2017. november 4., szombat

Olvasmányaim összegzése! #6

Októberben olvasott könyveimről olvashattok!



Sziasztok!
Kicsit megcsúsztam a hónapzáró bejegyzéssel, de nem ússzátok meg! Holnap jön a novemberi TBR is, még nem álltam neki eddig semmi új könyvnek, úgyhogy még jó is. Hát ez a hónap kicsit döcögősen indult, nem sikerült mindent elolvasnom, amit akartam az előző hónapban, de azért nem panaszkodom. Akik kimaradtak, abból lesz, ami csak decemberben fog sor kerülni. Lássuk, hogy sikerült az október!

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége (2017. szeptember 22. – 2017. október 02.)
Kicsit fáj a szívem, hogy vége lett a sorozatnak, mindamellett örülök, hogy nem rontották el, kedvenccé avattam a sorozatot. Ez egy YA sorozat, mégsem hangsúlyosak benne a YA elemek. Nincs benne klasszikus értelemben véve szerelmi háromszög, eleve a szerelmi szál nem túl hangsúlyos, a főhősnő a végére igazi erős női karakterré nőtte ki magát. Nem az epikus csatajeleneteken van a hangsúly, bár azok is akadnak benne bőven. Nagyon tudom ajánlani a sorozatot. (Értékelés ITT)

Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa (2017. október 03. – 2017. október 19.)
Hát igen, itt beütött egy kis krach! A könyvet nagyon imádtam, de kisebb időhiányban szenvedtem ebben az időben. Ez a kicsi elhúzódás betett az olvasási terveimnek, de attól még ezt a könyvet is kedvenccé avattam. Imádtam a világot, a karaktereket, még olvastam volna a történelmükről, akár egy külön kiegészítő kötetben is! Shara, a főszereplőnk, szintén egy nagyon pozitív női főhős. Valahogy imádom az ilyen karaktereket! (Értékelés ITT)

A címkés olvasás kihíváson passzoltam a Nobel-díjast, ezért az új címkéből kettőt kellett olvasom, és ez a mese volt. Úgyhogy mikor Győrből hazafele kiolvasta a Lépcsők városát, elkezdtem A kis hableányt, amit a buszon még ki is olvastam. Aztán még lefekvés előtt letoltam a Jancsi és Juliskát is, ezzel meg is lett ez a kihívás végre! Egyébként ezután még este elolvastam angolul az eredeti Csipkerózsikát is, de azt csak a neten, nem könyv formátumban, azt nem veszem olvasmánynak. Hát, a klasszikus mesék eredeti verziói elég durvák, nem a tündi-bündi Disney verziók, de ezeket is akartam. Nem olvasnám el a gyerekemnek, de felnőttként érdekes és pozitív élmény volt.


Karin Tidbeck: Amatka (2017. október 20. – 2017. október 21.)
Ez a könyv egy hirtelen jött lehetőség következtében került hozzám, és gyorsan el is olvastam! Egy olyan világot mutat be, ahol az emberek kolóniákban élnek és mindenkinek megvan a szerepe a társadalomban. Ki kell mondani és le kell írni a tárgyak nevét, különben fehér masszává válik, az emberek pedig félnek ettől a fehér masszától. Számomra fura volt kissé, lassan haladt a történet, és sokáig nem tudtam, hogy hova fogunk eljutni. A vége pedig hirtelen fordult eseménydús akció jelenetté. (Értékelés ITT)

Oscar Wilde: Dorian Gray képmása (2017. október 24. – 2017. október 26.)
Mini-könyvklub klasszikus irodalmi regénye volt ez a kötet. Nekem sajnos nem tetszett, hiányos volt és a modern fejemmel nem éreztem benne azt a durva LMBT vonalat, amit cenzúrázni kellett belőle. A karakterek jól meg vannak alkotva, szélsőséges érzelmeket váltottak ki belőlem, ami jó, viszont a történet és az okok homályosak maradtak előttem. Nekem szükségem lett volna rá, hogy miért utálta meg mindenki Doriant. (Értékelés ITT)

Tahereh Mafi: Furthermore (2017. október 26. – 2017. november 02.)
Elolvastam az első teljes regényemet angolul és meg is értettem! Nagyon büszke vagyok magamra! A könyv nem volt a legjobb, gyerekeknek kissé durva néhol, a felnőtteknek pedig túl gyerekes a nyelvezete. A főhősünk a könyv végére eljut oda, ami az elején már látható, hogy hova kell neki eljutni, így nem nagyon láttam benne a fejlődést, csak leesett neki a tantusz. Olyan érzésem volt néhol, hogy az írónő tudatmódosító szerek hatása alatt írhatta a könyvet, Alice Csodaországban behatást is felfedezni véltem, és nekem ez a könyv sem tetszett. Örülök, hogy elolvastam, mert értettem és jó kis szavakat tanultam belőle, de a történet nem volt a legjobb.

Ahhoz képest, hogy a hónap első felét nagyon elhúztam olvasás ügyileg, nem bánom, hogy így alakult a hónap. Jó könyveket olvastam és új tapasztalatokkal lettem gazdagabb, ami remek! Holnap hozom a novemberi terveimet, lesz benne ismétlődés, de megtudhatjátok belőle, mi a Mini-könyvklub novemberi könyve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése