2018. április 17., kedd

Könyvfesztiválra hangolódva!


Tervezgetés és bevásárló lista, irány a Millenáris!

Sziasztok!
Vasárnap lesz A NAP, amire már régóta várok! Vasárnap ugyanis életemben először ellátogatok a Könyvfesztiválra! Ráadásul sikerült rábeszélnem a barátnőmet, hogy jöjjön el velem! Úgyhogy a Déli-pályaudvaron fogunk találkozni délelőtt, átsétálunk a Millenárisra, aztán jó sokat lődörgünk és megnézünk programokat és standokat, aztán hazamegyünk. Nincs is jobb program vasárnapra, mint egy jó kis könyvvásárlás! Ráadásul két könyvemet sikerül majd eladni, szóval lesz mit elköltenem! Először szeretném megemlíteni azokat a programokat, amikre én nem tudok elmenni, de szívesen mennék, ha budapesti lennék. A részletes programot a Könyvfesztivál honlapján, IDE kattintva éritek el, a programok képre klikkelve találjátok a részletes programot. Ahova tudok, ott a program neve alá belinkelek Facebookos linket! Az esemény április 19-22. tart!
Az első program, ami megfogta a fantáziám, az a Kávézó vs. Könyvező – hogyan alakul át a mai fiatalok információ éhsége? és a Mit is döntögetünk?! – Tabuk nélkül a problémaközpontú ifjúsági irodalomról. Mindkét program pénteken lesz, csütörtökre nem találtam engem érdeklő beszélgetést. Nagyon szívesen meghallgatnám, nagyon érdekesnek tűnnek, valamilyen szinten még magamat is ifjúságnak tekintem, bár már nem én vagyok a célcsoport, mindenképp érdekelne, mi hangzik itt el. Aztán, amire még szívesen elmennék pénteken, az a Kerekasztal-beszélgetés Shakespeare IV. Henrik című drámájának műfordításairól Nádasdy Ádámmal és Várady Szabolccsal. A Popkult, csajok, satöbbi legutóbbi adásában hallottam, hogy Nádasdy Ádámtól minden nagyon érdekes, még a boltban is érdemes mögé állni, és meghallgatni miről beszél, úgyhogy szeretném én is egyszer élőben látni.
Szombaton is több érdekes program ígérkezik. Az első, amire bloggerként kíváncsi lennék, az Workshop könyves bloggereknek – Minden, amit a jó könyvkritikáról tudni akartál! Kicsit azért kétkedve állok ehhez a programhoz, mert egy kiadó szervezi, ez inkább az ő kritériumait fogja szerintem bemutatni, de ki tudja. Lesz kint egy programja az Athenaeum kiadónak, a Nevelj jedit! Könyvbemutató és dedikálás, a könyv kifejezetten érdekel, Roxfortos, Star Wars-os és X-Men-es cuccok lesznek, baromira érdekelne. Aztán, lesz egy másik könyvbemutató, Lázadó lányok címen, ami az 50 merész magyar nő című könyv bemutatója lesz, és hasonlatos lesz az Esti mesék lázadó lányoknak című könyvhöz, amire amúgy is megjelenés óta nagyon kíváncsi vagyok. A következő program kissé „clickbait”-nek hat számomra, ugyanis az Könyvmolyképzősöknek lesz egy beszélgetése Szalonképes? Váratlan bejelentés Alexandra-ügyben. Remélem, utána valaki megírja, hogy miről van szó, mert ez így eléggé frusztráló! Vagy talán felveszik videóra. És, amit a legjobban sajnálok, hogy nem vasárnap van, az a Főnixesek bulija lesz, az Író-olvasó találkozó a Főzdebusznál, kötetlen stílusban. A Főnixesek nagyon jófejek voltak eddig mindig, mikor találkoztam velük, nektek mindenképp ajánlom, hogy csatlakozzatok hozzájuk, ha tudtok!
Elérkeztünk végre a várva várt naphoz! Végre vasárnap! Ha időben kiérünk, szeretném megnézni Kafka a tengerparton névre hallgató programot, ami a székesfehérvári Vörösmarty Színház közreműködésével Murakami regényének színpadi változatáról szól. Mivel szeretem a hasam, szerintem ide is benézünk: Gasztrokalandozás: Budapest – Pozsony – Prága – Varsó. Vajon lesz szó jó kis cseh sörről is? Ami miatt pedig igazából a vasárnapot választottam az a most már szokásosnak mondható, Beszélgetés a kortárs science fiction- és fantasy-irodalomról az Agave, a Fumax és a GABO kiadók részvételével. Ezen kívül könyveket most nem viszek fel, nem tervezek semmit dedikáltatni, max. olyat, amit ott fogok venni. Most pedig következzenek a könyvek! Ha lehetőségem lesz, Nádasdy Ádám előadását mindenképp megnézem, most vettem észre, hogy vasárnap is kint lesz, Nádasdy Ádám új Shakespeare-fordításainak bemutatója címen is fut egy program, a fentebb már említett indok miatt érdekel!
Álljanak itt most azok a könyvek, amiket nagyon szeretnék hazahozni magammal vasárnap, de biztos vagyok benne, hogy nem mindet fogom tudni megvenni, mert nem vagyok milliomos. Talán négy vagy öt könyvet fogok megvenni, nem szeretném, ha jobban elszállnék. Kettő már tuti, mert azokat előrendeltem, a többi meg még kérdéses!

Fumax
Moly.hu, előrendelve!

Moly.hu

Magánkiadás

Moly.hu, előrendelve!

Főnix Könyvműhely

Moly.hu

Moly.hu, Flintlock fantasy? Kell!

Alexandra

Moly.hu, orosz vidéken játszódó fantasy. I'm in!

Delta Vision

Moly.hu, nagyon tetszik ez a kiadás!

21. Század 

Moly.hu, baromi érdekes alapkoncepció!

Athenaeum

Moly.hu

Moly.hu, bárcsak én is ilyen bátor lennék!

 GABO

Moly.hu

Ezek azok a könyvek, amiket megvennék, remélem, nem hagytam ki semmit, és a programok, amiket meglátogatnék! Írok majd részletesebben azokról, amiket tényleg meg is veszek! Viszont ez nem zárja ki, hogy nem látok meg valami jó kis akciót, elárazást, szépséghibás könyvet, amiket megmentek az enyészettől. Ti terveztek kimenni a hétvégén? Csináltok ütemtervet? Dedikáltattok könyveket? Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok, aki kimegy és annak is, aki épp mással fogja elfoglalni magát ebben a pár napban!

5 megjegyzés:

  1. Mi Helie-vel szombaton megyünk ki(ezek szerint nem fogunk találkozni), és a könyves blogger workshopon ott leszünk, bár egy kicsit én is szkeptikusan állok hozzá. :) A Nevelj jedit! program is érdekel, már szemeztem vele, lehet, hogy elmegyünk arra is. ^_^
    A Könyvmolyképzős dolog is érdekel, de addig tuti nem fogunk maradni...
    Én most viszek könyvet is, a Puszi, Erzsi! és az Apa, randizhatok egy lovaggal? könyveimet szeretném dedikáltatni. :)
    A könyvek közül az Elantris nekem is bizgatja a fantáziám, noha a kívánságlistámon nincs rajta. :D Nekem is van előrendelt könyvem, ha minden igaz, akkor ott veszem majd át, a Könyvfeszten. :)
    Mellesleg már kinyomtattam a térképet, és bejelöltem, hogy mely standok érdekelnek. ^_^ Ó, és a Deszy által említett névjegykártyán is gondolkozom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, és neked is jó szórakozást előre is! :)

      Törlés
    2. Hát akkor sajnos biztos, hogy nem találkozunk, de tök jó, hogy ti ketten együtt fogtok menni ^^ Majd írd meg légy szíves, hogy mennyire volt hasznos, meg, hogy kb. mik hangzottak ott el.
      Amelyik magyar íróktól könyvem van, azt hiszem, az mind dedikált, vagy nem szokott az író kimenni ilyen rendezvényekre. Az új Jordan könyvemet viszont mindenképp szeretném Gabival aláíratni, mikor átveszem!
      Mit rendeltél elő? Valamiért olyan érzésem van, hogy KMK-s könyv :D Nem tudom miért, női megérzés :D
      Térképet én is akarok nyomtatni, névkártyán még gondolkodom :D
      Kíváncsi leszek a bevásárlásod végeredményére meg az élménybeszámolódra ^^

      Törlés
    3. Mi nem csoda, hogy együtt megyünk, mert BFF-ek vagyunk, de ha szerencsénk lesz, egy Molyos ismerősünkkel is fogunk találkozni, aki a Harryx-ben a családunk egyetlen férfitagja. :)
      Mindenképp bele fogom majd írni a beszámolómba, hogy mioyen volt a workshop.
      Hát, most kivételesen nem jött be a női megérzés, ugyanis Fumaxos könyveket rendeltem(Veszélyes Amazonok, A D. O. D. O. felemelkedése és bukása, Macskapásztor). :)
      Már nagyon várom, hogy ott legyek, jövő héten pedig megírom a beszámolót. ^_^

      Törlés
    4. Oh, akkor most nagyon mellé lőttem! :D Jó kis könyveket rendeltél elő te is!!

      Törlés