2017. január 1., vasárnap

Rock/Metal Book tag

Mai napra még úgy gondoltam, hozok nektek egy Book Tag-et is.

Ezt a tag-et Gothic01 oldalán találtam, amit erre a linkre kattintva értek el, köszönöm innen is!



1. Black Veil Brides: Goodbye Agony ["Viszlát Gyötrelem"]
Egy könyv, amit nehézkesen olvastál és örültél, hogy végre eljött a búcsúzás ideje.

Erre a legtökéletesebb válasz a Gyűrűk ura lenne, de mivel azt még nem fejeztem be (2015 júniusa óta), ezért nem tehetem ide be. 2016-ban Naomi Novik: Őfelsége sárkánya című regénye váltotta ki belőlem ezt az érzést, nem igazán találtuk meg egymással a közös hangot, nehezen haladtam vele, nem tartom valószínűnek, hogy folytatom a sorozatot.

2. Rolling Stones: (I Can't Get No) Satisfaction ["Nem vagyok megelégedve semmivel"]
Egy könyv, aminek egy szereplőjét se tudtad megszeretni igazán, bármennyire igyekeztél.

Jasinda Wilder: Zuhanok beléd regényét választanám ehhez a ponthoz. Nem tudtam egyetérteni sok helyen a cselekménnyel, és a szereplők cselekedeteivel sem. Nem nőtt a szívemhez. Viszont odaadtam nővéremnek olvasásra, és ő imádta, úgyhogy még az is lehet, hogy bennem van a hiba :)

3. Marilyn Manson: Tainted Love ["Romlott szerelem"]
Egy könyves páros, akik az adott regény alatt többnyire csak kínlódtak a kapcsolatukban/a kialakuló kapcsolatukban.

Bármelyik Leiner Laura regényt választhatnám ide, de legyen mondjuk az Illúzió. Ez tipikusan az a könyv, amiben a tinik szenvedése áll a középpontban. Nekem egyébként tetszett, néha jó ilyen kis tini ökörségeket olvasni, de nem kell tőle Nobel-díjas gondolatokat várni.

4. Avenged Sevenfold: Nightmare ["Rémálom"]
Egy regény, aminek valamelyik főszereplőjének nehéz élete volt, azaz az élete egy „rémálom” volt.

Ide mindenképpen a 2016 számomra legmegrázóbb élményét kell megosztanom veletek, Nudzsúd életéről szól a könyv. Ő egy jemeni kislány, akit házasságra kényszerít a családja, és megpróbálja érvényesíteni a jogait egy olyan társadalomban, ahol a nőknek nem igen vannak lehetőségei. Nagyon meghatott, mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekel az arab világ.

5. Bon Jovi: Livin' on a prayer ["A mának élni"]
Egy könyv, amit viszonylag hirtelen felindulásból vásároltál meg, komolyabb hezitálás nélkül.

Bruck András: A fogadalom című regényét Líra hőség akció keretében vásároltam meg régebben, és azóta mostanában sikerült elolvasnom. Nagyon nagyon szerettem, és igazán sajnálatos, hogy a folytatás nem jön, pedig szerintem megérdemelné. Kíváncsi lennék Tom és az öccse sorsának alakulására.

6. Bullet For My Valentine: You want a battle? (There's a war) ["Harcot akarsz? Itt egy háború"]
Egy regény, ahol hosszú ideig elnyomtak egy szereplőt/egy népet, aki/ami később megelégelte ezt a bánásmódot és kiállt magáért/fellázadt.

Mary E. Pearson: Az árulás csókja főszereplője, Lia, egy hercegnő, és elszökik az esküvője elől. Lia kiállt magáért, mert nem akart egy megrendezett házasságban élni, egy olyan emberrel, akit még életében nem látott. Az apja elvárta volna tőle, hogy szó nélkül tűrje. Viszont ő erőt vett magán, elviharzott, és a hétköznapi emberek életét kezdte élni, nem volt elkényeztetett hercegnő, hanem egy tökös csajszi, aki mindent megtett azért, hogy jobbá tegye a saját életét önerejéből.

7. Skillet: Better than drugs ["Jobb vagy, mint a drogok"]
Kedvenc könyved/könyvsorozatod, amit a szó szoros értelmében imádsz és már fülig ér a szád, ha meglátod a címét vagy egy idézetet belőle.

Idei év kedvence nálam A. M. Aranth - Acorenu című regénye lett, nagyon nagyon imádtam! Az egész világ, a szereplők, a sztori, mind mind betalált. Izgalmas volt, pörgős és fordulatos. Imádnék Amyék baráti társaságába tartozni!!!

8. Guns 'N Roses: Don't Cry ["Ne sírj"]
Egy könyvsorozat, amitől nehezen búcsúztál és sajnálod, hogy nincs több része.

Ehhez mindenképp A Tudás könyvei-t választom H. Vidra Gabriellától. Mindenkinek nagyon ajánlom a sorozatot. Arról szól, hogy néhány fiatal időutazás révén megmenti-e a világot, ráadásul a próbák, amiket ki kell állniuk, nem csak a fizikai erejüket teszi próbára, hanem a tudásukat is, főleg a tudásukat. Nagyon intelligensen van megírva, és úgy van elrejtve benne a plusz információ, hogy nem érzed úgy, hogy rád akarják erőltetni a tanulást. Több figyelmet érdemelne ez a sorozat is.
Van még egy, amit itt meg szeretnék nektek említeni, az Időfutár sorozatot, ami szintén ilyen időutazós-világmegmentős sorozat, teljesen más, mint A Tudás könyvei, viszont ugyanolyan okos és értelmes sorozat, ami úgy tanít, hogy észre se veszed. Rengeteg érdekes információval lettem gazdagabb ez a két sorozat által.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése