2017. augusztus 16., szerda

Top 5 Szerda #30

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.


Sziasztok!
Hú, hát a héten egy elég érdekes témát kaptunk. Igazából az érdekessége abból adódik, hogy sokféleképpen lehet értelmezni. Nekem pont emiatt nehéznek bizonyult, mert nem éreztem megfelelőnek a választottjaimat, de talán megtaláltam az igazi befutókat. Még a fordítással is gondjaim akadtak, mert a téma angolul így hangzik: „Characters’ fitness routines you want”, a kifejtésnél pedig úgy írja le Sam, hogy sok mindenre lehet gondolni, mint jó a táncban, szuper gyors, atlétikus, vagy akár foodie, aki a gasztronómiához ért. Szóval bajba voltam. Úgy döntöttem, hogy nem teszek bele szuperképességeket, hétköznapi embereket mutatok, akiknek a fizikai állapota, vagy valamelyik mindennapi tevékenysége nagyon szimpatikus. A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá! Talán megint többen leszünk!
A könyv nekem nem tetszett, de itt nem is ez a lényeg. Nell fut. Így vezeti le a feszültségét, de az edzésben tartás miatt is fut. Én is szeretek futni, de közel sem tudom rávenni magam rutinszerűen, de rajta vagyok! Csak most nagyon meleg volt, reggel meg emiatt nem volt energiám felkelni. A futás pont az a tevékenység, amit vagy szeret az ember, vagy utál. Régen én is úgy voltam vele, hogy akkor futok, ha kergetnek, aztán rájöttem, hogy olyan fizikai állapottal, amim van, nem sokáig tudnék úgy futni! Jó érzés, mikor megállok, hogy kibírtam azt, amit terveztem.
Dave egy repülőgépből kiugró ejtőernyős csapat tagja, akik show műsort csinálnak az ugrásból. Ezt nagyon szívesen csinálnám én is rutinszerűen! Úgy képzelem el, hogy hihetetlen szabadságot és erőt érezhet az, aki ejtőernyővel száll az égen! És milyen jól néz ki lentről!



John Laurence kapitány (Naomi Novik: Őfelsége sárkánya)
Laurence kapitánynak olyan fordulatot vesz az élete, hogy egy sárkány őt választja lovasának. Így bekerül a légierőhöz egy Napóleon korabeli Angliában, ahol sárkányokkal vívják a légi csatát. Magára a harcra nem vágyom, de sárkányháton szívesen tölteném a hétköznapjaimat! Menő lenne elugrani vele a boltba!

Annak ellenére, hogy a sorozat nem nőtt a szívemhez (erről majd a hét második felében bővebben olvashattok), Katnisst azért becsülöm a kitartásáért, az állóképességéért és azért, mert olyan jól bánik az íjjal. Én is szeretnék megtanulni lőni. Mikor olyan helyen járunk, mindig kipróbálom! Legutóbb a Sümegi várban lőttem, kisebb-nagyobb sikerekkel.

Egyrészt őt is az íjászat miatt tettem be a listába. Viszont azért került ő az első helyre, mert képes volt abból a kocka srácból igazi hőssé kinőnie magát a sorozat alatt, és itt igazából már az Árnyvadász Akadémia végére gondolok. Sok nehéz döntést kellett közben meghoznia, edzenie, kitartania, és bátornak lennie. Csodálom, hogy sosem adta fel, pedig került elég zűrös és veszélyes helyzetbe sokszor az útja során. Szeretném, ha ismerhetném az életben, hogy kicsit belém is lelket öntsön.
Nagyon kíváncsi leszek, a többiek kiket választanak! Ez most egy nagyon sokszínű válogatás lesz, úgy érzem! Jövő hét szerdán olyan könyveket mutatunk nektek, amik már azelőtt kedvencek voltak, mielőtt csatlakoztunk volna egy könyves közösség oldalhoz!
További résztvevők:
Arwen (T5W), Berta, Dorka (T5W), Helie (T5W), Judy, Julicsenge (T5W), Meeraval_Marnath (T5W), Wandamaci (T5W), Hikari (T5W), Vicky (T5W)

4 megjegyzés:

  1. Tényleg egy rugóra jár az agyunk, mert a könyvek nem ugyanazok (kivétel az Éhezők viadala) a sportok szinte ugyanazok :D Az Őfelsége sárkányát már olyan régóta el szeretném olvasni, de sajnos már nem nagyon lehet kapni sehol :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 500 Ft-os könyvállványokon rendszeresen találkozom vele! Ha legközelebb látom megmentek neked egyet ;)

      Törlés
  2. A sárkánylovagláson én is gondolkoztam, hogy belerakom, de végül a kviddics lett :)

    Az ejtőernyőzés meg szerintem mesés - igaz csak tandemugráson voltam még eddig. (értsd: hozzá voltam kötve egy profihoz és úgy ugrottunk.) De elképesztően felemelő érzés volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kviddics is nagyon jó lehet, a seprűn utazáson én is gondolkodtam, a kviddics valahogy nem jutott eszembe! :D

      Óh, meghiszem azt, sógorom is volt nemrég, videó felvétel is készült, meg rengeteg kép, baromi jól nézett ki!

      Törlés