2017. november 22., szerda

Top 5 Szerda #43 és Havi ajánló #8

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében, valamint téma szerinti ajánló havonta egyszer.



Sziasztok!
A mai Top 5 Szerda bejegyzés azért különleges, mert ebben a hónapban a havi ajánló témája megegyezik az eheti témával! Így most egy bejegyzésben hozom a két rovatot! Ez a téma pedig nem más, mint „Könyvek, amikért hálás vagyok”. Bármilyen okból kifolyólag, legyen az kicsi, vagy nagy, helyet kaphat a listában. A téma azért aktuális, mert holnap lesz Amerikában Hálaadás, és tudjuk, hogy mindkét kezdeményezés onnan származik. A havi ajánló Goodreads csoportjának linkjét ITT találjátok, a T5W Goodreads csoport linkjét pedig ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!

Én is az a generáció vagyok, mint már többször is említettem, akik ezen a könyvsorozaton nőttek fel. Nem hagyhatom ki a listából, akármennyire is elcsépelt választásnak tűnik. 10 éves múltam, mikor az első kötetet olvastam. Nővérem korrepetált a szomszéd lépcsőházban egy srácot, és tőle hozta át mindig az új köteteket. Előbb bátyám olvasta, aztán én. Azóta is nagy vágyam, hogy beszerezzem a köteteket, és újraolvassam. Az új vágyam, hogy angolul!

Ennek a sorozatnak azért vagyok hálás, mert meg tudott lepni! Az első rész akkora meglepetés volt, annyira át lettem verve, hogy az hihetetlen. A sorozat további részeinél pedig a szerelmi szál nem ment át szenvedésbe, hanem igazi harcos karakterfejlődéseket láttunk, nehéz döntéseket kellett Liának hozni, és túllépni önmagán. Nagyon tiszteltem, főleg a harmadik rész végére. Nagyon szerettem, hogy nem lett nyáladzós szerelmi bájologás és hiszti. És köszönöm a kiadónak, hogy kiadta mind a három részt!

Főnix könyvműhely antológiák   
Nagyon hálás vagyok a kiadónak, hogy az utóbbi években összehozott nekünk kortárs magyar írók novelláiból gyűjteményt. Eddig megjelentek: Pokoli ​teremtmények, ördögi szerkezetek; Ajtók és átjárók; Halhatatlanok. Én az elsőt még nem olvastam, de a másik kettőt nagyon szerettem. Jó, hogy új írókkal ismerkedhettem meg, több írót azóta a „must read” listámra felvettem, és nagyon érdekes írásokat olvashattam mindkét kötetben. A II. Világháborús Budapest démonokkal azóta is többször eszembe jutott!

Kockadobálós kalandregények (Például: A ​szamuráj kardja
Nekem öt ilyen könyv van a birtokomban, ha bátyám olvasná ezt a bejegyzést, lehet, hogy visszakövetelné őket. De ne szóljatok neki, oké? Nagyon sokat játszottam velük, minden alkalommal készítettem magamnak kis játékos kártyát, hogy ne a könyvbe kelljen jegyzetelnem. Sokszor meghaltam, volt, hogy csaltam, mert nem kezdtem előröl, hanem visszaléptem, vagy előre lapoztam, vagy nem játszottam le a csatákat, a lényeg viszont az, hogy elég sokáig le tudtak kötni!

Tini szerelmes lányregények (Például: Édesvölgyi suli szerelmes ikrei; Denise füzetek)
A Harry Potter után kezdtem el ezeket a regényeket olvasni, azóta begyűjtöttem őket a családi könyvtárból a személyes könyvtáramba, de ezt legálisan, ezekről mindenki tud. Nem mindegyik rész van meg ezekből a sorozatokból, viszont ami megvan, azt biztos, hogy többször is olvastam. Gondolkodtam rajta, hogy újra kéne olvasni, de félek, hogy csalódnék. Ti mit gondoltok? Újraolvassam őket? Milyen érdekes lenne újra megtapasztalni felnőtt fejjel, hogy mik voltak a ’90-es teenagereinek nagy problémái!
Rengeteg könyvet fel tudnék még sorolni, amiket valamiért nagyon szeretek, viszont az 5ös felsorolásba ők fértek bele. Ti milyen könyvekért vagytok hálásak? Mik azok a regények, amiknek különleges helye van a szívetekben? Szívesen olvasnék róluk!
További résztvevők:
T5W bejegyzések:
Többiek:

4 megjegyzés:

  1. Neked vannak kalandjátékos könyveid? :O pont tegnap beszéltük Férjjel, hogy mekkora királyok voltak anno, és hogy nekünk nem volt, pedig kipróbáltuk volna őket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen!! Vannak :D :D És tényleg nagyon jó móka! Szívesen kölcsönadnám kipróbálásra, ha nem laknál ilyen messze :( :)

      Törlés
    2. Majd Könyvhéten ;) :D amúgy aranyos vagy, de nem lenne személy, akivel játszhatnék vele :(

      Törlés
    3. Ezek inkább ilyen egyedül játszós könyvek, magányos embereknek :D :D :D

      Törlés