2018. december 16., vasárnap

Olvass velem fantasyt nyereményjáték felhívás!


Sziasztok!
Január elsején két éves lesz a HaBár, a könyves kocsma blog! Éljen! Ennek örömére ismét olvasási kihívással szeretném indítani az évet. Legutóbb klasszikus regényeket olvastunk, most viszont nem vettem merészre a figurát, nem mozdulok ki a komfortzónámból! A választott műfaj: FANTASY! Jöhet minden, amit ez a tág fogalom képes befogadni és beilleszthető a lenti kategóriákba! A játék egész januárban tart, és ha velem tartotok, még nyerhettek is! A Fumax kiadó hozzájárulása révén a játékból nyereményjáték lett! Ezúton is köszönöm nekik, hogy lehetővé tették! Három ember részesül a végén jutalomban! Mint idén januárban, most is értékelem a kreativitást, a fotókért pontok járnak, erről lentebb olvashattok bővebben.
A játék január 1. – 31. között kerül megrendezésre az alábbi játékpályán:

Játékmenet és szabályok:
A pálya kinézetét a kinevet a végén nevű társasjáték ihlette. A kihívás lényege, hogy válassz magadnak egy sort, és a játék időtartama alatt próbáld meg kimaxolni úgy, hogy elolvasol a mezőkhöz egy-egy fantasy könyvet. A nyereményjátékban való részvételhez már három könyv is elegendő. A fő mezők azok, amik középen összeérnek. A pálya körül elhelyezkedő lila mezők pedig bónuszmezők. Lehetőséged van két bónuszmezővel kiváltani egy fő mezőt, de ezt csak egy fő mező esetén teheted meg. Ezen felül is olvashatsz bónuszt, de főmezőt nem tudsz kiváltani többet. Egy könyv csak egy mezőhöz használható, legyen az főmező vagy bónuszmező. Minimális oldalszám: 200 oldal. Novelláskötet esetén lehet úgy teljesíteni, hogy annyit olvasol, hogy kijöjjön a 200 oldal, így ott egy mező több könyvvel is teljesíthető. Viszont, ha a választott novelláskötet hosszabb, mint a minimális, úgy a teljes kötet elolvasása szükséges. A könyveket nem kell ebben a sorrendben olvasni, a pályán belül úgy olvasol, ahogy jólesik. Újraolvasás ér, egyik bónuszmező esetén pont ez a feladat. Ha olyan könnyen és gyorsan olvasol, ha végeztél a kiválasztott sorral, mehetsz tovább kedved szerint másikra, ebben az esetben a közös mezőhöz nem kell új könyvet olvasni.
Mezők:
Közös mező:
Ez a mező mindenkinek azonos. Ide egy olyan fantasy regényt olvass, ami a nyereményt felajánló kiadó, a Fumax gondozásában jelent meg! IDE kattintva a kiadó honlapján tudsz keresgetni, ITT pedig a moly.hu adatlapjuk segíti a kutakodást.
Kék sor:
- Újramesélés (Retelling, egy korábbi történet új köntösben megírt változata, pl.: Marissa Meyer: Cinder, Hamupipőke újramesélés)
- Természetfeletti lények szerepelnek a könyvben
- Váltott szemszög
- Magyar író regénye
Piros sor:
- Fúzió (A fantasy mellett más műfaj is jellemzi a könyvet, vagy a fantasyn belül több alzsáner is jellemző a könyvre, pl: fantasy – scifi kombó, Anne McCaffrey: Sárkányröpte; fantasy  krimi kombó: Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak; fantasy  posztapokaliptikus kombó: N. K. Jemisin: Az ötödik évszak)
- E/1-ben íródott regény
- Férfi főhős
- Női író regénye
Zöld sor:
- Háborús fantasy
- Női főhős
- Sorozat része
- Férfi író regénye
Sárga sor:
- Megfilmesített fantasy
- Mágiamentes fantasy
- Egyedülálló kötet
- Külföldi író regénye
Bónusz mezők:
- Novelláskötet
- Képregény (Itt azokra gondolok, amik szinte könyv vastagságúak és A4-es méretűek, nem a Garfield-re. Fumax mostanában több ilyet is kiadott! Olyan, mint külföldön a Graphic novel. Fenntartom a vétójogot, inkább kérdezz, hogy jót választottál-e. Pl.: Alan Moore: V mint vérbosszú.)
- Joker (Ide bármit olvashatsz, a szabályok betartása mellett.)
- Sárkányos fantasy
- Diverse szereplő van a könyvben (Az egyik fontos szereplő valamilyen szempontból hátrányos helyzetű, pl.: rassz, vallás, szexuális beállítottság, nemi identitás, fogyatékosság, betegség… stb. miatt.)
- Klasszikus fantasy
- Kedvenc fantasyd újraolvasása
- Válassz egyet a listából (Az én személyes kedvenceimet tartalmazza.):
1. N. K. Jemisin: A megtört föld sorozat bármelyik része
2. Robert Jackson Bennett: Isteni városok sorozat bármelyik része
3. Brian McClellan: Lőpormágus-trilógia bármelyik része
4. Ken Liu: A papírsereglet és más történetek
5. Mary E. Pearson: A Fennmaradottak krónikái bármelyik része
6. Bessenyei Gábor: A jövő harcosai sorozat bármelyik része
Fotós kihívás
A tavalyi évhez hasonlóan idén is megmutathatjátok kreatív oldalatokat! A játék ideje alatt ossz meg molyon |OlvassVelemFantasyt jelzővel, vagy Instagramon #OlvassVelemFantasyt hashtaggel megjelölt képet, amin valamilyen fantasy regény látható. Akár az éppen olvasott könyvedet, akár a terveidet, akár a kedvenc fantasydat, nincs kikötés, csak, hogy fantasy legyen. Maximalizálva van a képekért kapható pont, részletek a pontozásnál, de nyugodtan osszatok meg ennél több képet is, ha van kedvetek! Átszerkesztettem a tavalyi molyos zónát, amit IDE kattintva elértek! Azt szeretném kérni, hogy ide töltsétek fel a képetek, hogy ne szemeteljük tele a moly egyéb zónáit. Ha nem vagy pro tag, a képet töltsd fel egy képmegosztóra, és linkeld be a zónába. Dupla pont nem jár, ha ugyanazt a képet molyon és Instagramon is kiteszed, csak egyszer számolom!
Pontozás:
- Minden fő mező teljesítése: 10 pont
- Minden bónusz mező teljesítése: 5 pont
- Teljes sor teljesítése: extra 20 pont
- Fotós kihívás: 1 kép 1 pont, maximum 10 pont gyűjthető.
Nyereményjáték:
A legtöbb pontot gyűjtő játékos mindenképp könyvjutalomban részesül. Övé lesz a lehetőség, hogy válasszon a csomagok közül. Rajta kívül még két nyertest sorsolok. Ők azok közül kerülnek ki, akik legalább három fő mezőt (vagy ugye két fő mezőt és két bónusz mezőt) teljesítenek. Persze a cél az, hogy a teljes sort teljesítsük, de minél több olvasónak szeretnék lehetőséget biztosítani a nyerésre, ezért nem kell öt könyvet elolvasni, hogy bekerülj a virtuális kalapba. A két másik csomag közül az választ először, akit elsőnek dobott a gép.
A három csomag tartalma a következő:

Bízom benne, hogy találtok a kínálatban olyan könyveket, amiért szívesen játszanátok. Meleg szívvel tudom ajánlani azokat, amiket már én is olvastam. Mint látjátok, az egyik nyeremény saját kedvencem is, mint a fenti listában olvasható! Nagyon köszönöm a Fumax kiadónak a csodás nyereményeket! A kiadó elérhetőségei: honlap, Facebook, moly, Instagram. Érdemes figyelni őket, mert így értesülhettek leghamarabb az újdonságokról vagy esetleges játékokról!
Jelentkezés:
Jelentkezni a lenti Google űrlapon lehet, direkt elérés ITT található. Minden olvasott könyvről kérek szépen 5-10 mondatos értékeléseket. Nem elemzéseket kell írni, csak látni szeretném, hogy tényleg elolvastátok az adott művet. Lehetőleg spoilermentesen, légy szíves, hátha felkerül a kívánságlistámra! Egy helyre írd az összes fő mezős és külön helyre az összes bónusz mezős könyvet, egymás alá, szerző és cím megadása után, jelezve azt is, hogy melyik kategóriába olvastad. Ebben az űrlapban van lehetőséged feltüntetni a molyos vagy Instagramos fiókotok nevét is, hogy össze tudjam számolni a pontjaidat! Az űrlapot február 03-ig nyitva tartom, utána lezárom, összegzem a pontokat és kisorsolom a másik két nyertest! A nyertesek nevét közzéteszem a blogon, küldök emailt, és 72 óra áll rendelkezésükre, hogy reagáljanak, különben új nyertest sorsolok, a legtöbb pontot olvasó helyét pedig átveszi a második legtöbbet olvasó! A nyereményeket csak belföldi címre postázom. A megadott személyes adataidat csak én látom, a játék végeztével, miután a nyertesek is reagáltak, az összes adatot törölni fogom. Kérlek, ha nem járulsz hozzá személyes adataid kezeléséhez, ne jelentkezz. Az adatvédelmi irányelvekről bővebben ITT olvashatsz.
Ha valamelyik kategória nem világos, vagy egyéb kérdésetek van, írjatok bátran! A játék kezdetéig mindegyik sorhoz fogok hozni ajánló bejegyzést, ahol összeszedek pár könyvet a kategóriákhoz, hátha segít a választásban! Hamarosan jövök a saját TBR listámmal, addig is osszátok meg velem a ti választottjaitokat! Jó olvasást és sok szerencsét mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Hajrá zöld sor (oszlop)!!! *-* Nagyon örülök a kihívásnak, s alig várom, hogy összeállítsam a listámat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi leszek a listádra! Én még nem döntöttem, melyiken induljak :D :D

      Törlés
  2. Annyi kérdésem lenne, hogy ha több sort is tervezek, a sorokat sorba kell teljesíteni vagy olvashatok ahogy nekem tetszik és nem kell figyelni arra hogy pl a Piros sort kitisztázzam és utána menjek rá a zöldre?
    Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem kell figyelni, olyan sorrendben olvasol, ahogy szeretnél, viszont extra pont csak akkor jár, ha komplett sor kész a játék végéig! Soron belül sem kell ebben a sorrendben olvasni, a lényeg az, hogy a végén, amiket olvasol könyveket, be tudd tenni valamelyik kategóriába! Köszönöm, hogy velem játszol és sok sikert kívánok :)

      Törlés