2018. november 21., szerda

Top 5 Szerda #78


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!
Mivel a Top 5 Wednesday egy amerikai kezdeményezés, ezért általában az amerikai ünnepeket előszeretettel járjuk körbe, amikor épp aktuális. Holnap ünneplik odaát a Hálaadást. A hagyomány szerint ekkor adnak hálát a betakarított termésért. Ma pedig a témánk a „Friendsgiving”. Még sosem hallottam ezt a szót, de ránézésre azért nagyjából levágtam, hogy miről lehet szó. Friendsgiving egy nappal Hálaadás előtt vagy után tartott buli a barátokkal. A Hálaadást családi körben ülik meg, így létrehoztak egy külön megmozdulást a barátoknak. A mai kérdés pedig az, hogy milyen könyves karaktereket hívnék át egy baráti összejövetelre ez alkalommal? A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, nézzetek körbe a többieknél is!

Forrás
Ő volt az első, aki egyből eszembe ötlött. Imádom a humorát! Tamás tábornaggyal folytatott szócsatái egyszerűen folyton mosolyra késztetnek. A hanyagul a szájában tartott cigaretta az egyik védjegye, de nálam biztos nem dohányozhatna a lakásban. Majd felajánlok neki helyette egy répát. Kíváncsi lennék, mit venne fel egy ilyen alkalomra. Vajon a díszegyenruháját? Vajon hogy néz ki az adroi díszegyenruha?


Forrás
Jason Paille /a.k.a Szalma Jason/ (Izolde Johannsen: Megölni a királyt!)
Ő az egyik legújabb kedvenc karakterem. Nagyon várom már, hogy megjelenjen a könyv és bővebben is mesélhessek róla nektek! Mély benyomást tett rám és nagyon szerettem, azt így előre elárulhatom. Jason nem épp egy jófiú, de következetes, kitartó és hűséges. Nem szívesen kerülnék a célkeresztjébe, kiváló mesterlövész, ráadásul balkezes. Minden helyzetben megállja a helyét, és nem fél bemocskolni a kezét. Szerintem Olem mellé ültetném, nagyon jól el tudnának beszélgetni!

Nagyon jó kis összejövetelt kéne összehoznom, rengeteg kávéval, hogy Gok ott is maradjon, de egy próbát megér. Sokáig gondolkodtam, hogy ne hívjam-e meg Rio-t is mellé, de hagyok helyet másoknak is. Ki tudja, lehet, hogy Gok közben elugrik érte is, eggyel több ember már úgysem számít! Nem épp a legvidámabb és legoptimistább figura, ennek ellenére én nagyon kedvelem. A laza stílusával, a magabiztos kiállásával, a kávé iránti szenvedélyével, a szókimondó beszédével hamar belopta magát a szívembe, és a sorozat végéig ott is maradt.

Maxet már azért is érdemes áthívni, mert ahova ő beteszi a lábát, ott tuti kalamajka támad. Olyan kis szerencsétlen, mint én szoktam lenni. Murphy mindkettőnk közeli jó barátja, bár szívesen lepasszolnám neki egy életre. A helyetekben nem nagyon dühíteném fel, mert képes a kocsitokkal egy tóba hajtani. Jó, ekkor azért belegázoltak a lelkébe rendesen, és ahelyett, hogy kérdőre vonta volna emberünket, önbíráskodott. Bízom benne, hogy vacsora közben semmi galiba nem történik. De azt hiszem, a gyertyát és a nagykést nem az ő közelébe pakolom.

Hát én őt is nagyon bírom! Neki se lennék szívesen az ellensége. Istenekkel harcol és élve kerül ki belőle. Jól bánik a lőfegyverekkel, bár utálja, és igen jól tud káromkodni és inni. Majd mutatok neki pár újfajta bort, amit a hétvégén ismertem meg, hátha neki is ízlene. Remélem, hogy ráér eljönni, eléggé elfoglalt abban, hogy megmentse a világot.



Impozáns társaság, és nem utolsó sorban veszélyes. Úgy tűnik, vonzzanak a csatában jártas emberek. Bárki, akik rajtuk kívül még eszembe jutott, megjárta a harcmezőket. Majd benyomok valami vidám zenét, vagy Gok majd zongorázik, akkor talán nem csak véres jelenetekről fognak beszélgetni a vendégeim! Bár én azokat a sztorikat is nagyon szívesen hallgatnám! Ti kiket hívnátok át egy baráti vacsorára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése