2017. április 5., szerda

Top 5 Szerda #12


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.
Sziasztok!
Ismét szerda, ismét Top 5 Szerda rovat és ismét BooktubeSFF átmenet a témát tekintve. A BooktubeSFF díj válogatója még mindig zajlik, melyről ITT kaptok bővebb tájékoztatást. 3. alkalommal osztják ki a Booktuberek ezt a díjat, melynek lényege, hogy jelölni lehet az előző év kedvenc fantasy és sci-fi regényeit különböző kategóriákban, de csak azokat, amik abban az évben jelentek meg. A könyvek angol nyelven történő megjelenése számít, így a mi megjelenéseink nem igazán relevánsak, azért ha érdekel titeket, kukkantsatok rá. Folyamatosan rendeznek az aktuális könyvekből közös olvasásokat, aki szeret angolul olvasni, neki érdekes lehet. Az esemény egész júniusig eltart, így elképzelhetőnek tartom, hogy lesz még hasonló crossover addig. A Top 5 Szerda Goodreads csoportjáról bővebb tájékoztatást ITT olvashattok. Ezen a héten a várólistám legtetején lévő 5 fantasy és sci-fi könyvet mutatom meg nektek!

A tv sorozat miatt került a radaromra a könyv, ugyanis elhatároztam, hogy addig nem nézek meg egy részt sem, amíg nem olvastam a könyvet. És hát nagyon szeretném már elkezdeni a sorozatot, de még mindig nem álltam neki a könyvnek. Sok spoilert szerencsére nem kaptam, azt tudom, hogy sok mindenki meghal benne, de konkrét eseményeket nem tudok szerencsére. Szeretném idén mindenképp elolvasni, Annától majd kölcsön is fogom tudni kérni, szóval még ez sem akadály, de valahogy mindig jön valami új, amit előrébb helyezek. Meg a méretei is kissé elrémítenek, mind a vastagsága, mind a betűmérete.

Szeretem A. M. Aranth regényeit, bár a Holdárnyék első részével nem lettünk öri barik, de a többi könyvét mind szerettem, már csak ezt az egyet nem olvastam. Úgy tudom ez inkább sci-fi, mint fatasy, ezért kicsit tartok tőle, nem igazán az én műfajom, de mindenképp bizakodva nézek kettőnk kapcsolata elé. Könyvhéten reményeim szerint megveszem, és akkor már nem fog semmi közénk állni, csak az esetleges olvasatlan egyéb könyveim, ha hagyom, de nem fogom!

Már január óta megvan ez a könyv, de nem jutott még sorra. Pedig nagyon-nagyon szeretném elolvasni, annyira szép a borítója, és annyi jót hallottam már erről a könyvről is. Valamiért az idei olvasásaim kissé kaotikusak lettek, nagyon remélem, hogy így áprilisban sikerül normalizálni. Szerintem még ebben a hónapban nekiállok, de legkésőbb májusban! Sokat a sztoriról nem tudok elmondani, mert megpróbáltam kerülni a spoilereket, nekem elég annyi, hogy a legtöbb vélemény pozitív a regényről.

Előző kötet pepitában. Lemásolhatnám az egészet, amit oda írtam. Egyszerre vettem meg a két kötetet hirtelen felindulásból, mert új év van, újra volt keretem és már olyan rég nem vettem új könyvet már eltelt vagy egy hónap is, és érdekel is a kötet. Azóta kijött a folytatás is, amit be kell majd szereznem, ha ez a kötet elnyeri tetszésem, bár szerintem biztos el fogja. Annyira szép ez a borító is. Engem egy jól sikerült borítóval nagyon meg lehet venni. Tudom, ne ítéljek az alapján, de sajnos be kell vallanom, hogy én ezt teszem. Ítélek a borító alapján és nem félek kimondani!

Aznap, hogy megérkezett egy újabb könyvrendelésem, megtudtam, hogy előrendelhető ez a könyv. És… hát… előrendeltem… Már csak 13 nap és meg is jelenik! Tavaly nyár óta, mióta a Menő könyvek kitette Facebookra, hogy megjelentetik ezt a regényt, azóta oda meg vissza vagyok az örömtől. Abban az időben sokat lehetett külföldön erről a regényről és az egész sorozatról hallani, és nagyon beleszerettem. Idén már a hatodik rész jött ki angolul, emiatt kicsit félek, nehogy elkaszálják a sorozatot. Szorítok, hogy ne! Innen is üzenem a kiadónak, hogy egy vevőjük már mindenképpen lesz minden részre! Bár tudom, hogy ez nem sokat számít.

Ezek lettek volna azok a regények, amiket én nagyon szeretnék már elolvasni. Nektek milyen fantasy és sci-fi regények vannak a várólistátok tetején? Ajánlásokat mindig szívesen fogadok, nagyon szeretem a fantasy műfajt, a sci-fivel még ismerkedem, remélem jó viszony fog köztünk kialakulni a jövőben. Jövő heti téma szerintem nagyon érdekes: könyvek, amikből jó videó játékot lehetne készíteni. Tartsatok velem akkor is!

2 megjegyzés:

  1. Hahó! A Trónok harcát olvasd!! Fényévekkel jobb, mint a sorozat!! Én eddig 2x olvastam csak újra :D Mondjuk nekem könnyebb volt a sorozat után olvasni, mert így jobban megértettem a sok sok szereplőt és a kapcsolatot közöttük. Bár lehet ez a vizuális memóriám miatt van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia! mindenképp el akarom olvasni, csak még a mikor a kérdés, szerintem nemsokára, talán még ebben a félévben :D :D Lehet eleve úgy állok majd neki, hogy jegyzetelek :D :D

      Törlés