2018. szeptember 4., kedd

Magical ReadAThon: Ravasz (N.E.W.T.s) kihívás wrap up


Augusztusban olvasott könyveimről olvashattok!

Sziasztok!
Tudom, hogy augusztusban nem voltam valami aktív, de ez nem jelenti azt, hogy tétlenkedtem volna! Nagyon jó hónapot tudhatok a hátam mögött. Az életem is jó irányba halad, úgy érzem, sokat változott a személyiségem az utóbbi időben. Nekiálltam újra az aktív testmozgásnak. Kerékpárral járok dolgozni, emellett futok és tornázok. Van, hogy nehezen veszem rá magam, de utána annál jobban esik, ha végzek. A hónapban elrángattam párom a Sötét elmék mozifilmre is, hát, sajnos bejött az, amitől tartottam. Teljesen más irányba vitték el a filmet, mint a könyv volt. Amit szerettem benne, kb. csak arról nem volt szó. Tipikus amcsi romcsi lett belőle, kár érte.
Szabadságot is vettem ki ebben a hónapban, két csodálatos napot sikerült semmittevéssel tölteni. Nah jó, futni voltunk párommal, de tényleg ezen kívül szerintem nagyrészt olvastam, meg beszélgettünk. Vasárnap előtte meg voltunk a Balcsin. A víz nagyon jó volt, nagyon jól esett kicsit lehűlni. Augusztusban a Könyvhét óta először végre Dórival is sikerült összefutni! Kávéztunk egy jót, aztán végignéztük a kirakodó vásárt, és szereztem is magamnak egy jó kis pillangós táskát, amit azóta is hordok dolgozni! Könyveket is kaptam! Igazán csodás nap volt!


Réta, a HaBár pultoslánya (@reta_habar) által megosztott bejegyzés,

Ebben a hónapban került megrendezésre a #MagicalReadAThon második fordulója, ahol Ravasz vizsgát lehetett tenni, azokból a tárgyakból, amiből megszereztem a RBF-et. A Ravaszról ITT olvashattok, most pedig nézzük, hogy is teljesítettem! Jelentem, sikeresen átmentem a vizsgán!

ANCIENT RUNES – Rúnaismeret:
A: Egy könyv, ami a múltban játszódik:

Azt kaptam, amire vártam! Egy olyan történelmi regényt, ami az emberi oldalát mutatja be a háborúnak. Volt szó kitartásról, a szerettek hiányáról, a haszontalanság érzéséről, a hősiességről. Testvérhajókról szólt, bár inkább csak az egyik volt a főszerepben. Szívesen olvastam volna a másik hadihajó tetteiről is bővebben. A könyvről a gondolataimat ITT olvashatjátok!


E: Az egyik legrégebben a polcodon porosodó könyv, amit még nem olvastál el:

Sikerült! Letudtam az egyik legrégebben porosodó könyvet a TBR listámon! 17 éve kaptam a könyvet az ajkai gyermekkönyvtártól egy pályázat miatt. Nagyon szerettem a könyvtárunk ilyen játékait, emiatt is jártam oda olyan sokat. Többször volt ilyen feladatlap, hogy meg kellett keresni könyveket adott meghatározás alapján, és kiírni belőle, amit kellett. Ezt is egy ilyen miatt kaptam. Örülök, hogy nem vártam meg, míg nagykorú lesz. A könyv mindössze 80 oldal, nem tudom, minek toltam eddig. Sajnos értékelni annyira nem tudtam, szegény Ádámka már az első oldal alján idegesített, és ez nem változott a végéig. A történet kis egyszerű, a korrajz miatt tök jó volt, bár eléggé le volt egyszerűsítve az egész. Komplett nagy regényt is lehetett volna belőle rittyenteni. De még az is lehet, hogy végén kiderül, hogy én valami rövidített verziót olvastam, bár erre nincs utalás sehol.


Réta, a HaBár pultoslánya (@reta_habar) által megosztott bejegyzés,


O: Egy olyan könyv, amit másik nyelvről fordítottak le:

IMÁDTAM! Alig várom, hogy a folytatásokat is olvassam. Ráadásul baromi szép ez a kiadás. A védőborító nélkül csodásan szép. A belső térkép elképesztő, mint, ahogy a belső illusztrációk is. Már emiatt is jó helyről indult a könyv. A tartalma meg csak megerősített ebben. I. Világháborús alternatív történelmi regény. Darwinisták a barkácsok ellen. Összeesküvés, ármány, kaland. Egy életcél, ami születéstől fogva tiltott. Egy menekülés. És a szálak összefutnak. Nagyon jó kis ifjúsági regény. Hamarosan olvashatjátok az értékelésem is róla! Ezzel mondjuk kicsit túlcsúsztam a határidőn, de ezt a két napos csalást megengedem magamnak.

CHARMS – Bűbájtan:
A: Mágiát tartalmazó könyv:

Ezt is nagyon imádtam, az idei év egyik kedvence. Ken Liu csodás stílusban ír, varázslatos könyv. A kínaiak múltja és jelene van a középpontban, rengeteg mindent megtudtam róluk. Válogatott társadalmi írások találhatók benne fantasy és sci-fi témában. Nem egy igazán mélyen érintett, rengeteg a mondanivalója, és baromi nehezen tudom rávenni magam, hogy írjak róla, mert annyi-annyi minden van benne, hogy nem tudom, mit emeljek ki, ami esetleg másokat is ösztönözne az olvasására, mert annyira jó könyv. Már csak abból is látszik, mennyi cetlit tettem bele olvasás közben.


Réta, a HaBár pultoslánya (@reta_habar) által megosztott bejegyzés,

DIVINATION – Jóslástan:
A: Egy jövőben játszódó könyv:

Fú, de jó kis könyv volt ez is! Nem gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni! Rengeteg gondolatot ébresztett bennem a könyv, amiket az értékelésemben ITT el is olvashattok. Buzdítani tudok mindenkit, hogy vegyétek kézbe a regényt, nekem ez is az idei év egyik kedvence lett. Egy űrhajó lezuhan egy bolygón, mely kissé ellenséges, lakni lehet, de az állatok és növények nem segítik őket a túlélésben. Egy generáció felnő a bolygón, az öregek hazamennének minden áron, ám vannak fiatalok, akik a bolygót tekintik otthonuknak, ez az, amit ismernek, az új világ megrémíti őket. Ezen alapkonfliktuson kívül még rengeteg dolog van benne. Meddig tudjuk tartani a civilizációt? Mi az, amit feltétlen meg kell tanítani, mi az, ami elhanyagolható? Mi a fontos? Hogy tudod az érzelmeket átadni a túlélésért folytatott küzdelemben?


Réta, a HaBár pultoslánya (@reta_habar) által megosztott bejegyzés,

A kategóriákat kicsit átvariáltam a kezdeti TBR óta, a többi, most nem olvasott könyv sincs elfelejtve, idén a nagyját szeretném elolvasni. A feladat ugye az volt, hogy minimum két tárgyból vizsgázzunk, és abból az egyik kiválónak kell lennie, ami azt jelenti, hogy mindhárom könyvet el kellett olvasni a kategóriában. Nekem egy Kiválóm és két Elfogadhatóm lett, szóval teljesítettem a kihívást, aminek nagyon örülök! Annak meg még inkább, hogy csupa jó könyveket olvastam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése