2018. június 11., hétfő

Könyvhéten jártam 2018 edition!




Sziasztok!
Szombaton én is kint jártam a Vörösmarty téren, az eseményen, ami a legtöbb könyvmoly számára az év eseményét jelenti! Évek óta Anna barátnőmmel megyünk, és minden szombaton elázunk. Ez most sem volt másképp! Eleve sok cuccal mentem, mert volt egy cserém, meg a kölcsönben nálam lévő könyveket is vissza szerettem volna juttatni a jogos gazdájuknak! Valamint volt nálam egy könyv, amit Dórinak szántam! Igaz, decemberig elvileg nem fogja olvasni, de szerintem erre még rá fog cáfolni! Jön a nyár, és a szabadidő!
Reggel gyalog mentem ki a vasútállomásra. Reggel még dilemmáztam, hogy rövidben vagy hosszúban menjek. Este még baromi nagyokat durrogott az ég, de hideg nem volt egyáltalán már reggel hét órakor sem. Bátor voltam, rövidben mentem, nem is bánom egyáltalán. Aztán addig-addig szüttyögtem, míg magamhoz képest késve indultam. Az utcáról még visszanéztem, a terasz ajtó nyitva maradt. Irány vissza, még több időt elszüttyögtem. Elég időt hagytam magamnak, de azért siettem, mint a barom, jól le is izzadtam már mire kiértem.
Nagyszentjánosig egyedül utaztam, aztán csatlakozott hozzám Anna, gyümit ettünk, beszélgettünk, be voltunk zsongva! Mire beértünk, már esett az eső. Dóri szerencsére volt olyan jó arc, hogy a Déliig jött ő is, és már a nap elején lepasszolta nekem az esernyőjét! Nagyon-nagyon jól jött, innen is örök hálám! Innen egy ideig elváltak az útjaink. Dóri a Keletibe tartott, mi pedig beültünk a Deákon kávézni. Még mindig úgy gondolom, hogy a Starbucks túl van árazva, de bakker, annyian voltak ott, hogy egy pillanat nyugta se volt a kasszásoknak. A szóró pult az mondjuk király. Természetesen, már a kevergetésnél sikerült a pulcsimra löttyintenem a kávét. Irány a mosdó, gyorsan kiöblítettem.
Aztán vártunk, vártunk, én már rég a kávémat is megittam, de még mindig esett. Csak nem akart elállni. Én már régen megfogadtam, hogy nem hiszek az időjárás alkalmazásnak. Mostanában annyiszor átvert. Esőt mondott, hosszú cuccba mentem dolgozni, esőkabáttal, erre cipelhettem haza, ráadásul megdöglöttem. Amikor meg nem vittem, eláztam. Szóval innen üzenem, hogy ne bízzatok az ilyen platformokban. Nézzetek ki az ablakon, ha esik, esik, ha nem, nem. Bár ez nem garantálja, hogy később nem fog.



Aztán csak elindultunk! Először Dorkával futottunk össze a Galaktika standja mellett. Olyan jó volt egy év után újra látni! Úgy fel volt pakolva szegény, mint a hobbitok A Gyűrűk Urából, mikor útnak indultak! Mondjuk nap végére én is kb. így néztem ki! Visszaadtam a könyveit, örült nekem! Én pedig kaptam egy tök jó könyvjelző naptárat! Beszélgettünk, bevártuk Dórit, hogy együtt menjünk a Galaktika standjához, én a bögrémet vettem át, ő pedig vett egy könyvet, amit utána elcseréltünk, mert a bögre hozzám nem fért be még! Így ő azt vitte, én meg az ő könyvét. Sajnos azt hallottam, hogy a könyv felhullámosodott, pedig nagyon reméltem, hogy nem lesz baja a táskámban.
Képzeljétek! Anna a Könyvfesztiválon nyert az egyik kiadónál! A nyereményét most személyesen át tudta venni, úgyhogy ezután oda indultunk. Kitöltöttük az új játékot, és reménykedem, hogy most talán nekem kedvez a szerencse! Nekem pedig még mindig nincs új könyv a birtokomban! Úgy terveztem, ezen nem is nagyon változtatok, de a sors másképp döntött!
Utána elmentünk a Twister standjához, mert megígértem Niitáának, hogy megnézem a szütyőket, hogy nagyobb-e, mint az eddigiek. Én magamnak nem akartam venni, mert ez a bedugós fajta nekem nem jött be. De aztán megláttam, hogy mekkora, és rájöttem, hogy a Caravalnak kellene ekkora, most lecsekkoltam, pont belefér! A tűzkirálynő gyanítom védelem nélkül lesz elolvasva. Megint elkalandoztam! Szóval, igen, vettem egyet magamnak is! Imádom, baromi cuki!



Ezután elindulunk az Agave standja felé, mert oda beszéltük meg Liliane-nel és Abstractelffel a találkozót. Liliane megállt mellettem, gyanítottam, hogy engem keres, de nem szólítottuk le egymást, aztán hallottam, hogy a nevemet mondja, és mondtam, hogy hát az én vagyok! Aztán befutott Abstractelf és Nancy is. Cseréltünk, meg szereztem három angol könyvet is, amit már Könyvfeszten akartunk leügyezni, csak sajnos nem egy napon mentünk. Utána befutott még Arwen, Zsebi és Ravens is, kisebb bagázs gyűlt össze, jókat nevettünk, meg beszélgettünk, észre se vettem, hogy rohan az idő! Nagyon jó volt megismerni titeket, lányok! A csajok próbáltak rábeszélni a vásárlásra, de még álltam a sarat!


Átmentünk az Alexandra könyvesbolt standjához a Heartlessért és zsákbamacskát nézni Liliane-nek. Itt már szerencsére nem esett az eső. De egészen délután egyig kellett erre várni! Azért mégiscsak jobb volt esernyő nélkül mászkálni. Sikeresen beszereztük a muníciót, vissza Agave. Itt aztán már nem tudtam megállni, hogy ne vegyem meg Ken Liu novelláskötetét, amiről Abstractelf már annyit áradozott nekem! Beleolvastam, sokat nem kellett győzködnie senkinek, még magamnak sem, hogy megvegyem.



Aztán átruccantunk a Főnix Könyvműhely – Fumax stand környékére. Ott mindig jó a buli! Sőt, alkudni is lehet! Olyan borzasztó jó áron sikerült beszereznem a komplett Lőpormágus-trilógiát Petinek hála, hogy nem is mondom meg mennyi volt! Innen is hatalmas köszi! Konkrétan alkudoztunk, mint a piaci kofák! Előjött Briannek etetni kell anyukáját, és a másik oldalon, nekem már nem lesz sosem teljes sorozatom, mert a kiegészítő kötetet már nem adják ki nyomtatásban. Hát én baromi jól szórakoztam, nagy élmény volt és csodás könyvekkel gazdagodtam! Azt hiszem ez az első sorozat, amit olvasás után vettem meg azért, mert tetszett.



A Főnixes standnál megtaláltam Gabit, eddigre már csak Liliane állta velünk a sarat, a többieknek vagy haza kellett már indulni, mert messziről jöttek, vagy másfele indultak nézelődni. Nagyon jó volt Gabival is váltani pár szót. Imádom az ilyen rendezvényeket, mert olyan emberekkel találkozhatsz, akikkel máskor nem. Vagy legalábbis nekem, vidékiként, mert Budapesten elég sok jó irodalmi rendezvény van mostanában. Ezután Liliane is elbúcsúzott tőlünk.
Újra összeszedtük Dórit, és innen már hármasban folytattuk a napot! Anna közben vett magának egy Veres Attila könyvet is, az Odakint sötétebbet. Ezután a Delta Vision standja felé vettük az irányt. Anna erre készül egész évben. 5+5 akció! Ilyenkor aztán bevásárol dögivel! Irigykedve néztem, ahogy gyűlnek a könyvei! Bár én évközben több könyvet is veszek, de azért az a halom kupac durva volt! Aztán rátévedt a szemem az 1500 Ft-os könyvespolcra. Nemrég olvastam a Sárkányröptét, Dorkától kaptam kölcsön, és miután kiolvastam, nekem adta! Nagyon jó kis klasszikus fantasy. A polcon pedig ott volt a trilógia folytatása! Dóri megvette nekem az egyiket, én meg odaadom neki majd érte Robert Jordan Időkerék sorozatának hatodik részét. Én meg megvettem a másikat! Teljes lett az a trilógiám is!



Ezután kutatómunkába kezdtünk, Anna apukájának kerestünk könyveket. Áttúrtuk az akciós dobozokat, állványokat, mindent megnéztünk, ami utunkba került, végül Anna talált két könyvet neki is! Ilyenkor már nagyon durván fülledt volt a levegő. Elállt az eső és rettenetes pára mellett a tömeg is egyre sűrűsödött. Mint kiderült, épp ezután nem sokkal dedikált Veres Attila! Beálltunk a sorba, és kivártuk, míg Anna dedikáltatja az új könyvét! Hazafele neki is állt, az első benyomások pozitívak voltak számára.



Innen már nem maradt más hátra, mint hogy hazafelé vegyük az irányt. Közben civakodtunk egy kicsit egy szendvicsen, ami azért elég vicces volt. Úgy alakult, hogy nem mentünk el kajálni, mint ahogy minden évben. Mondjuk nekem nem is nagyon hiányzott. Dóri hozott csokit, úgyhogy hazafele elvoltam vele! A vonaton Dóri egymásra talált új Christropher Priest könyvével, én pedig megkaptam a Copperfield Dávidot, amit egy könyvszekéren talált nekem, és visszakaptam Gabi könyveit is! Hát nagyon durva, hogy az első két rész kb. olyan vastag együtt, mint a harmadik külön!
Nagyon jól éreztem magam, feltöltött energiával a légkör, az új könyvek, az új emberek, minden, amit aznap tapasztaltam! Csak az a fránya eső ne esne minden Könyvhéten! Örömmel tölt el, hogy újra láthattam és beszélhettem személyesen régen vagy épp eddig még sosem látott kedves emberekkel. Alig várom, hogy jövő ilyenkor legyen ismét! Azt mondjuk nagyon sajnálom, hogy a programok most nem nekem kedveztek, talán majd jövőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése