2018. október 31., szerda

Top 5 Szerda #75


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!

Múlt héten említettem, hogy az eheti téma nagyon ötletes és mennyire tetszik! Most lehull a lepel: Karakterek, akiknek beöltöznél! Amerikában hagyományosan október 31-én tartják a Halloweent, amikor beöltöznek és az utcát járva csokit kérnek a gyerekek. Az idősebbek pedig jelmezes bulibai mennek. A fantáziám nem nyúlt túl az emberi karaktereken, nem öltöznék be sárkánynak, törpnek vagy ilyesminek, badass női karakter szeretnék lenni! Bár a legtöbbhez fogynom kéne pár kilót, de mivel ez egy virtuális parti, bármit megtehetek! Nagyon kíváncsi leszek, a többiek kiket választanak! A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, nézzetek körbe a többieknél is!

KiváltságosLőpormágus
Kiváltságos vagy Lőpormágus (Lőpormágusok-trilógia)
Első pontra ellövök két variációt, mert nem tudok dönteni. A Kiváltságosok hatalmas erővel rendelkező mágusok, fehér kesztyűiken rúnák virítanak, ezzel tudják megérinteni és befolyásolni a Mást, egyszóval varázsolni. A lőpormágusok kék egyenruhában, bajonettel és karddal felszerelve járják Adro utcáit, lőporos hordós kitűzővel a gallérjukon. Tisztelet övezi őket, míg a Kiváltságosokat félik az emberek. Mindkettő nagyon szívesen lennék egy beöltözős buliban.

Forrás
Kahlan Amnell (A könnyek köve)
Kahlan az én emlékezetemben fehér hosszú ruhában jelenik meg. Ő az Inkvizítor anya, az a feladata, hogy igazságot szolgáltasson, védje a kisebbek érdekeit; királyok felett áll. Érintésével kitöröl minden emléket az emberből és csak az iránta érzett hűség és odaadás marad benne, így bármit megtesznek érte. Kihallgatásnál kapóra jön ez a képesség. Ám így sosem köthet őszinte szerelmet senkivel, mert amint megérinti, az illető bábbá változik. Ebből a szempontból azért gáz. Ő egy kifejezetten erős és pozitív karakterként él az emlékeimben.

Forrás
Isabelle Lightwood (A Végzet Ereklyéi)
Isabell Lightwood a rúnáival és a karkötő ostorával érdemelte ki a helyet a beöltözési listámon. Nem feltétlen vennék fel feszülős bőrcuccokat, mint ő, de az az ostor nagyon menő. Meg a szeráf pengék. Igazából, ha már felrajzolnák rúnákat a bőrömre, az emberek nagy része tudná hova tenni, de a korbács teszi egyedivé. Clary esetén meg a vörös haja. De nekem sötét hajam van, még ha nem is fekete. Egy ilyen alkalomra meg beizzítanék magamnak egy kontaktlencsét, mert a végén a szemüveg miatt Simonnak gondolnának. Jó, azért azt nem. De senki ne induljon démonvadászatra szemüvegben, könnyen leesik a fejéről.

Winiet eléggé jól leírja nekünk Vivien a könyveiben, így könnyű elképzelni, és megvalósítani, mint cosplayt. Már, ha az embernek rendelkezésére áll lőfegyver. Winie kissé fiús lány, nem hagyja magát semmibe venni, akár ököllel is megvédi magát, ugyan mindig van nála fegyver, de nem emlékszem, hogy valaha használta volna. Winie-ék világa amúgy is magával ragadó, simán el tudnám képzelni mászkálós számítógépes játékként is.


Forrás
Truth Dunn (Oculus)
Abból a szempontból érdekes választás, hogy az Oculus egy másik ember szeme. Nem igazán van önálló élete, nincsenek saját döntései, azt teszi, amit mondanak neki. Amíg meg nem jelenik Truth a képben és fel nem borítja az egészet. Az Oculusok szemébe ültetnek egy szerkezetet, amin keresztül gazdájuk lát, és képes vele kommunikálni, valamint fegyelmezni is. Ez mondjuk, szörnyen hangzik, de tök királyul meg lehetne csinálni eltérő színű kontaktlencsével, meg valami szemre rárakhatós valamivel az oculus hatást. Meg Truthnak volt világítós tetoválása. Az is nagyon menő, azt is kipróbálnám.

Ők lennének azok a karakterek, akikké szívesen válnék egy éjszakai buli kedvéért, bár az életüket nem szívesen élném. Ti kinek öltöznétek be, ha könyves partira hívnának?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése