2017. november 17., péntek

A magyar borítók szebbek! #5 (Magyar könyvek)

Rovat a vizuális élményekért!



Sziasztok!
Egy ideje nem jelentkeztem ezzel a rovattal, ámbár ma annál különlegesebb következik! Már az első ilyen alkalmával felötlött bennem, hogy ez a melyik kiadásnak szebb a borítója dolog diszkriminálja saját íróinkat. Így most olyan csodálatosabbnál csodálatosabb borítókat mutatok nektek, amik magyar regényekhez tartoznak, ezért nem nagyon tudnak szebbek lenni külföldi társaiknál! Persze akadnak könyvek, amit lefordítanak angolra, németre vagy más nyelvekre, de lássuk be, hogy nem ez a jellemző. A rovat további bejegyzéseit a „borítószemle” címke alatt megtaláljátok! A könyvek kiadók szerinti ABC sorrendben követik egymást. Megpróbáltam nem túllőni a célon a mennyiséget tekintve, ezért, ahol kellett, maximalizáltam magamnak 5 könyvre, sorozatokból pedig csak egy könyvet tettem be! Nem mindenhol volt egyszerű döntenem! A kutatás módszertana úgy épül fel, hogy a moly.hu adatbázisát vettem alapul, és az egyes kiadók könyveit „magyar” címke alapján szűrtem. Azt szeretném még kihangsúlyozni, hogy ez a bejegyzés csakis a borítókról szól, a legtöbb könyvet nem ismerem, nem tudom miről szól, a borítójuk miatt kerültek a válogatásba. Lehet, hogy kimaradt így pár könyv, de így is elég sokat néztem át. Mindegyik kép alatt megtaláljátok a könyvek molyos linkjét további információkért, a kiadók nevére kattintva pedig a honlapjukat találjátok!

Itt kell tennem egy kis közbeszúrást! A Könyvmolyképző kiadónál az nagyon szimpatikus, hogy nagyon sok esetben megszavaztatják a borítóikat. Sőt! Borítótervező pályázatokat hirdetnek. A válogatásban található könyvek között több is olyan, ami ilyen pályázat útján került kiadásra, az első két könyvről biztosan tudom!
Ezt nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de nagyon tetszik!

Magánkiadás


Könyv1, Könyv2, Könyv3, Könyv4, Könyv5

Elég vegyes lett a társaság, mesekönyvtől elkezdve a felnőtt regényig, de mindben megfogott valami, mind nagyon tetszik! Rengeteg kiadó kimaradt a listából, de szerintem így is sikerült egy szemet gyönyörködtető összeállítást találni. Ha van olyan magyar regény, aminek a borítójának helye lenne a listában, várom a linkeket megjegyzésben, Facebookon, molyos kommentben, bárhol és mindenhol! A rovat még nem zárult le, idén még szeretnék egy részt hozni belőle!

2 megjegyzés:

  1. Ezek gyönyörűek, jó párat fel fogok belőlük pakolni a saját "csodaszépborítós" polcomra. (Igazából több már most rajta van, úgyhogy jó volt őket itt viszontlátni.) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és találtál magadnak új szépségeket ^^

      Törlés