akik nem ismernék a sorozatot, annak elmondom, hogy főhőseink tudatosan álmodnak. Mikor ráébredsz, hogy alszol, meglátod a saját álomajtódat. Ezen az ajtón átlépve egy folyosóra jutsz, ahol minden ember ajtóját megtalálod. Minden ajtó tükrözi az álmodó személyiségét. Milyen hasznos lenne egy olyan tanóra, ahol ki tudod találni, hogy éppen kinek az ajtója előtt állsz? Nem mintha szép dolog lenne egymás álmaiban kémkedni!

Koboz óra – Öt húros koboz, profi képzés (Patrick Rothfuss: A szél neve)
Kvothe, igazán remekül játszik a kobozán. Egy sajnálatos tragédia után egyedül tölti az idejét az erdőben, és nincs más társa csak a koboza. Ám egymás után pattannak el a húrok és végül a hét húros hangszerből öt húros lesz. Viszont annyit gyakorol, hogy öt húron is olyan jól játszik, mint heten. Ez elég nehéz, úgyhogy biztos lehetne belőle tanórát létrehozni.



Haladó kémia – A jó whiskey extra összetevőinek aránya (Rain Arlender: Az élet esszenciája)
Aki olvasta, az tudja, aki nem olvasta, annak nem fogom lespoilerezni. A lényeg, hogy a jó whiskeyhez kell egy plusz összetevő, amit bonyolult kémiai képletek előállított vegyülettel szeretnék létrehozni ahelyett, ami a könyvben van. Olvassátok el a könyvet, nálam még mindig TOP 3-ban van idén.


Önuralom fejlesztő óra – Hogyan fékezd sárkányszíved? (C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő)
Ebben a könyvben a Draconi népnek két szíve van, egy emberi és egy sárkány. A sárkányszív eléggé ösztönlényt hoz létre az emberből, az emberszív tartja kordában. Viszont meg kell tanulni emberszív nélkül is uralni a sárkányszívet, ehhez kell az önuralmi, önismereti és önfejlesztő óra. Így bármilyen stresszes helyzetben, akár az ogrék ellen is, hideg maradhat a fejed még sárkányalakban is. Elég nagy előnyre lehet így szert tenni szerintem. Hasznos tananyag.

Karrier tanácsadás egykori Oculusoknak (A. M. Aranth: Oculus)
Lehet, hogy nálunk ez nem annyira jellemző, de az Avalonon biztosan hasznát vennék egy jó karrier tanácsadónak. Az író az olvasóra bízza, hogy hogy lesz vége a történetnek. Abban a világban, amit én elképzelek, béke van, nincs szükség Oculusokra, viszont őket is vissza kell integrálni a társadalomba. Erre jó ez a kurzus.


Hát srácok, amennyire féltem ettől a témától, annyira jól szórakoztam azalatt, míg összehoztam. Jövő héten olyan könyveket kell bemutatni, aminek jobban örülnél, ha ismeretlenül ugrottál volna bele. Elég különlegesnek ígérkezik, amit elterveztem, tartsatok velem akkor is. Most pedig megyek, és megnézem a többiekét!
További résztvevők:

2 megjegyzés:

  1. Bármelyik órát felvenném, ha meg lenne hirdetve, mint kurzus. Nagyon jók lettek a megnevezések:D

    VálaszTörlés