2017. november 29., szerda

Top 5 Szerda #44

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.



Sziasztok!
A mai Top 5 Szerda bejegyzésben kicsit kénytelen vagyok megint saját gondolatmenet mentén értelmezni a témát. A kihirdetett topik a következő: „Szerzők, akikhez hasonlóan szeretnék írni”. Azért ez a téma, mert nagyban zajlik a NaNoWriMo, ami az National Novel Writing Month rövidítése. Ez egy olyan mozgalom, ami arra sarkallja az írókat, hogy írjanak. Írj egy regényt egy hónap alatt, szabj magadnak mini küldetéseket, és teljesíts a célt. Erről bővebben ITT olvashattok. Viszont én nem írok, soha nem is tervezem, hogy regényírásra adjam a fejem. Ezért én úgy értelmezem a mai témát, hogy azokat az írókat mutatom meg, akinek nagyon bejött a stílusa, és szeretnék még többet olvasni tőle. Az írók nevére kattintva a molyos linkjüket éritek el, ahol végigböngészhetitek a munkásságukat. A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!

Ő nagyon friss élmény, épp tegnap tettem ki a Copperfield Dávidról az élménybeszámolómat. Annak ellenére, hogy klasszikus regényről volt szó, olyan gördülékeny, olvasmányos és jó stílusban megírt történetet olvastam, hogy egyáltalán nem untam egy percig sem. Bízom benne, hogy Mr. Dickens további történetei is ilyen hatással lesznek rám.




Gabit idén fedeztem fel magamnak, és már nagyon várom az első sorozata befejező kötetét. És a többi regényét. És novelláját. Vagy bármijét. Volt szerencsém vele élőben is találkozni, remélem, hogy lesz még alkalmunk beszélgetni. Az ő stílusa egy kissé szabad szájú, sötét, de mellette meg annyira olvastatja magát a könyve, hogy miután belerázódtam, alig bírtam letenni. Képes úgy megírni egy történetet, ami 8 főszereplővel operál, hogy kellőképp el tudd őket különíteni egymástól, mind különálló egyéniségek. Ezt nagyon nehéz élvezhetően tálalni, Gabinak mégis sikerült.

A Bori sorozat első regényét és két novelláját olvastam eddig. Vele is volt szerencsém már élőben találkozni, válaszolt is pár kérdésemre, de épp dedikált, így nem akartam sokáig fenntartani a sort, miután aláírta a könyvecském. Épp azelőtt volt közös könyv a Mini-könyvklubban a Vámpírok múzsája, úgyhogy elég friss élmény volt. Ő is nagyon szimpatikus volt, Vegazus összehozott vele interjút a kérdéseinkből, amit ITT elértek! Az ő stílusában azt szeretem nagyon, hogy úgy képes magyar szereplőkkel, magyar helyszínen, magyar eseményekről írni, hogy az nemzetközi vonalon is megállná a helyét. Élmény volt ilyet olvasni, és szeretnék még minél hamarabb!

Mindhárom regénye, amit olvastam tőle, nagyon tetszett. Egy trilógia részeiről van szó, egybefüggő történet, ugyanazok a karakterek. Mégis mindhárom történet eltérő volt. A karakterek fejlődése, különösen Liáé nagyszerűen ívelt végig a három rész alatt. Nagyon szerettem ebben a világban kalandozni, a sajátságos mondavilágával, mítoszaival és múltjával. Remélem, hogy az írónő más világokról is ír majd nekünk, arra is nagyon kíváncsi lennék, nem csak Morrighan, Venda és Gaudrel történetére.

Ő is nagyon friss szerelem. A könyvtolvaj volt az e havi Mini-könyvklubos regény, és egyszerűen imádtam. Markus írásában az volt a legjobb, hogy képes volt többféle érzelmet kiváltani belőlem. Dühös voltam, szomorú, vidám, letargikus, reménykedő. Biztos vagyok benne, hogy még fogok tőle olvasni, mert ezt az élményt szeretném még átélni. Ezt a regényt is biztos, hogy újra fogom még olvasni, pedig nem vagyok az a típus.

Úgy látom, nagyon jó hatással van a Mini-könyvklub az olvasásélményeimre, az ötből kettő is neki köszönhető. Valamint az ötből négy idei felfedezett, úgyhogy gondolhatjátok, elég jó évet zárok idén ez ügyben! Nézzétek meg a többiek választottjait is!
További résztvevők:
T5W bejegyzések:
Többiek:

2 megjegyzés:

  1. Úgy érezem ideje pótolnom a magyar vonalon:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt az ötletet teljes mellszélességgel támogatom :D Nagyon jó kortárs íróink vannak fantasy vonalon, a többi műfajba még én sem kóstoltam bele :)

      Törlés