2017. február 11., szombat

Nagy összeesküvés könyves kérdőív


Sziasztok!
Ma ismét egy Book Tag-gel jövök, amire Gorkie, az Olvasó körút írója hívott ki, az ő kitöltését ITT olvashatjátok. Az eredeti kihívást DoktorGonzo alkotta meg, eredeti karcot ITT látjátok, és még mindig úgy gondolom, hogy simán mehetne külföldi hódító körútjára ez a tag! Nagyon érdekes, hogy egy félreolvasás hogy kinőtte magát, és Tag lett belőle.
1. Gyíkember:
Nevezz meg egy szereplőt, aki tökéletesen álcázza magát, a háttérből irányít mindent, hogy valóra váltsa gonosz terveit, társai, csatlósai beszivárognak gyanútlan társadalmunk szöveteibe…
Éjúr, az Árnyék és Csont-ból
Nem tudtam eldönteni, hogy gonosz vagy nem gonosz, aztán egyszer csak megvilágosodtunk, hogy milyen jellem is ő, de felbukkanása után nem lehetett biztos benne az ember.
2. A Jeti:
Félelmetes emberevő óriás, vagy ölelgetnivaló nagy mamlasz? Micsoda kettősség, mekkora lábak! Válassz egy szereplőt, akit nagyon nehéz elsőre megítélni!
Kaden és Rafe, Az árulás csókjából 
Nem tudok közülük választani, mert ebben a kötetben elég sokáig nem is tudjuk, hogy ki kicsoda! Baromi jó élmény volt olvasni! (OFF: bírom, hogy a Word mindig ki akarja javítani a „baromi jó” kifejezést, nagyon esetleg igazán jóra J)
3. A Kennedy-gyilkosság:
Egy „magányos merénylő” volt? Ugyan! Hatalmasságok, riválisok, titkos szervezetek vagy maguk a gyíkemberek álltak a gyilkosság mögött. Ezt minden elmélethívő jól tudja. Eszedbe jut egy gyilkosság bármelyik általad olvasott könyvből, aminek homályosak a részletei, amiben érzed, hogy valakik bizony el akarják tusolni az igazságot?
Itt kicsit csalok, egyből kettőt mondok, mert az egyik csak félig meddig jó, de úgy éreztem mindkettő ide való. A Dobszó a ködben-ben inkább homokba dugták a fejüket, de ezzel is eltusolták a gyilkosság jelentőségét. A Szarvakban meg hát igen, konkrét eltusolás, mert az igazi gyilkos nem igazán akart az igazságszolgáltatás elé állni.
4. Chamtrail:
Egészen biztos, hogy mérgeznek bennünket! Ki hiszi, hogy a repülők kondenzcsíkot húznak? Régen akkor mé’ nem voltak ilyen nagyok? Na ugye! Gyanús ez. Eszedbe jut róla egy könyv, amiben tapintható a gyanú? Végig ott lappang a lapok és szereplők között…
Ennél jobbat nem igazán tudtam választani, ebben a kötetben az egyik Isten elárulta társait, és hőseinknek ki kellett nyomoznia, hogy ki, és hát mindenki gyanús…
5. A piramisok:
Évezredek óta szilárdan állnak a „lábaikon”. Kik építették? És milyen céllal? ŐK voltak? Egy ősi civilizáció? Bárhogy is legyen, hatalmasságuk máig magával ragadó. Mint egy igazi regényklasszikusé! Nevezz meg egy örökbecsű művet, ami örökké ragyogni fog!
Nagyon szeretem ezt a regényt, szerintem még manapság is talál benne az ember fontos mondanivalót, és úgy gondolom ez így is marad.
6. Elvis él:
Hát persze, hogy él! Ez kérdés volt? Azon a szigeten tengődik a király, ahol 2Pac, meg Jim Morrison. Egy nap majd visszatér, hogy a toplista élére vágjon! Kérek egy szereplőt, aki visszajött a halálból (esetleg fél pontért nagyon közel került hozzá, de megúszta)!
Rose Hathaway, a Vámpírakadémiából
Mivel Júlia túl egyszerű választás lett volna, ezért inkább Rose-t mondom a Vámpírakadémiáról, elvégre ő Árnyékcsókolta, ami azt jelenti, hogy visszatért a halálból.
7. Tesla az időutazó:
Mindenki tudja, mennyire zseniális tudós volt az öreg Nikola, de ezzel mi nem elégszünk meg. Legendák lengik körül a személyét, teleportált, időutazott, energiát állított elő a semmiből. Mennyi csodás képesség! Az összes könyvekben található varázslatos vagy szuperképesség közül, te melyiket választanád?
Varázsolni, újat teremteni, azt nagyon élvezném! De mondjuk úgy, hogy a környezetből vagy magamból vonok el energiát, hogy legyen adok-kapok oldala. Mert szerintem semmiből nem lehet újat teremteni.
8. Gabonakörök:
Vajon ŐK csinálták, vagy a szomszéd Pistike szórakozott már megint a hatodik feles után? Átvert volna minket az istenadta? Vagy ŐK járatják velünk a bolondját? Bárhogy is, át vagyunk ejtve… Kéretik egy könyv, ami alaposan átvert valami csattanóval/váratlan húzással:
Aki olvasta A hűségest, nem kell megmagyarázni… Aki nem olvasta, annak nem szeretném lespoilerezni. Az utolsó tündében pedig van egy számomra váratlan haláleset, amire nem számítottam. Nem gondoltam, hogy egy ilyen típusú gyermekregényben meglépi ezt az írónő.
9. A nácik aranya, titkos fegyverei, kristálykoponyák:
Csúnya német fickók voltak ezek, és még titokzatos tárgyakat is gyűjtöttek, kísérleteztek, velük cimboráltak? Brr… ennyi titok említése kapcsán eszedbe jut a kedvenc titkos tárgyad az olvasott könyvekből?
Iron, azt nagyon bírom, magadra rajzolsz egy mintát és egyből szuperképességed lesz, szerintem ez igen menő. Már ha csörgedezik az ereidben egy kis angyalvér, mert különben beleőrülsz ^^
10. Bermuda-háromszög:
Ott volt Atlantisz? ŐK kísérleteznek arrafelé? Vagy csak a NASA járatja velünk a bolondját? Tény, sok hajó/repülő eltűnt ott… mondj egy könyvet zárásképpen, amiért nem fájt volna a szíved, ha eltűnik ezekkel együtt:
Nem szeretek könyveket bántani, de ezt a könyvet, ha nem lenne más választásom, vagy ő vagy én, akkor simán elégetném, hogy ne fagyjak meg. Vagy odaadnám az iskolának papírgyűjtésre. A történetnek semmi értelme, össze-vissza, értelmetlen, a szereplőket nem lehetett megkedvelni, a szöveg és az írói megoldások borzasztóak.

Elég sokat kellett agyalnom a megoldásokon, így kénytelen vagyok mást is erre ösztönözni, ezért szeretném kihívni AniTigert, A Hagyjatok! Olvasok! blog íróját, hogy töltse ki, mert kíváncsi vagyok a válaszaira!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése