2017. március 15., szerda

Top 5 Szerda #9


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.


Sziasztok!
Ma is eljött egy újabb szerda, mostani témánk: „Könyvek vagy karakterek, amiktől becsapva érezted magad”. Nagyon jó kis témának tartom! A Top 5 Szerda Goodreads csoportjáról bővebb tájékoztatást ITT olvashattok. Lássuk a listát!

Ez a legfrissebb csalódásélményem, amiről a blogon is írtam. Én egy vicces, pörgős könyvre számítottam, de egy erőltetett történetet kaptam, ami inkább idegesített, mint mulattatott. Nagyon sajnálom, mert az első két részt nagyon szerettem!

Szintén nem olyan régi könyvélmény, januárban olvastam a regényt, erről is írtam bejegyzést. Azt hiszem, itt túl nagy elvárásokkal kezdtem bele az olvasásba, és ettől lett olyan csalódásérzésem. Nagyon sok embertől hallottam, hogy milyen jó ez a regény. Én meg olvastam és olvastam, és azt vártam már, hogy mikor lesz izgalmas, nah majd a következő fejezetben tuti, és csak vártam és vártam, és nem kaptam meg, amit szerettem volna.

Líra hőség akcióban vettem meg valamelyik évben, és hát a fülszöveg nagyon átvert. Egyáltalán nem azt kaptam, amit vártam. „Ajánljuk azoknak, akik szeretnének felszabadultan kuncogni saját magukon, ostoba hibáikon és fájdalmas pofára eséseiken.” Hát nekem ez egyáltalán nem jött le, úgy tűnik nekem ehhez nincs humorérzékem. Inkább szarkasztikusnak és degradálónak találtam.

Nem szerettem. Az egész sorozat nálam lefele ívelt, az elsőt még szerettem, a másodikat már kevésbé és hát ez volt a mélypont. Annyi értelmetlen halál volt ebben a kötetben. Nekem nincs bajom azzal, ha egy szereplő meghal, de legyen annak hatása a történet alakulására. Az, ha csak random megölünk mindenkit, azzal nem tudok egyetérteni.

Aki olvasta, tudja miért, aki nem olvasta, annak pedig nem fogom elspoilerezni. Ez volt az a könyv, amitől életemben eddig a leginkább becsapva éreztem magam. Szívem szerint felkerestem volna az írónőt és megkérdeztem volna, hogy miért??? Nem tudom létezik-e olyan magyarázat, amivel elégedett lennék.


Ezektől a regényektől éreztem magam leginkább becsapva. Nektek van ilyen regény? Vagy esetleg egy szereplő, aki nagyon becsapott titeket? Jövő heti egy nehéz téma lesz nekem, mert a kedvenc „Angsty Romance” a téma, ami lefordítva Világfájdalmas Szerelem, és hát én nem sok romantikust olvastam eddig! Tartsatok velem akkor is!


forrás:
betrayal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése