2018. május 1., kedd

Magical ReadAThon: Rendes Bűbájos Fokozat (O.W.L.s) kihívás wrap up


Sziasztok!
Április 29-én véget ért a Rendes Bűbájos Fokozat mágikus olvasási kihívás! Elégedettnek mondhatom magam, ugyanis négy könyvet sikerült elolvasom, így Várakozáson felüli minősítést kaptam! Most viszont nagyon okosan kell döntenem, hogy melyik könyvet, melyik kategóriába teszem, mert ha később tényleg lesz a RAVASZ-ra is kihívás, akkor ott csak abban indulhatok, amiből az RBF-t megszereztem! Hogy mi is volt ez a kihívás, arról ITT találtok információt! A kihívást a Book Roast youtube csatorna tette közzé, a videó ITT érhető el!

Sikeres vizsgát tettem az alábbi tárgyakból:
ANCIENT RUNES – Rúnaismeret:

Ez egy nagyon friss élmény, még nincs is róla ajánló a blogon. Könyvfesztiválon vásároltam, és szombat-vasárnap olvastam el, mivel elég rövid, és szerettem volna még egy negyedik könyvet. De persze amúgy is olvasni akartam volna, mivel megvettem. Lesz róla ajánló mindenképp, annyit előjáróban, hogy a történet nekem tetszett, a karakterek nagyon érdekesek és szimpatikusak, berántott a történet, pörgős volt, várom a folytatás, viszont a könyvet befejezve nem vagyok teljesen boldog.

CHARMS – Bűbájtan:

Ez a kötet elvileg megkapta a fantasy címkét, bár nem igazán érzem annak. Egy könyv, amiben hét novella található, volt, ami nagyon tetszett, volt, ami nem igazán. Sötét és borongós történetek, erős pszichés behatással. Értékelés ITT!

DIVINATION – Jóslástan:

Haladok a Mark Lawrence olvasás kihívásommal, bár már előre látom, hogy buktam. Jövő hónap végéig még elég sok könyvét kéne elolvasnom. Erről sincs még értékelés, viszont ebből nem is tervezek önállóan, hanem a trilógia végén egy összesítőt, mert a Tövisek hercegéről sem írtam még semmit. Ez a kötet jobban tetszett, mint a herceges, de még nem lett kedvenc. Véres, eseménydús, de valami még hiányzik nekem.

HERBOLOGY – Gyógynövénytan:

Az ifjúságis kihívásom utolsó könyve volt, mindenképp el kellett olvasnom, és szerencsére normál határidőre sikerült is, így sikerrel teljesítettem a kihívást! Egy év alatt minden hónapban elolvastam a számomra választott regényt! Egy könyvvel csúsztam egy picit, de nem cseréltem egyet sem! Én egy tipikus romantikus YA könyvnek látom, a főhősnő nem volt épp következetes, instalove, és nagyon kevés mágia, amiből szívesen láttam volna még többet. Remélem, a folytatás jobban elnyeri a tetszésem. Értékelés ITT!
Az eredeti listához képest történt változás, de nem bánom, mert haladtam a saját könyveim olvasottságával, és utazókönyvet is kaptam közben. Kíváncsi leszek, hogy mikor és hogy lesz a RAVASZ megrendezve! Ez lett igazából a havi olvasmányösszegző bejegyzésem is, a Tövisek hercegét fejeztem még be a hónap elején. Ma még biztos elkezdek valamit, de nem hinném, hogy be is fejezem. Ti mit olvastatok áprilisban?

A vizsgák és tárgyak fordítását INNEN puskáztam! A képek saját készítésűek! Fejléc kép INNEN, HP embléma INNEN van.

8 megjegyzés:

  1. Gratula!! :))
    Nálam nagyon felborult a várólista (kellett nekem a könyvtárra bíznom magam), de talán meglesz a 4-5 könyv... majd összeszámolom a héten. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi köszi :D
      Kíváncsi leszek, melyik tárgyakhoz olvastál végül :D a könyvtár az nálam is fel tudja borítani a dolgokat :D mondjuk nem értem, hogy az 50-60 olvasatlan könyvem mellé miért járok könyvtárba!
      Ha megvan az öt, az már Hermione szint :D :D

      Törlés
  2. Hivatalosan "Troll", mert se TBR-t, se semmit nem írtam hozzá, de amúgy meg "Kiváló" lett. :D Én magam is elcsodálkoztam, hogy mennyi könyvet olvastam ebben a hónapban. ^_^ Amúgy az alábbiak sikerültek:

    Számmisztika: Az Ötödik Hegy -> április 12-13
    Legendás lények gondozása: Hex Hall(tündérek, vérfarkasok, vámpírok is vannak benne)-> április 9-10
    Bűbájtan: Kódex és Törvény(Dragonlance - Találkozások sorozat)-> április 16-27
    Gyógynövénytan: Üvöltő szelek -> április 4-11
    Átváltoztatástan: Macskapásztor(már a címből adódik a dolog) -> április 21

    Ezek mellett persze olvastam még olyan könyveket, amik egyik-másik kategóriába megfelelnek... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor neked nagyon jól sikerült a hónapod, gratulálok :D :D

      Törlés
    2. Köszi! :
      Én is gratulálok neked, mert azért a várakozáson felüli is szép eredmény. :)
      Az Ötödik Hegy igazából a Jóslástanhoz is jó lett volna, de az nem tűnt annyira szimpinek... :D Azért kíváncsi leszek a RAVASZ-ra is, hogy ahhoz mit kell majd teljesíteni. ^_^

      Törlés
    3. Én is, nagyon, lesem a csajszi Youtube csatornáját ezerrel :D

      Törlés