2017. április 12., szerda

Top 5 Szerda #13


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!
Ma egy igazán izgalmas témát választott a Top 5 Szerda Goodreads csoportjának ötletgazdája, ugyanis ma olyan könyvekről lesz szó, amikből szerintem menő videó játékot lehetne készíteni! Azért is érdekes ez a téma, mert nem feltétlen akcióra kell ilyenkor gondolni, ugyanis például a SIMS is nagyon jó kis játék, és nem igen van benne izgalom. Az egyik választottam eredetileg az Eragon lett volna, mert imádnám látni, hogy sárkányháton repülök, de ezt már előttem is kitalálták. A csoportról bővebb tájékoztatást ITT olvashattok, amennyiben kedvet kaptok, csatlakozzatok bátran! Íme a lista:

Annyira jól felépített világa van a sorozatnak, annyira színes képességekkel van tele, és annyi bonyodalmat lehetnem még beletenni, hogy nagyon jó kis videó játékot lehetne kihozni a storyból! Ha már csak azt a részt vesszük, hogy meg kell szökni, utána pedig bujkálni kell, utána meg megdönteni a kormányt! Indulhatna azzal a játék, hogy egy vizsgálati teremben kivizsgálják, hogy milyen képességeid vannak. Lehetne mindegyik képességhez külön játékvariáció, különböző küldetésekkel és betöltött szerepekkel. De lehetne úgy is, hogy egy játékmenet van, de mindegyik képességgel másképp kell megoldani egy-egy szituációt! Szívesen játszanék vele! Most, hogy film is készül belőle, a karaktereket is könnyebb lenne ábrázolni!

Annyira imádom Winie stílusát, a szövegeit és a világnézetét! Az egész steampunk világ is olyan jól van ábrázolva! Olvasás közben az egész város a szemem előtt volt! Egy jó grafikus nagyon szép látvány tudna hozzá álmodni. Eddig még csak két könyvet olvastam a sorozatból, de biztos vagyok benne, hogy a történetben is van annyi csavar és esemény, hogy jó pár órán keresztül le tudna foglalni. De még egy SIMS típusú játékot is el tudnék képzelni! A Langton házában lenne a központ és átjárhatnának egymáshoz dumcsizni, meg szórakozni, néha összebandáznak és ellopnak valamit, amit aztán kiosztanak a szegényeknek. Baromira élvezném!

Itt is a világ fogott meg leginkább! Városok között ugrálgatni varázslattal, üzletelni a kocsmákban, aztán harcolni a gonoszok ellen! Akár multiba is el tudom képzelni, hogy valaki Kell-lel van, valaki Liával, vagy épp egyik küldetés egyikkel, másik a másikkal. Aaaah, nagyon bírnám! Ugyan még nem tudom, hova fog kifutni a történet, mert még csak egy könyv jelent meg magyarul, de biztos vagyok benne, hogy a másik két kötet is tartogat számunkra izgalmakat!

Gondoljátok el, milyen jó lenne felgöngyölíteni Margo eltűnésének okait, és megtalálni a kicsi nyomokat, amiket hagyott maga után! A film nekem kifejezetten tetszett anno, a könyv már kevésbé, de játékban simán el tudnám képzelni. Az a kép van előttem, mikor Margo és Q beszöknek Water World-be (nem tudom mi volt a neve), és Q azon izgul, hogy le ne bukjanak és a képernyőn mutatná egy sáv, hogy mennyire izgul és ha nem tud lenyugodni, akkor észrevenné őket a biztonsági őr, mert valamivel túl nagy zajt csapna vagy ilyesmi, és kezdhetné elölről a küldetést! Nyomozás, utazás, izgalom, túllépni önmagunkon! Imádnám!

Ez egy időutazós történet, ami eleve úgy kezdődik, hogy össze kell rakni egy időgépet! Már az alkatrészek felkutatása is lehetne egy külön kis küldetés, utána pedig az időgép felhasználásával meg kéne menteni a világot! A történet fiataloknak szól, ezt a játékot is úgy tudnám elképzelni, hogy a 14 éves Hanna bőrébe bújva haladnánk az eseményekben. Sokat Skype-olnak közben, meg sms-eznek, azokat is tök jól bele lehetne tenni a történetbe. Biztos úgy oldanám meg, hogy azok a tanulásos információk, amik a könyvbe is úgy vannak tálalva, hogy nem érzed úgy, hogy le akarnák nyomni a torkodon, azokat kis szövegdobozokkal meg lehetne a játékban is oldani, és a feladatok teljesítése közben ezekből nyert infókat is fel kéne használni! Tök jó lenne!

Most egy kicsit csalok, mert muszáj megemlítenem plusz egyet, mégpedig az egész Árnyvadász világot. Ebből is van már videó játék, viszont nem olyan, mint amit én képzelek el. Gondoljátok bele a lényeket egy MMORPG játékba, mint a WOW vagy a Heroes of the Storm! Annyira jól nézne ki! Árnyvadászok harcolnak a démonok ellen, árnyvadászok harcolnak akár vámpírok és vérfarkasok ellen, a boszorkánymesterek lehetnének a Support. Többféle verziót is el tudok képzelni. Akár a Valentine-kori időkből, és akkor árnyvadász-árvadász ellen is tudnának játszani, akár későbbről, akkor inkább csak démonok ellen összefogva, akár még korábbról, mikor az árnyvilág lényei nem voltak öribarik az árnyvadászokkal, egymás ellen tudnának csatázni, ki fizikai erejével, ki varázslattal! Nem vagyok egy nagy videó játékos, de ezt még én is megvenném!

Ezen a héten ők az én választottjaim! Most is nagyon kíváncsi lennék a ti ötleteitekre, mivel annyiféle oldalról lehet ezt a témát megközelíteni! Így írás közben annyi meg annyi könyvben láttam meg a potenciált! Sajnos már így is csaltam, nem akartam túlfeszíteni a húrt! Jövő héten nem biztos, hogy lesz bejegyzés a rovathoz, mert a téma az LGBTQ+ olvasmányok lesz, és nem igen olvastam még a témában, hogy releváns kedvenceket tudjak avatni. Viszont szívesen vennék ajánlásokat. Valószínű a témába vágó bejegyzés fog érkezni jövő héten, csak nem Top 5 Szerda rovat keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése