2018. augusztus 15., szerda

Top 5 Szerda #70


Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!

Mai téma az, hogy nincs téma. A héten ünnepli Sam, a T5W témák kitalálója a születésnapját, (Happy Birthday, Sam!), így mi is kaptunk ajándékot, méghozzá az, hogy szabad a vásár, olyan témát írunk, amilyet akarunk. Én azt választottam, hogy megmutatok nektek öt olyan könyvet, amit idén még mindenképp szeretnék elolvasni. Ezek egyike se szerepelt az augusztusi TBR-ban, de már biztos, hogy mindegyiket megemlítettem már a blogon párszor, nem lesz nagy meglepetés köztük. Ezeken kívül van még egy, amit meg szeretnék játékon kívül jelölni, csak még nem jelent meg, és nincs pontos info a megjelenésről, talán szeptember, de nem biztos. Ez a könyv pedig Brian McClellan: Sins of Empire című regénye, mely a Fumax kiadó gondozásában fog érkezni, remélem, minél hamarabb! A T5W Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A molyos zóna linkjét ITT találjátok, nézzetek körbe a többieknél is!


Alcím: Társadalmi és politikai kérdések a képzelet világaiban. A könyv olyan írásokat tartalmaz, ami összefüggéseket mutat be a valós világunk és a fantázia között. Megtalálható itt Star Wars, Batman, Amerika kapitány és még megannyi más. Megjelenés óta kíváncsi vagyok rá, meg is vettem, azóta meg csücsül a polcon. A borítója tök érdekes, mintha kemény lenne, de nem kemény, olyan réteges, vagy hogyan is mondjam. A betűk elég kicsit, ez pöppet visszavet az olvasási kedvemből, de nem hagyom, hogy elrettentsen!

Nagyon őszinte leszek most veletek. Ez a könyv azért van a „tuti idén még elolvasom” listán, mert rövid. Ha ennél hosszabb lenne, lehet, hogy még tologatnám. A filmet nagyon imádom, ez a borító meg eszméletlen gyönyörű. A történetet ismerem, Robert de Niro hatalmasat alakít a filmben. Meg kéne nézni megint. Szerintetek a könyv előtt vagy után nézzem meg?


Van egy tippem, ki fog annak nagyon örülni, hogy a listán látja. Ugye, Szandi??? Már március óta megvan a komplett sorozat. Mikor megjött, tök meglepődtem, hogy ez a rész ilyen kis vékony a másik kettőhöz képest. A borító olyan érdekes, már ránézésre egy komplett történetet mesél. Szeretném már tudni, mit rejt magában ez a sorozat és mit tud Robin Hobb, amitől ennyien szeretik. Szerintem én is köztük leszek!


Sárkány. Sárkány láncokkal. Kell ennél több, hogy olvasni akarjam? Nekem nem. Mondjuk ezen kívül nekem a molyos címkék azok, amik még rávehetnek a vásárlásra, jelen esetben ezek: flintlock fantasy, kalóz, mágia. Nincs több kérdésem. Szeptemberben ezt a könyvet mindenképp el szeretném kezdeni! 600+ oldalas fél tégla, de mivel Fumax kiadás, egyáltalán nem nehéz, ezt nagyon imádom a kiadóban!


Végül, de nem utolsó sorban egy újabb flintlock fantasy, amit önvédelmi fegyverként is lehetne alkalmazni. Ránézek a borítóra, és valamiért az Egri csillagok jut eszembe. Nem is az elején lévő pasi miatt, hanem a háttérben lévő csatajelenet miatt. Vajon mit takar az ezer név? Kinek van ezer neve? Nem olvastam el a fülszöveget, azt azért elmondom, lehet, abból kiderül. Majd meglátom. Még az idén. Tuti.

Az ötből három sorozat, ebből nem az látszik, hogy csökkenteni akarnám a megkezdett sorozataim számát, pedig így van. No, nem baj, legalább lesz tartalma a jövő évi sorozatos összefoglalómnak is. Ti miket szeretnétek még biztosan elolvasni az év hátralevő részében?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon örülök ennek a fejleménynek. :D Bár nem akarom túlságosan hypelni, nehogy csalódj a végén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőled simán elfogadom a hype-ot, eddig általában bejöttek :D

      Törlés