2017. december 1., péntek

Ezeket fogom olvasni! #7

Decemberi tervekről bővebben!


Sziasztok!
Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de tényleg, el sem hiszem, hogy már december van és ez az év utolsó „milyen olvasmányos várhatók” bejegyzésem. Az előző hónap elég jól sikerült, egy könyv csúszott át erre a hónapra, remélem, hogy a hétvégén azt is letudom, és teljes energiáimmal tudok a decemberi könyvekre koncentrálni. Az előző havi összegző valószínűleg vasárnap várható! Most pedig jöjjenek a tervek!

Ahogy azt előre láttam, ez átcsúszott decemberre, de szeretném hamar elolvasni. Igaz, hogy majdnem 600 oldal, de szerintem vastagabbnak tűnik, mint amennyire valójában az. Még novemberre választották nekem ezt a könyvet az ifjúságis kihívásra, december 15-ig van időm teljesíteni, de nem akarom addig elhúzni. Kíváncsi vagyok erre az egész hercegnő – főgonosz képző oktatási intézményre, nagyon kreatív ötletnek tartom!



A könyvet a Galaktika kiadótól kaptam olvasásra és értékelésre! A történet egy elég hosszú sorozat első része, és eléggé megfogott az a pár dolog, amit megtudtam róla. Ez egy humoros időutazós sci-fi történet, ahol azért utaznak vissza az időben, hogy kijavítsák a történelemkönyvekben található hibákat. Ebből az egy mondat számomra azt mutatja, hogy itt nagyon sok minden mehet félre, mind izgalmas, mind vicces irányba. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok rá, december első felében számíthattok rá!

Szegényt már augusztus óta tologatom. Sőt, inkább könyvhét óta! Ha tudnátok mennyi könyvet nem olvastam el azok közül, amit könyvhéten vettem, pedig mind érdekel! Erre nemrég beszereztem egy kupac Fumax könyvet is. Nem is értem, miért megyek még mindig könyvtárba! Ez az idei megjelenések közül az egyik kedvenc borítóm. Imádom a pillangókat és ez a változat, a szárnyak alján lévő pengékkel, nagyon bejött. Elég nagy elvárásaim vannak a kötettel kapcsolatban, remélem, nem fogok csalódni. Ráadásul, ezzel a kötettel terveink vannak Dorkával, aztán meglátjuk, hogy sikerül!

Decemberben a Mini-könyvklubban szabadott választott könyveket olvasunk, annyi megkötéssel, hogy memoár, életrajzi regény vagy úti leírás legyen! Én őt választottam. A könyvtárból szerettem volna kivenni, aztán rájöttem, hogy csak könyvtárközivel tudnám kivenni, úgyhogy már le is tettem róla. Aztán kiderült, hogy Dórinak megvan, és olyan jófej, hogy kölcsön is adná nekem! Szóval lecsaptam rá azzal a lendülettel, ebben a hónapban pedig el is olvasom! Szeretem a régi Star Wars filmeket, jobban, mint az újakat, remélem, sok új infóval leszek gazdagabb!

Az ifjúsági kihívás decemberi számomra választott regénye! Nagyon örülök, hogy ezt kaptam, mert régóta szeretném elolvasni, és a figyeltjeim, akik olvastán 4-5, de inkább 5 csillagra értékelték! Mostanában amúgy is szeretek kortárs magyar íróktól olvasni. Annyit tudok róla, hogy egy tv sorozat szereplőválogatásával kezdődik a történet. Romantikus ifjúsági könyv, egy sorozat első része, sajnos a következő részről nincs információ. Bízom benne, hogy mire elolvasom, és szeretni fogom, addigra kapunk majd pár morzsát, elvégre ez a könyv már tavaly jelent meg.

A nyáron részt vettem az aktuális Író – blogger – olvasó találkozón, (részletek ITT), ahol találkoztam az íróval, beszélgettünk, beleolvastam ott egy könyvébe is. Soma említette, hogy nemsokára jön ez a könyve, és olvassam el, ha van kedvem. Naná, hogy azt mondtam, hogy van! Csak sajnos kicsit elnyújtottam a dolgot, mint a rétestésztát, de most végre elolvasom. A fülszöveg alapján ilyen útkeresős regény, valamint azt tudom, hogy fantasy, kíváncsi leszek erre a kombóra! A könyv ingyenesen letölthető INNEN!

Ahhoz képest, hogy 6 könyvet soroltam fel, oldalszámban úgy érzem, hogy simán teljesíthető. Nem szeretnék egy könyvet sem átvinni az újévbe, ezekkel le akarom zárni az idei évet! Jelenleg nincs olyan könyvem sem, amit hónapok óta olvasnék, mert A legyek urát egyelőre félbehagytam a molyon is, most nagyon nincs hozzá hangulatom. De jövőre szeretném újraolvasni! Ti milyen könyvekkel tervezitek befejezni ezt az évet?

2 megjegyzés:

  1. A Jók és Rosszak Iskolája trilógia nekem nagyon bejött(kedvenceltem is Molyon), és az oldalszámhoz képest hamar a végére lehet érni. :)
    A kárhozottal én is szemeztem egy darabig, de aztán mégse vettem meg(egyelőre). A többi könyv sem hangzik rosszul, főleg az időutazós sci-fi, majd kíváncsi leszek a véleményedre róluk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Jók és Rosszakat már el is olvastam! Nem volt rossz, viszont nekem nem volt 5 csillagos élmény. Az időutazóst olvasom most, és eddig tetszik! Mókás és laza :D

      Törlés