2018. július 27., péntek

Félbehagyott könyvsorozataim #2


Bejegyzés sorozatokról, amiket nem tervezek folytatni.

Sziasztok!
Múlt héten újra elővettem a sorozatos rovatot, a SOROZATOK címkére kattintva meg tudjátok nézni az összes eddig készült bejegyzést! Ma azokat a sorozatokat mutatom meg, amit vagy azóta olvastam és félbehagytam, vagy korábban olvasni terveztem, de meggondoltam magam. Ezek nincsenek kőbe vésve, elképzelhető, hogy újra átgondolom és visszapaterolom őket a megkezdett sorozatok részlegére, de jelenleg DNF-ként gondolok rájuk. A sorrend nem tükrözi az érzelmeimet, teljesen random.
Ő az egyik, aki a folytatásos polcon volt. Igaz, hogy azt írtam róla, hogy nem volt hűha élmény, és nem fogok epekedve várni a folytatásra. Azóta teljesen érdektelenné váltam, nagyjából emlékszem csak, hogy mi történt, ráadásul a kiadó háza táján is elég nagy a csönd a második rész megjelenését illetően.



Szintén az előző kategória, annyi kitétellel, hogy ebben a könyvben még hatalmasat csalódtam is. Így viszont könnyebb elengedni. A tavalyi év egyik legjobban várt megjelenése volt nálam, amint kijött, majdnem olvastam is. Aztán koppantam egy hatalmasat. Nem volt jó sorozatindítás. És tudom, hogy akik angolul olvasták, azt mondják, hogy egyre jobb lesz, ahogy halad előre, de kérdem én, miért folytassak egy történetet, ha a kezdés nem tetszett? Van más, amire időt szánhatok.
Most vettem észre, hogy ezt nem vettem megkezdett sorozatnak tavaly, vajon miért? Fogalmam sincs. Több indokom is van, hogy felkerült a listára. Egyrészt, nem érzek vonzalmat az árnyvadász világ iránt többé. Nagyon jó volt, amíg tartott, de annyira szerteágazó és hatalmas lett az univerzum, hogy már nem akarok több ilyen sorozatba belekezdeni. Kissé meguntam. Az első rész se volt olyan, amitől hátast dobtam volna, olyan dolgokat vetít előre, amiről tudom, hogy fel fog bosszantani. Valamint az, hogy évekig angolul se jön ki a folytatás, az egyáltalán nem vonzó számomra. Van egy csomó más, amit olvashatok, nem fogok várni a trilógia befejezésére, hogy aztán újabb három részt jelentsen be, mint, ahogy a Végzet ereklyéinél volt.
Angolul olvastam, és nem tudom hova tenni ezt a regényt. Drogos ámokfutásként tudnám leginkább jellemezni. Kategóriáját tekintve szintén bajban vagyok. Gyereknek túl brutális néhol, felnőttnek meg összességében gyermeteg. Angol gyakorlásnak jó volt, megértettem a szöveget, tanultam pár érdekes kifejezést, de a könyv nem ragadott magával. A fejezetek nagyon menők és kreatívak benne, és kb. ennyi, amit tetszett a könyvben.

Ez a legfájóbb a listában. Alexandra Bracken másik sorozata, a Sötét elmék, a mai napig az egyik kedvenc disztópikus YA sorozatom. Amiből hamarosan újtára indul a mozifilm! Nagyon várom! Visszatérve Az idő vándorai című regényt, ami a duológia első része, a 78. oldalon félbehagytam. Ez az első olyan félbehagyott sorozatom, aminél a könyvet is olvasatlanul tettem végül le. A főszereplők számomra életképtelen voltak, a nő stresszhelyzetben döntésképtelen, a pasi meg túlzott kisebbségkomplexussal küzd, amit ő érzékel is, de tenni nem tesz ellene, csak morog. Nem, nem nekem való.
Rövidebb lett, mint a tavalyi, de öt azért így is felkerült rá. Ti szoktatok leltárt tartani az olvasásiatok között? Van, hogy megnézitek, mit folytattok, és mit hagytok abba? Milyen sorozatokat temettetek mostanában a TBR-otokról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése