2018. november 7., szerda

Top 5 Szerda #76


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!

Szinte az utolsó pillanatban, de megérkeztek a novemberi témák! A mai téma különösen kedves nekem, mert a #TomeToppleReadathon tiszteletére került ki, ami úgy tűnik, novemberben újra meghirdetésre kerül! A TomeTopple lényege, hogy 500+ oldalas, vaskos köteteket olvassunk. Éppen ezért, ma az öt legvaskosabb regényt mutatom meg az olvasásra váró könyveim közül! Csak a már meglévő regényeim között válogattam, ezért lehetséges, hogy Martin bácsi és Greg Keyes regényei lemaradtak a listáról. A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, nézzetek körbe a többieknél is!
V. helyezett: 656 oldal
2017, Fumax Fekete Péter akció. Sötét nap volt sokunk pénztárcája számára. Régóta szerettem volna az írótól olvasni, a sárkányos sorozatának első része akkoriban jelent meg, azt szerettem volna megrendelni egyébként, csak jött a teaser a Facebookon, hogy más csak X nap, és nekiálltak visszaszámolni. Hát mondom, akkor csak megvárom. Abból komplett két trilógia lett, meg még két könyv, ha jól emlékszem. Ezzel a beszerzéssel taccsra vágtam a tavalyi évi jó kis visszafogottságomat. Ami már csak azért is szomorú, mert egy könyvet olvastam el az akkori kupacból.

IV. helyezett: 676 oldal
Ő már frissebb, idén februári szerzemény, szintén a komplett trilógiát megvettem, szintén egyik részt sem olvastam még belőle. Azóta megjött az eszem, a nyár óta eléggé visszafogtam magam, de már most tartok az év végi megjelenésektől és akcióktól, hogy nem fogok tudni ellenállni. Robin Hobb már régóta kívánságlistás volt számomra, idei terveim között mindenképp elől van a sorozat első részének olvasása.

III. helyezett: 712 oldal
Oh, helló Anthony, ismét! Ezek a könyvek egyre vastagodnak! Egyébként mindamellett, hogy nem olvastam még el egy év óta egyik részt sem, az a poén, hogy konkrétan nem is tudom, hogy miről szól. Sőt, azóta elég vegyes visszajelzéseket láttam a sorozatról, ami miatt kissé tartok is tőle. De nem baj, mert ezen a sorozatán kívül a másik sorozat első két része is megvan. És nem fogjátok kitalálni! Még azokat sem olvastam. Tiszta cikinek érzem magam lassan! Az ébredő tűz mondjuk a novemberi TBR részét képezi. TomeTopplehöz tökéletes, de nem a legvastagabb 5 közé tartozik.

II. helyezett: 762 oldal
Ugye ti sem vagytok meglepődve? Így jár az, aki halmozza a könyveit. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ennek a kötetnek a borítója nagyban hozzájárult a komplett trilógia beszerzéséhez. Hát nem gyönyörű? Órákig el tudnám nézegetni! Ráadásul mennyi rejtett részlet van rajta! Nagyon szeretném már tudni, ki is ez az ember, és mit tud. Nagyon misztikusnak és mágikusnak tűnik! Ha tehetném, ezzel a résszel kezdeném a sorozatot.

I. helyezett: 790 oldal
Ő lehet, hogy kissé csalás, mert fizikailag nem egy kötet, hanem kettő, de egy ISBN számon van nyilvántartva, egy komplett oldalszámmal, annak ellenére, hogy mindkét kötet oldalszámozása egytől indul. Egy rövidített ifjúsági változatot olvastam belőle tavaly pontosan ebben az időben, de annyira olyan érzésem volt, hogy ez így nem a vége. Aztán kiderült, hogy igazam is lett, és hála Dóri barátnőmnek, már van belőle egy komplett regényem. Nagyon szeretném tudni, hogy folytatódik David története, szerettem az első részt. Igazán felüdülés volt klasszikust olvasni!

Ez az öt kötet a leghosszabb, amik az olvasatlan könyveim között szerepelnek, de bőven akadnak még 500 és 600 oldal feletti regények a polcon. Lassan leszakad, annyi minden van rajta. Nektek mi a leghosszabb olvasatlanotok? És mi volt a leghosszabb, amit végig is olvastatok? Szerettek hosszú regényeket olvasni, vagy inkább a rövidebb, gyorsabban haladósak mellett voksoltok?

8 megjegyzés:

  1. Hojoj, nekem is van pár 500+-os kötet. :)
    A jelenlegi leglegleg az Patrik Rothfuss: A bölcs ember félelme - 996 oldal...Azért kicsit kemény. Már nézegetem egy ideje, hogy el kéne olvasni, de még nem sikerült elég erőt gyűjteni hozzá. XD A leghosszabb könyv, amit eddig olvastam, az pont az első rész, A szél neve volt 812 oldallal. :D
    Amúgy kedvfüggő, hogy belevágok-e hosszabb könyvekbe, meg hogy mennyi idő alatt olvasom el őket. A Veszélyes amazonokat(novellás kötet, 752 oldal) két hónapba tellett elolvasni, a Jók és Rosszak Iskolája 1. és 2. részét meg kb. három nap alatt kivégeztem(584+544 oldal). ^_^
    Most amúgy a Harryx kihívás miatt inkább a rövidebbekre álltam rá, hogy minél több könyv meglegyen egy hónapon belül, de most már lassan előszedem a vaskosabbakat is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rothfuss-szal én is próbálkoztam, a Szél nevét olvastam, a második DNF sorsa jutott, nem találtuk meg a közös hangot sajnos. Az a baj, hogy nem csak hosszú, de böszme nagy is az a könyv :D Nekem a leghosszabb talán az Eragon egyik része volt. A rövidekkel legalább hamarabb nő az olvasott könyveid száma :D Néha én is azért olvasok rövidebbet, hogy a saját könyveim arányát jobban növeljem :) :) de most azt hiszem, egy ideig a masszív olvasmányok lesznek nálam jellemzők :D ebben a hónapban a TomeTopple miatt szinte biztos :)

      Törlés
    2. Hát igen, tény, hogy akár ölni is lehetne vele, akkora nagy. :D
      Amúgy mikor indul a Tome Topple? Lesz róla TBR-ed? Lehet, én is beszállok. :)

      Törlés
    3. Lesz TBR igen, hamarosan :) november 16 - november 29 között lesz, a feladatok ugyanazok, mint múltkor is voltak :)

      Törlés
    4. Már várom, hogy mikkel vágsz neki. :) Nna, klassz! 18-án közös olvasásba nekivágok a Romeo és Júliának, de mellette bőven lesz kapacitásom más könyvekre is, például valami vastagabb könyvre. ;)

      Törlés
    5. Köszi ^^ Lesz miből válogatni, az tuti :D Te csinálsz külön TBR-t?

      Törlés
    6. A blogomat most pihentetem kicsit, de Molyon és/vagy Instán lehet csinálok. :)

      Törlés