2017. augusztus 9., szerda

Top 5 Szerda #29

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.


Sziasztok!
Ezen a héten megint sorozatokkal foglalkozunk. Két héttel ezelőtt azokat a sorozatokat mutattam meg, amik egyre jobbak lettek, ma pedig azokat mutatom meg, aminek a közepe a legjobb. Szó szerint úgy szól a kiírás, hogy „A második könyv a legjobb”, viszont egy négy részes sorozatnál én ideveszem a harmadik részt is, mert úgy gondolom, itt az a lényeg, hogy se nem az eleje, se nem a vége a legjobb. Mint a krémes sütinél, a közepe a legjobb. Jelenlegi felsorolás nem tükröz érzelmi sorrendet, csak az alapján válogattam, hogy a második/harmadik könyv legyen a kedvencem a sorozatból. Több esetben a molyos értékelésemet is segítségül hívtam! A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá! Talán megint többen leszünk!

Egy nagyon szép díszdobozos kiadásban van meg nekem, a képen látható borítókkal! Úgy tudom, hogy mivel érkezik Philip Pullman új sorozata ebben a világban, javított kiadásban ezt a sorozatot is ismét kiadják. Infókért kattints IDE! Valamiért nekem a második rész tetszett a legjobban. Will sokkal jobban a szívemhez nőtt, mint Lyra, a sorozat végét meg kissé erőltetettnek éreztem, és szomorú voltam a lezáráson. Mindenesetre nem tartom rossznak az egész sorozatot, bár nem lett a kedvencem, nem bántam meg, hogy végigolvastam.

Lecsekkoltam a molyon, mindegyik részre 5 csillagot adtam, de ezt tudjátok be az akkori Fangirl énemnek, azóta már kissé kritikusabb vagyok az értékeléseimmel, biztos nem adnék mindre 5 csillagot. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mindig fontos helye lesz a lelkemben, de nekem a harmadik rész volt a favoritom. Az valahogy olyan kerek egész volt. Nem biztos, hogy a negyedik részt ide írtam volna meg. Én kezdtem volna neki egy új sorozatot, akkor lehet, hogy a rajongók is jobban kedvelnék, mert kapott egy olyan visszhangot, hogy ez már nem is a folytatás, hogy az alaptrilógia már le van zárva, meg ilyenek.

Igazából erre a sorozatra baromi mérges vagyok. Az első részt nagyon szerettem. Ami számomra azért különös, mert tök erotikus, ráadásul paranormális erotikus, amit én nem igazán kedvelek. Aztán jött a második rész, imádtam, kedvenc lett, olyan jól szórakoztam rajta, nagyon nagyon jó volt! És végül a feketeleves. A harmadik. Hatalmas csalódás. Erőltetett volt, butának nézett vele az író, ismételgette önmagát állandóan. Fájt. Itthon nem is adtak ki több részt belőle, külföldön elég jól fut a sorozat, már a 18. rész jön jövőre.

A négyből a harmadik rész volt a kedvencem, de itt is igaz, hogy az egész nagyon szórakoztató és több figyelmet érdemelne! Úgy adagolja az információkat, hogy ne érezd azt, hogy te most igazából tanulsz. Okosan van megírva, érdekes, a gyerekek szimpatikusak, a kalandok izgalmasak. Olvassátok el!

Nála is hasonló a helyzet, mint eggyel feljebb. Az egész sorozatot szerettem, de különösen a harmadik rész. Ez volt az első igazán vaskos, sárkányos, fantasy történet, amit elolvastam, és én szerettem. Nekem nem jött le, hogy még baromi gyerek volt, mikor írta az első részt, se az, hogy nagyon A gyűrűk urából lopott volna. Persze van benne törp meg kalapács, meg tünde, de rengeteg fantasyba benne van, nekem különbözőek voltak J. R. R. Tolkien teremtményeihez képest.
Őket szerettem volna ma megmutatni nektek! Kissé sajnálom, hogy van pár olyan sorozat, ami se ebbe, se az előzőbe nem fért bele, így itt megemlítem, mint tiszteletbeli jelölt: Bessenyei Gábor: Az Olimposz legyőzése, Holly Black – Cassandra Clare: Magisztérium, Alexandra Bracken: Sötét elmék! Viszont nem csaltam! Eleinte úgy gondoltam, hogy teszek be olyat, amiből még csak két rész jelent meg, vagy én nem olvastam többet, de sikerült túllépnem ezen, és betartottam a szabályokat. Jövő héten igen érdekes témánk lesz, még én sem teljesen tudom, hogy fogok nekikezdeni, ezért inkább nem is árulok el róla sokat, csak annyit, hogy képességekről, készségekről, egyéni teljesítményekről, hobbiról, ilyesmiről lesz szó, és persze könyvről. Pontosabban szereplőkről. Várlak titeket akkor is!
További résztvevők:
Arwen (T5W), Berta, Dorka (T5W), Helie (T5W), Judy, Julicsenge, Meeraval_Marnath (T5W), Wandamaci

2 megjegyzés:

  1. Ebből a listából 3 sorozatot gondoltam, hogy bele fogsz tenni ;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, bakker, ennyire kiszámítható lennék?? :D melyiket? :D

      Törlés