2017. szeptember 20., szerda

Top 5 Szerda #35

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.



Sziasztok!
Annyira sok a munkám az utóbbi időben, kezdem úgy érezni, hogy nincs időm semmire. Ennek az eredménye az is, hogy már este van, és most hozom csak a bejegyzést. A többiek bejegyzésére is már annyira nagyon kíváncsi vagyok pedig, mert ez ismét nagyon egyedi téma, tuti mindenki tök jókat talált ki. Ma összeállítom a saját személyes „fancast”-om, ami annyit tesz, hogy kiválasztok öt karaktert és párosítom olyan személlyel, aki szerintem kiválóan alakítaná őt a filmvásznon! Érdekes, nem? Abban a sorrendben követik egymást, amilyen sorrendben eszembe jutottak. A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!

Alföldi Róbert – Gok von Montgomery 
(Gabriella Eld: Remények Jordan számára)


Amikor feljött ez a téma, egyszerre ő ugrott be. Goknak van egy csomó jelenete, amiben annyira illik hozzá Alföldi Róbert, mintha neki írta volna Gabi ezt a szerepet. Amikor olvastam, akkor is őt képzeltem oda, a gesztusait, a mimikáját, mindent. Tök jó élmény volt. Ha egyszer filmre viszik, remélem, ő fogja játszani! Bár már nem az ő korosztálya, de nem számít!

Hugh Jackman – Sárkány (Szarkan) 
(Naomi Novik: Rengeteg)


Mindkettő tipikusan az a mogorva jópasi, aki megközelíthetetlennek adja magát, de a megfelelő nő eljuthat a szívéhez. Sosem lesz csöpögős, ellágyult, ölelkezős, rózsaszín álompasi, de megadja szíve választottjának azt, amire szüksége van. Lehet, hogy több ideig tart neki eljutni oda, de odaér. Egyértelműen Logan karakterét társítom Sárkányhoz, nem elég, hogy mindketten egy állat nevét viselik, de hasonló jellemmel is rendelkeznek.

Taylor Momsen – Rose Hathaway
(Richelle Mead: Vámpírakadémia)


Egyszer régen, mikor olvastam a Vámpírakadémiát, karcoltam róla a molyon. Fekete vagy sötétbarna hajjal nagyon kiváló Rose lenne Taylorból! Annyira „badass”, simán szétrúgna pár vámpírsegget, ha úgy hozná a sors. A Pretty Reckless az egyik kedvenc együttesem, és képzeljétek, decemberben élőben is láthatom koncertezni! Lehet, viszek magammal karót, hátha tényleg jön pár vámpír, ki tudja, jobb félni, mint megijedni!

Chris Pratt – Kaled Merritt
(A. M. Aranth: Oculus)


Chris Pratt, mint Galaxis őrzői főszereplője, úgy képzelem el Kaledet, csak kicsit magasabban és nanotechnológiával felturbózna. Valószínű az űrös, űrhajós környezet miatt ugrott be pont ő, de nagyon el tudnám őt képzelni ebben a szerepben.

Kevin Costner – Tamás tábornagy
(Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek)


Kevin Costnernek is van egy hasonló szerepe, úgy tűnik, én nem is színészeket, hanem karaktereket társítottam karakterekhez. Viszont, ami jól állt neki egyszer, az jól fog állni neki még egyszer. A Farkasokkal táncolóban is egy mogorva kapitányt alakított. Tamás nem magányos, de ízig-vérig katona, aki kiáll az emberekért, és fellép a zsarnokság ellen. Jó ember, de ha kell, nem fél összevérezni a kezét. Vagy akár a saját családját feláldozni az ügy érdekében. Nem csak a Farkasokkal táncolók, hanem a Hullámtörők miatt is gondolom, hogy jól állna neki ez a szerep.
Nagyon élveztem az eheti témát is, szeretem, mikor ilyen kreatív a dolog, esélyem sincs ismételni önmagam! Állítsátok össze a ti szereplőgárdátokat, kíváncsi vagyok rá! Jövő héten olyan könyveket hozok nektek, amiket a Booktube vagy egy könyves blogger hatására olvastam el.

7 megjegyzés:

  1. Alföldi Róbert *.* Szarkant viszont nem tudom elképzelni Hugh Jackman-ként

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú én nagyon! A jellemük szerintem nagyon hasonló!

      Törlés
    2. Jó, a jópasit lehet kicsit eltúloztam, így utólag belegondolva :D

      Törlés
    3. Ő teljesen jó pasi, csak én nem tudom elképzelni Sárkánynak. Őt egy sokkal szikárabb embernek képzelem, míg Logan egy elég erőteljes ember.

      Törlés
    4. Logant én is jó pasinak tartom, Sárkány az, akit kevésbé :D

      Törlés
  2. Huh az utolsó - Kevin Costner:) - és Rose szerintem telitalálat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ^^

      Rosenak Lzzy Halet is simán el tudnám képzelni amúgy, ő is annyira vagány!

      Törlés