2018. május 30., szerda

Top 5 Szerda #61


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!

Május 25-én volt a Nemzetközi Törölközőnap. Douglas Adams emlékére ezen a napon a rajongók törölközővel sétálnak az utcán, mert az író mindenkit arra buzdított a Galaxis útikalauz stopposoknak ötrészes trilógiájában, hogy mindig legyen nálunk törölköző. Erről bővebben ITT és ITT olvashattok. Ennek apropóján vetette fel egyik tagunk, hogy az egyik héten olyan dolgokról írjunk, amiből szívesen látnánk hasonló mozgalmat. Dátumot egyikhez sem találtam ki, ha lenne ötletetek, szívesen fogadom. Ezen felül pedig, ha nektek eszetekbe jut hasonló, osszátok meg velem! A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, ahol megnézhetitek az egyre bővülő bejegyzéseket!

Forrás
Pengetáncos felvonulás (A. M. Aranth: Holdárnyék sorozat)
Nagyon szerettem azokat a részeket, amikor Kim egyedül, vagy Amyvel közösen táncoltak. Sőt, még a közönségest is megtanították egy táncra. Valami ilyesmit szívesen látnék élőben is. Akár pengetáncos versenyt, akár valami flashmob szerűen, vagy utcai felvonulásként. Mindegyik érdekelne nézőként, de akár még részt is vennék benne szívesen.




Forrás
Kék gumicsizmában whiskeyt inni (Rain Arlender: Az élet esszenciája)
A kék gumicsizma a könyv egyik jellegzetessége. A másik meg persze a whiskey. Személy szerinte a whiskeyt inkább csak kólával iszom meg (ne kövezzetek meg kérlek), de ha ezzel tudnék a könyvnek egy kis népszerűséget adni, akkor minden kék gumicsizmában hozzám betérő egyénnek fizetnék egy kör whiskeyt. Persze a titkos összetevőt kihagyom. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi az, olvassátok el a könyvet! Itt persze nem a whiskey ivás lenne a lényeg, meg, hogy lerészegedjünk, hanem, hogy az ital mellett beszélgessünk, és új barátokat szerezzünk.

Forrás
Málnapálinkázással összekötött író-olvasó találkozó (Gaura Ágnes: Borbíró Borbála sorozat)
Kezd nagyon alkoholista kinézete lenni ennek a T5W bejegyzésnek. Az előbb volt whiskey, most meg pálinkázunk BORbíró BORival. Nem is tagadhatnám le, hogy kocsmában vagyunk. És hozzá kell tennem, hogy a pálinkát meg egyáltalán nem szeretem és nem is iszom meg. Max a mogyorós Fütyülőst, az meg ugye tudjuk, hogy nem pálinka. De térjünk vissza a témához. Lehetnének a gyűlésen olyan okos elit vámpírok is, kitalálhatnánk új vezetési stratégiákat és az aktuális kormány elé tárhatnánk. Vagy tüntethetnénk is egy pár pálinka elfogyasztása után.

Forrás
Könyvtolvajkodás egy kis csavarral (Markus Zusak: A könyvtolvaj)
Nagyon tetszett ez a könyv, sőt, egészen mélyen megérintett. Tök jó volt látni, hogy Liesel mennyire megszerette a könyveket és a történeteket. Legyünk egy évben legalább egyszer Fordított Könyvtolvajok! Csempésszünk a rászorulók párnája alá egy könyvet. Persze, csak képletesen. Nem buzdítok senkit arra, hogy másokhoz betörjön. Kicsit talán hasonló lenne, mint a Hagyj el egy könyvet mozgalom, csak itt konkrétan adakoznánk a könyvekkel.

Forrás
Papírvárosok féle kincsvadászat (John Green: Papírvárosok)
Ezt leginkább baráti társaságoknál tudnám elképzelni. A könyvben Margo jeleket hagy, apró utalásokat, ami alapján Quentin meg tudja találni őt a rejtekhelyén. Egy ehhez hasonló játékot szívesen játszanék! Ha jobban belegondolok, nem is kell hozzá baráti társaság, versenyt is lehetne belőle csinálni! Indulna egyszerre X mennyiségű csapat, és az nyer, aki először megtalálja a rejtekhelyet! Valaki igazán szervezhetne egy ilyet, én nem vagyok szervező alkat, inkább résztvevő alkat, de az nagyon!

Én ezeket látnám szívesen mozgalomként! Kíváncsi leszek, a többiek miket találnak ki! Ez volt az egyik kedvenc témám mostanában! Nem tudom, mit hoz a június T5W tekintetében, remélem, Sam most hoz majd normális témákat, de ha mégsem, nem lesz akkor sem gond, tuti a kreatív csapat kitalál valamit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése