2017. október 17., kedd

Végre itt az ősz! Book Tag


Sziasztok!
A hétvégén olyan jó idő volt, hogy felkerekedtünk őszi erdőt nézni! Erről pedig eszembe jutott, hogy van egy őszi book tag, amire mrsp, az Egy könyvfüggő vallomásai blog szerkesztője kihívott, és teljesen megjött a kedvem a kitöltéséhez! Nem is tudnék jobb időt elképzelni erre, még frissen él bennem a vasárnapi sétafikálásunk. Ráadásul kinézek az ablakon és elterül előttem egy park, tele őszi színekbe öltözött fákkal! Imádom! Köszönöm a felkérést, mrsp kitöltését IDE kattintva megnézhetitek, térjetek be hozzá is!

Ősszel a levegő friss és üde
Egy érdekes, friss világban játszódó könyv
Mindig megpróbálok friss könyvélményekből meríteni, és ide annyira kívánkozott az idei olvasmányaim közül Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája című regénye! A borító maga is őszies hangulatot áraszt, valamint a világfelépítése is üdítő volt számomra. Pár szóban: Budapest, vámpírok, darts, pálinka, intrika, kémkedés. Imádok dartsozni, teljesen otthon éreztem magam abban a füstös kis lebujban, ahol Bori és Béla játszottak. Jah igen, Béla egy vámpír. Nekem nagyon tetszett ez a könyv, örültem, hogy a Mini-könyvklubbal együtt olvastuk és jól ki is beszéltük! Az értékelésemet ITT olvashatjátok!

A természet gyönyörű... de egyúttal haldoklik is
Egy könyv, ami gyönyörűen van megírva, de egy nagyon nehéz témát dolgoz fel, például betegség, gyász
Nem teljesen érzem ide passzolónak, de nem igazán tudnék egy könyvet se mondani, ami teljesen passzolna, így maradok a legjobban illőnél, ami nem más, mint Gayle Forman: Ha maradnék. Mia vívódását végigkísérni a könyvön elég megterhelő volt, bár valami végig hiányzott nekem az olvasás alatt, és azóta se jöttem rá, hogy mi. Tetszett a könyv felépítése, a stílusa, és a mondanivalója is, nem tudom, hogy én hogy döntöttem volna hasonló helyzetben.

Az ősz egyet jelent az iskolakezdéssel
Egy non fiction könyv, amiből valami újat tanultál
Töredelmesen bevallom, hogy nagyon kevés non fiction típusú történetet olvasok. Eladtam a lelkem a fantasy oltárán, és csak néha kacsintok ki belőle. Tavalyi olvasmánnyal hozakodnék most elő, mégpedig Pierre La Mure: Moulin Rouge című regényével, ami Henri de Toulouse-Lautrec életét mutatja be. Amikor elkezdtem olvasni, azt hittem, hogy a musicalt fogom majd kapni, ám tévedtem, de mégsem csalódtam. Nagyon érdekes volt olvasni az életének nehézségeire. Izgalmas volt a kor Párizsáról olvasni, tudtam, hogy voltak bohémek, meg bordélyházak, de belepillantani a világba, ilyen nyíltan és leplezetlenül, hihetetlen élmény volt számomra. Sosem gondoltam volna, hogy az 1800-as években, mikor még azt gondolná az ember, hogy mindenki erkölcsös, ilyen nyíltan lehetett erkölcstelen életmódot élni. Izgalmas volt a kor híres festőinek életébe bepillantani, valahogy sosem gondol bele az ember, hogy ezek az emberek végső soron ismerhették egymást, sőt, barátok is lehetettek.

Hogy ne fázzunk annyira, legyünk a szeretteink közelében
Egy könyvbéli család/háztartás/baráti társaság, aminek szívesen lennél a tagja
Benedict família. Gondolkodás nélkül őket választom. Ha nem lenne a párom életem szerelme, akkor egy Benedict fiú lélektársa szeretnék lenni. Majd Crystal megtalál engem neki. Mindegy melyik azok közül, akik még nem foglaltak. Az egész család olyan összetartó és meghitt és boldog, már amikor nem épp életveszélyben vannak. Az anyuka és apuka kapcsolata is tanítani való. Lehet, hogy kissé túl idilli is, de én nagyon imádom őket.

Mindenütt hegyekben állnak a színpompás falevelek
Mutass egy képet egy őszies színekben játszó "könyvhegyről"!
Ez nekem való feladat, nagyon szeretek könyveket fényképezni, ráadásul tegnap hoztam is haza az erdőből szép leveleket, és terméseket e célból, itt az idő felhasználni! Ha gondoljátok kövessetek be Instagramon, oda elég sűrűn posztolok képeket!

Egyre hamarabb sötétedik
Egy sötét, félelmetes történet
Ez nagyon igaz. Mikor még elkezdtem írni a bejegyzést, világos volt, most már sötét van. Ráadásul reggel és később világosodik, már vinnem kell a buszra magammal lámpát, mert sokszor nem működik, vagy egyáltalán nincs is személyre szabott világítás. Én pedig szeretem azt a másfél órát olvasással tölteni, míg Győrbe érek. Meg míg innen a buszpályaudvarra. Meg azt a 20 percet, amíg várok, hogy beálljon a busz. Meg igazából egész nap olvasnék, de ezt nem tehetem. Lényeg a lényeg, félelmetes történet. Múlt heti Top 5 Szerdába hátborzongató könyveket kellett írni, azokat hoznám ide is, nézzétek meg, miket válogattam össze IDE kattintva.

Egyre hidegebb van
Egy rövid, szívmelengető olvasmány, ami felvidít egy hideg, esős napon
Vivien Hollowaytől a Winie Langton történetek mellett tenném le a voksom. Rövidek, szerethetőek, baromi jól néznek ki, és szórakoztatóak is. Az első két részt olvastam eddig még csak, de ami késik, nem múlik (nem is tudnék már több klisés szófordulatot beletenni a mai bejegyzésbe, lassan rekordot döntök). A jövő évi budgetbe mindenképp bekerül, mert a 3,5 rész megvan, és már nagyon szeretném olvasni, de addig nem tudom, míg a harmadikat nem olvastam. A könyvtár pedig nem úgy néz ki, hogy be akarná szerezni, pedig nagyon ajánlottam már nekik. Náluk létezik valami keresés statisztika? Ha minél többször keresek rá valamire, arról ők tudni fognak? Mert akkor minden nap rákeresek.

Az ősz minden évben újra eljön
Egy könyv, amit szívesen újraolvasnál
J. K. Rowling Harry Potter sorozatát szeretném már régóta újraolvasni. Angolul ki is vettem, de sajnos nem jutottam el odáig, és olvasás nélkül vissza kellett vinnem, mert előjegyezték. Bár Abstractelf azt mondta, hogy karácsonykor igazán jó ezt olvasni, úgyhogy lélekben át is tettem decemberre, hogy újra kivegyem.

Az ősz tökéletes arra, hogy bekuckózzunk valahova és olvassunk
A kedvenc kellékeid egy kényelmes, kuckózós olvasáshoz
Egy nagy puha párna, amire rádőlhetek, egy kényelmes takaró és egy jó könyv. Ennyi. Az ágyban szoktam bekuckózni, oda nem viszek be általában sem ételt, sem italt. Néha kapok ágyba kávét reggel, az kivételt képez, de ha olvasok, nem szoktam enni-inni, csak ritkán.

Köszönöm még egyszer a felkérést, nagyon jó kis kérdések voltak, még a kreativitásom is kiélhettem közben! Ha kedvet kaptál hozzá, tölts ki bátran! Ha megosztod velem, szívesen el is olvasom! Kedves Tinah, a Lapok közé rejtőzve blog írója, lenne kedved kitölteni? Tudom, hogy nagyon szereted a Tag-eket, akárcsak én!

2 megjegyzés:

  1. Itt is szeretném megköszönni a kihívást! :)
    Annyira, de annyira szeretem az őszt.. már kész is vagyok a taggel. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor ilyen idő van én is nagyon szeretem, olyan szépek ilyenkor az erdők! Amikor esik és minden szürke, azt nem igazán szeretem, remélem még sokáig ilyen időnk lesz ^^

      Törlés