2018. április 1., vasárnap

Magical ReadAThon: Kihívás a Rendes Bűbájos Fokozat (O.W.L.s) megszerzésére


Sziasztok!
Egy nagyon érdekes és izgalmas olvasási kihívást találtam a héten! Tudom, hogy most Húsvét van és arról kéne bejegyzést közzétennem, de lázadó vagyok, így maradok inkább ennél, hogy ti is tudjatok róla, és csatlakozzatok, ha van kedvetek. Ez egy Harry Potter témájú olvasási kihívás, központban az O.W.L.s! Ez egy vizsga, amit az ötödik év végén tesznek a tanulók, és magyarul a Rendes Bűbájos Fokozat néven ismerjünk! Sőt! Az eredeti videóból az is kiderül, hogy később el fogja készíteni a N.E.W.T.s (Nastily Ehausting Wizarding Test) kihívást is, a Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlatot (RAVASZ), amit a hetedik év végén tesznek le a diákok. Viszont jól gondold meg, milyen tárgyakat választasz most, mert csak abból tehetsz RAVASZ vizsgát, amiből már megszerezted az RBF minősítést! A kihívást a Book Roast youtube csatorna tette közzé, a videó ITT érhető el, én pedig a Books & Munches blogon találtam, az ő TBR bejegyzését IDE kattintva éritek el! A Book Roast vloggere még külön levelet is szerkesztett hozzá, a bejegyzés végre beillesztem! Szerintem nagyon király elgondolás, lássuk is a tárgyakat!

Tárgyak és feladatok
ANCIENT RUNES – Rúnaismeret: Egy könyv, aminek szimbólum, jelkép van a borítóján
ARITHMANCY – Számmisztika: Egy könyv, aminek szám van a borítóján vagy a címében
ASTRONOMY – Asztronómia: Olvass el egy sci-fit
CARE OF MAGICAL CREATURES – Legendás lények gondozása: Olvass el egy könyvet, ami Mágikus Teremtményt tartalmaz VAGY egy Mágikus Teremtmény van a borítón
CHARMS – Bűbájtan: Olvass el egy fantasyt
DEFENCE AGAINST THE DARK ARTS – Sötét Varázslatok Kivédése: Olvass el egy olyan könyvet, ami titkos társaságról/klubról szól, vagy szerepel benne
DIVINATION – Jóslástan: Olvass el egy könyvet, ami próféciákat, jóslatokat tartalmaz
HERBOLOGY – Gyógynövénytan: Olvass el egy olyan könyvet, aminek a címében természettel kapcsolatos szó található (eredeti: nature-related)
HISTORY OF MAGIC – Mágiatörténet: Olvass el egy történelmi regényt (eredeti: Historical fiction)
MUGGLE STUDIES – Mugliismeret: Olvass el egy mugli ismeretterjesztő regényt (eredeti: Muggle non-fiction)
POTIONS – Bájitaltan: Olvass el alkímiával kapcsolatos, vagy arról szóló regényt
TRANSFIGURATION – Átváltoztatástan: Olvass el egy könyvet, ami átváltozással foglalkozik / Alakváltás vagy hasonló téma VAGY olvass el egy könyvet, aminek macska van a borítóján
Információk:
A vizsgaidőszakot április 02. – április 29. között tartja a Roxfort. Az érdemjegyek az alábbiakban alakulnak:
Sikertelen vizsga:
Troll: Nem jelent meg az OWL/RBF vizsgán (nem kezdett el egy kihívást sem)
Borzalmas: Elkezdett, de nem fejezett be OWL/RBF vizsgát sem
Hitvány: Csak egy OWL/RBF vizsga teljesítése
Sikeres vizsga:
Elfogadható: Sikeresen megszerzett legalább 2 OWL/RBF fokozatot (2 kihívás teljesítése)
Várakozáson felüli: Sikeresen megszerzett legalább 3 OWL/RBF fokozatot (3 kihívás teljesítése)
Kiváló: Sikeresen megszerzett legalább 5 OWL/RBF fokozatot (5 kihívás teljesítése)
A kihívást a Twitteren is tudjátok követni, @MagicalReadathn néven! Igen, jól látjátok, az „o” hiányzik, mert túl hosszú lett volna, nem fért ki a karakterszám! Instagramon már használják a #magicalreadthon hashtag-et is!
TBR:
Mivel nálam most Mark Lawrence olvasó maraton folyik, amihez a molyon készítettem is kihívást, ezért én az ő könyveit és az ifjúsági kihívásos utolsó könyvemet fogom a feladatokhoz illeszteni! Megpróbálom elérni a Kiváló fokozatot, remélem, hogy jó kategóriákat fogok választani, nem akarom megszívni a RAVASZ alatt!

CHARMS – Bűbájtan
Ez azért elég egyértelmű kategória volt. Még ki kell vennem a könyvtárból, de ő a terv a Tövisek hercege után a hónapban.

ANCIENT RUNES – Rúnaismeret
Látjátok azt a szimbólumot a koronán? Én azt szeretném megfejteni! (Talán kissé csalásnak tűnik, de szerintem az ott egy szimbólum!)

HERBOLOGY – Gyógynövénytan
A hajnal egy természettel kapcsolatos szó. Átvitt értelemben a harag is, bár az az emberi természettel és nem a „nature”-rel, amiről az eredeti feladat szólt.

CARE OF MAGICAL CREATURES – Legendás lények gondozása
Még Dorkától kaptam kölcsön, épp itt lenne az ideje, hogy el is olvassam!

MUGGLE STUDIES – Mugliismeret
Ez a könyv is nagyon régóta csücsül a polcon, most talán sorra is kerítem.

Nagyon valószínű, hogy ez a lista változni fog, szeretek listákat állítani, aztán nem betartani őket! Valamint, olvasás közben még kiderülhet, hogy valamelyikben van titkos társaság vagy ilyesmi. Ti is indultok a kihíváson? Miket fogtok olvasni? Még van időtök eldönteni, szerencsére ez egy hosszú olvasási maraton!

PDF formátumban ITT elérhető!

A vizsga eredmények és tárgyak fordítását INNEN puskáztam!
Forrás: HP embléma, Fejléc alap

5 megjegyzés:

  1. Ú, hát ezen mindenképp részt kell vennem nekem is! ^^
    Én is igyekszem majd a Kiválóra, de majd kiderül...
    Nekem az Asztronómia, a Legendás lények gondozása, a Bűbájtan, a Gyógynövénytan és az Átváltoztatástan eddig a szimpi, de lehet, hogy végül egész más összetételben szerzem meg az RBF-eket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Kíváncsi leszek, hogy sikerül majd a végén ^^ Hát szinte biztos vagyok benne, hog nálam sem ez lesz a végső lista :D :D :D Sok sikert a Kiválóhoz :D

      Törlés
  2. Megvagyok: https://muveszetnyelve.blogspot.hu/2018/04/magical-readathon-kihivas-rendes.html
    xD Hajrá a ketteshez!

    VálaszTörlés
  3. Oooh de jó ez, én is akarom a kiváló fokozatot! (Ravenclaw házban tilos is lenne mást akarni...) :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere, gyere! Még nem késő csatlakozni, úgyis mindenki a vizsgaidőszak végén kezd el tanulni, neked meg még jó sok időd van :D :D

      Törlés