2018. június 20., szerda

Top 5 Szerda #64Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!

Június 9-én volt a Kórusok Éjszakája! Ezért úgy gondoltam, ma teljen a zene jegyében a Top 5 Szerda, és társítsunk zenét könyvekhez. Hogy kedvenc könyvhöz zene, vagy kedvenc zenéhez könyv, teljesen mindegy. Hallgassunk ma jobbnál jobb zenéket! A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, amit idén hatodik alkalommal rendeznek meg. Általános iskolában én is tagja voltam az énekkarnak. Középiskolában kissé dacból nem mentem, aztán irigykedtem, mikor minden évben Hévízre ment a banda valami versenyre. Ti énekeltetek az iskolai énekkarban? Milyen szólamban? Én kb. végigmentem a skálán szoprántól mezzo, altmezzoig, mire nyolcadikos lettem. A rendezvényről ITT bővebben is tájékozódhattok! A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, nézzetek körbe a többieknél is!


Halestorm: I am the fire


Shara, a főszereplő pont olyan badass lehet, mint Lzzy Hale, a Halestorm frontembere. A könyv nem a pörgőségéről híres, de mikor esemény van, akkor nagyon izgalmas és érdekes. A világfelépítése a könyvnek külön megérne egy estet. A Halestorm mellesleg az egyik kedvenc együttesem, imádom a dalait. A múltkor, mikor olyan reggelem volt, amikor jobb lett volna ágyban maradni (elaludtam, kiderült, hogy lukas a biciklim kereke, késve értem be, zajongtak a buszon… stb.), ez a dal volt az, ami a buszmegálló és a munkahelyem között repeaten hallgatva, megadta a lendületet a naphoz. Legszívesebben üvöltöttem volna bele a világba.

The Dead South: In Hell I’ll Be In Good Company


Annyira kis bárgyú ez a dal, a mozgás a klipben pedig olyan mókás, tök illik ehhez a könyvhöz. Elképzelem, ahogy Max ül a kompjában, felteszi a lábát a műszerfalra, épp a dinoszauruszokon elmélkedik és ezt a dalt hallgatja. Annyira bírom a ritmusát ennek az együttesnek, a többi számát is érdemes meghallgatni, nagyon jó alaphangulatot teremt az unalmas munkához! Tapasztalatból mondom!

Lindsey Stirling: The Arena


Van a könyv végén egy nagyszabású jelenet rengeteg sárkánnyal, nah ahhoz tudom ezt a dalt elképzelni, mint aláfestő dal, akár még akkor is, ha megfilmesítenék! A könyv amúgy egy tök jó kis klasszikus fantasy. Érződik rajta, hogy nem mai gyerek, de nagyon élvezetes olvasmány volt. Könyvhéten be is szereztem a folytatását a trilógiának! Gyerekként hegedülni tanultam, de csak muszájból. Én csak énekelni szerettem volna, de kellett hangszer. Otthonra nem tudtunk volna nagy hangszert elrakni, zongora, dob kizárva, gitárhoz kicsi volt a kezem, maradt a hegedű. Nagyon nem szerettem, folyton ki akart törni a karom így is. Viszont mikor ilyen barom jó zenét hallok, mint Lindsey-é is, meg pár másik, amit még hallgatok, kicsit sajnálom, hogy ideje korán feladtam.

Metallica: Nothing Else Matters


Ahhoz képest, hogy ez egy lassabb nóta, mégis ütős és engem folyton felpörget. Azért tudom elképzelni ezt a dalt ehhez a könyvhöz, mert tele van küzdelemmel. És nekem a Metallica is azt az üzenetet közvetíti, hogy nem érdekes mit mondanak mások, sose foglalkozz másokkal, bízz magadban és küzdj. Nem feltétlen a szöveggel, de a dallam és a hangszerek együtt nekem ezt sugallják. Rubyék mennek folyton előre, kihívás kihívást követ, és közben dübörög a Metallica.

Shinedown: Enemies


Egy zúzós dal, egy kegyetlen könyvnek. Kérdés az íróhoz a dalszövegből idézve: „Who do you think you are? Tearing us all apart…” A könyv végére tökéletesen illik ez a kérdés. Az író másik sorozatára is teljesen illene ez a kérdés. Úgy tudom, nemsokára, úgy értem, még idén, érkezik a folytatása a regénynek. Amit amúgy meg sem akart írni, de azért én örülök, hogy lesz folytatás. Bár olvastam az elejét még korábban. Nem lettem tőle boldogabb. Alig várom, hogy mit hoz ki ebből kedves A. M. Aranth. Pont a héten volt Shinedown koncert Budapesten, és fáj a szívem, hogy én nem lehettem ott! Ha ti voltatok, remélem, extra jól éreztétek magatokat!

Ez jó volt! Élveztem zenéket kapcsolni az olvasmányaimhoz! Lehet, csinálok később is még hasonló válogatást! Nektek van olyan könyv, amiről egyből beugrik egy dal, vagy fordítva? Ti miket tennétek a listára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése