2017. november 12., vasárnap

Indul az 5. Tome Topple! (Olvassunk együtt vaskos könyveket!)

Információk a kihívásról, valamint a választott könyveimről!



Sziasztok!
Ma egy izgalmas bejelentéssel érkeztem hozzátok! Nyáron lemaradtam róla, mert már nagyon be voltak tervezve a könyveim, de most ősszel én is belevágok a Tome Topple olvasási kihívásba! Ez már az 5. alkalom lesz, hogy Sam, a Thoughts on Tomes csatorna Booktubere, (aki nem mellesleg a Top 5 Szerda témák kitalálója is), megrendezi ezt a kihívást, az eredeti felhívást IDE kattintva eléritek! Az a lényege, hogy olyan könyveket olvassunk ezalatt az idő alatt, amik több, mint 500 oldalasak! A játék november 17. – november 30. között kerül lebonyolításra, mindenkinek a saját időzónája szerint. Vannak kategóriák, amikbe be kell sorolni a választott könyveket, de nincs megszabva, hogy mindegyik kategóriához olvass, vagy, hogy egy könyvet nem tehetsz be több kategóriába. A lényeg, hogy te élvezd az olvasást, és olyan könyveket vegyél a kezedbe, amiket esetleg a méretük miatt eddig visszatettél a polcra. Szeressük a vastag könyveinket!
A Feladatok:
1. Olvass több, mint egy 500 oldalnál vastagabb könyvet!
2. Olvass el egy rajzolt könyvet (ami szintén 500 oldalnál vastagabb!) (Eredeti: graphic novel, ami ilyen vastag, könyv formátumú képregény könyv. Legjobb jelentés, amit találtam rá: „drága, mert vastag képregény”, nálunk nem elterjedt. ITT részletesebb leírás van róla.)
3. Olvass egy regényt, ami egy sorozat része!
4. Olvass együtt egy barátoddal! (Angolul: Buddy read)
5. Olvass egy felnőtt regényt! (Ne erotikusra gondoljatok, annyi, hogy nem ifjúsági vagy YA.)
A Twitteren is érdemes követni a kihívást, lesznek sprintek, amiket én konkrétan még nem csináltam, de Arwen Spook-a-thon olvasási maratonjánál azt láttam, hogy ez azt jelenti, hogy együtt leülünk és olvasunk, mert ez inspirálóan hat a közösségre. Sam Instagram profilján is lesznek feladatok, amiket majd a kezdési időponthoz közeledve fog kitenni. Valamint van egy Goodreads csoport, ahol a résztvevők találhatnak maguknak társat a 4. ponthoz, megbeszélhetik az élményeiket, tanácsokat kérhetnek olvasnivaló terén. Én mindhárom felületen követni fogom az eseményt!
A választott könyveimről már mind olvashattatok a novemberi TBR bejegyzésben, és kissé csalásnak is érzem, mert egyet választottam csak magamnak, a többit mások döntése alapján olvasom, de attól még részt veszek, mert úgyis ezeket olvasnám, csak kitoltam őket a hónap második felére. Ők lennének azok:



Ez a könyvet a Mini-könyvklub miatt fogom olvasni, ezért én a 4. ponthoz számítom, mivel valaki biztos akkor fogja olvasni, mint én. Izgatottan várom már, hogy belekezdjek, mindenkitől azt hallom, hogy milyen jó ez a könyv! A filmet még nem láttam, csak az előzetest, annyit tudok a történésekről is csak.
Ez a kötet a saját választásom, ami jó a 3. és 5. ponthoz! A sorozat első részét igazán szerettem, így nem volt kérdés, hogy elolvasom ezt is. Előjegyeztem rá a könyvtárban, és ebben a hónapban ki is hoztam. Kíváncsi vagyok rá nagyon!
Őt pedig a molyos ifjúsági könyvet olvasós kihíváshoz választotta nekem erre a hónapra a kihívásgazda. Elég vaskos kötet, de mivel ifjúsági, úgy gondolom, hogy jól lehet vele majd haladni. Sok jót hallottam már a sorozatról!
Nem tartom valószínűnek, hogy mindhárom könyvet kivégzem ezalatt a két hét alatt, de legalább haladni fogok velük, ami pozitív. Viszont szeretnék legalább kettő kiolvasni, és akkor az 1. pontot is teljesítem, ami azt jelentené, hogy a graphic novel kivételével minden pont teljesülne! Van egy valag szabim, amit ki kell vennem, időzítek erre az időszakra is pár napot, akkor biztosan jobban fogok teljesíteni, mint munka közben! A Facebook oldalamon fogok frissítéseket kitenni, hogy hogy is állok! Van kedvetek csatlakozni?

6 megjegyzés:

  1. Pont az utóbbi napokban gondolkoztam azon, hogy még ebben a hónapban elolvasom a Zsiványokat(800+ oldalas könyv), most már tuti, hogy így teszek. ^_^ Igaz, csak az 1. pont lesz így meg, de sebaj, jó lesz az így is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azta, az aztán vastag! Drukkolok, hogy meglegyen! Egy is több, mint a semmi :D

      Törlés
    2. Köszi! :) Ha tudok majd rendesen haladni vele, lazán meglesz. ^_^

      Törlés
  2. Szia! Végül mégsem a Zsiványokat olvastam, helyette A szél nevét vettem a kezembe, ami szintén 800 oldal feletti könyv... :D Most írom róla a bejegyzést. Remélem, nem baj, ha a "feladatok" részt(de csakis azt!) innen kimásolom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, persze, vigyed nyugodtan :D A szél neve hogy tetszett? Januárban olvastam én is :)

      Törlés
    2. http://balkezesmindenfele.blogspot.hu/2017/12/57-konycsutortok-tome-topple_14.html
      Írtam arról is egyúttal. :)

      Törlés