2017. szeptember 15., péntek

Bemutatkozik az #ISATRAT! (Szívok az olvasási maratonokkal kihívás)

Szösszenet a kihívásról és az általam olvasni kívánt könyvekről!


Sziasztok!
Alig egy hete fejeződött be az egy hónapig tartó olvasás kihívás, amin részt vettem, máris itt egy újabb, amihez kedvet kaptam! Viszont ez egyáltalán nem olyan megerőltető vagy nehéz, mint az eddigi bármelyik, amiről hallottam. Samantha, a Sam’s Nonsense Youtube csatorna vloggere kitalált egy egyszerű kihívást, aminek a neve: I Suck At Read-A-Thons (#ISATRAT). Magyarra lefordítva: Szívok az olvasási maratonokkal. A legtöbb ilyen kezdeményezés arról szól, hogy egy hét alatt olvass el hét könyvet. Hát ez nekem se ment sose, ezért nem is szoktam ezekre jelentkezni. Ez viszont olyan könnyen teljesíthető, mint ahogy minden reggel megiszom a kávém! Az eredeti felhívást ITT megtekinthetitek, tartozik hozzá egy TWITTER fiók, ahol aktív élet lesz a jövő héten. Az időtartam pedig: szeptember 18-22. Íme a feladatok:
1. Olvasd el a polcodon található legrövidebb könyvet.
2. Olvass 10 oldalt egy nap.
3. Olvass el egy rajzolt könyvet (Eredeti: graphic novel, ami ilyen vastag, könyv formátumú képregény könyv. Legjobb jelentés, amit találtam rá: „drága, mert vastag képregény”, nálunk nem elterjedt. ITT részletesebb leírás van róla.)
4. Fejezz be egy könyvet.
5. Olvass 20 percet egy nap.
Ugye, hogy nem teljesíthetetlen? Annyira megfogott az egyszerűsége, hogy mindenképp meg akartam nektek mutatni, hátha többen is nekiálltok a sikerélmény kedvéért! Ezek a kihívások egy moly számára majdhogynem mindennaposak. A választott könyveim pedig a következők lesznek:
3. Mivel nálunk ez nem divat, ezért képregényeket fogok olvasni, mégpedig hármat Az irodalom klasszikusai képregényben sorozatból:
4. Igazából, ha az egyes vagy a hármas pontot teljesítem, ezt is kilövöm, de jövő héten szeretném befejezni Margaret Atwoodtól A szolgálólány meséjét is, ami a Mini-Könyvklub szeptemberi olvasmánya.

Az egyes és ötös pont meg ugyebár csak a becsületünkre és az időnkre van bízva. Remélem, nektek is megtetszik ez a kis kihívás és többen is kedvet kaptok hozzá! Dorkáról és Abstractelfről már biztosan tudom, hogy részt vesznek. Csatlakozol hozzánk?
Fejléckép forrása: etsy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése