2017. január 2., hétfő

2016 TOP 5 (Toplista #1)


Ebben a bejegyzésben 2016 legjobb (High Five) és legrosszabb (Low Five) könyv élményeit gyűjtöttem össze nektek.


Low Five:


A listában szereplő könyvek a személyes érzéseimet és véleményemet tartalmazzák, nem szándékozom lehúzni őket. Nem azt mondom, hogy ez az öt könyv botrányos, de mindben volt valami, ami miatt rossz érzéssel csuktam be a könyvet a végén, és nem voltam boldog attól, hogy elolvastam. Sajnálatos, hogy két magyar név is szerepel a listán, remélem jövőre nullára csökken a számuk.

5. David Walliams: Gengszer nagyi (molyosértékelés itt!)
Nekem ezzel a könyvvel az volt a bajom, hogy az unoka és a nagymama kapcsolata, de még a szülők és nagymama kapcsolata sem olyan volt, amiről egy gyereknek olvasnia kéne. Az egészből az jött le nekem, hogy ő már öreg, ne is foglalkozz vele. Aztán csak azért szerette meg az unoka, mert izgalmas dolgot csináltak együtt. De a szülők sosem viselkedtek jó szülőként. Nem gondolnám, hogy tanító jellegű olvasmány lenne.

4. Jasinda Wilder: Zuhanok beléd (molyosértékelés itt!)
Szerintem itt maga a műfaj nem vonzott be engem, de a történet alakulásával sem tudtam azonosulni. Meghal a barátom, és már a temetésén belehabarodom a testvérébe? Ez nekem nem tűnt reálisnak.

3. Leiner Laura: Bábel (molyosértékelés itt!)
Nagyrészt a főhősök stílusa és agyi szintje nem érte el nálam a kívánt hatást, nem én vagyok a célközönség, de szerintem a fiataloknak is lehetne színvonalasabb történetet írni, sok – sok picsogás, kevés értelmes szöveg és történés.

2. Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan (molyosértékelés itt!)
A molyon eléggé kifejtem, hogy mi volt a problémám a könyvvel, elég sok mondanivalóm volt olvasás után. Maga az alapötlet szerintem jó volt, de a kivitelezés nem volt megfelelő. Ez a szerelmi hipersokszög nem az én világom, nem tudtam beleélni magam egy olyan szituációba, ahol azért van együtt valaki a másikkal, mert egy harmadik félbe szerelmes és mellette akar lenni. Nem tudtam együtt érezni azzal sem, hogy az erős női főhőst egy gyereklelkű félős személlyé alakítsák át.

1. Margaret Stohl: Ikonok (molyosértékelés itt!)
Ez a könyv számomra nagyon értelmezhetetlen volt, nem értettem, hogy következnek a dolgok egymás után, hirtelen csapott bele a világba, nem volt felvezetve, apró információ morzsákat csöpögtetett csak, és még a könyv felénél sem jöttem rá, hogy mit is olvasok éppen.

High Five:

A lenti felsorolásban található könyveket tiszta szívből ajánlom mindenkinek, mindegyik könyv más és más miatt fogott meg. Molyos értékelésben meg tudjátok nézni, hogy melyik miért, de kicsit itt is kifejtem.

5. Leigh Bardugo: Árnyék és csont (molyosértékelés itt!)
A világfelépítés és a mágia nagyon tetszett ebben a könyvben. Az volt benne a legjobb, hogy azt ábrázolta, hogy egy fiatal lány mennyire befolyásolható, és milyen nehezen veszi észre, ha belecsöppen egy rossz dologba, mert annyira szeretné, hogy az jó legyen.

4. Joss Stirling: Crystal (molyosértékelés itt!)
Crystal és Xav kapcsolatára épül a könyv, és rettenetesen jól volt ábrázolva! Vicces volt, csipkelődő és romantikus. Nem az az első látásra elperzselő szerelem volt, amiről mindenhol olvasni lehet, hanem folyamatosan alakult. Ráadásul a szócsatáik nagyon bejöttek, a két karakter személyisége elvitte a könyvet a hátán.

3. Mary E. Pearson: Az árulás csókja (molyosértékelés itt!)
Amiatt vált igazán kedvenccé ez a könyv, hogy a hercegnő nem egy hisztis liba volt. Igaz, nem biztos, hogy a legjobb döntés volt elmenekülni az esküvője elől, de utána volt rest a földön aludni és kétkezi munkát végezni. Nagyon szimpatikus hozzáállás volt. Valamint a könyv felépítése zseniális. Észre se veszed, hogy átvert az írónő, amíg le nem hull a lepel a titokról.

2. Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra (molyosértékelés itt!)
Erről bejegyzés készült a blogon, melyet idekattintva elértek.

forrás: http://www.toddlittleton.net/

1. A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva (molyosértékelés itt!)
Azt sajnálom, hogy mikor elolvastam, még nem blogoltam, mert tuti biztos vagyok benne, hogy oldalakon keresztül áradoztam volna erről a könyvről. Először is, az alap történet baromi jó. Elfek egy középiskolában, akik együtt játszanak egy rockzenekarban. Másodszor is, a borító és a címek kialakítása nekem nagyon bejött. Harmadszor, és nem utolsó sorban, a sztori pörög, izgalmas, sehol se untam egy pillanatig sem, és szívesen élnék a világában. Nem akarok sokat írni róla, mert már harmadszor jön fel ez a könyv két nap alatt, meg a bejegyzés is hosszúra nyúlt, de mindenképpen érdemes elolvasni a regényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése