2017. július 19., szerda

Top 5 Szerda #26

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!
Az elmúlt pár napban a meleg kissé ráment a kedvemre is, nem tudtam sokáig a gép előtt megmaradni, pedig már két könyvértékelés is lenne, amivel adós vagyok. Viszont ezért jó az állandó rovat! A Top 5 Szerdát meg különösen szeretem, az ehavi témák igen érdekesek. Ma olyan könyveket mutatok, amiket nem a nyugati világ inspirált vagy ott játszódik. Kikötésnek annyi van megadva, hogy Észak-Amerikán és Nyugat-Európán kívüli történetek jöhetnek, emiatt kicsit egyszerűbb, mert simán hozhatok magyar könyvet, annak ellenére, hogy nem gondolnám, hogy annyira le lennénk maradva Nyugat-Európa mögött. Ne keressetek semmiféle sorrendet, előre rakom a magyar érdekeltségű könyveket, a végére pedig a nem magyarokat. A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel, addig a blogjaik linkjét teszem a neveik alá!
Azért is duplán jó ez a sorozat ebbe a témába, mert amellett, hogy az alaptörténet Magyarországon játszódik, magyar fiatalok a szereplők, a mellékszálak egy könyv kivételével a nyugati világon kívül játszódik. Van benne Kína, Ausztrália és Óceánia, Afrika és Közép-Amerika. Egy Alaskás és Franciaországos rész kivételével minden beleillik a kritériumba. Nagyon szerettem az egész sorozatot, mert hihetetlenül sok információ van benne, nem nézi butának az olvasót, úgy helyezi bele a tanulnivaló érdekességeket, hogy utána is néztem a legtöbb dolognak olvasás után. Az ilyen típusú ifjúsági sorozatokat szeretem nagyon. Simán betenném kötelező olvasmánynak általános iskola 7-8. osztályába.
Igaz, hogy lovagok vannak benne, ami a középkori lovagi kritériumnak nem felel meg, viszont ennek a nagy része is itthon játszódik. Bele szerettem volna tenni ebbe a bejegyzésbe, mert tetszett ez a regény, nyári olvasmánynak mondanám, olvastatja magát az egész történet. Egy kötetes fantasy, ami miatt eleve jó helyről indult nálam. Ami nagyon szimpatikus volt, hogy Mia nem vett készpénznek semmit, amíg utána nem járt a dolgoknak, ami nagyon jó tulajdonság. Olyan technológia és események vannak a regényben, ami miatt eléggé közel érezheti magát az olvasó a történtekhez, legalábbis velem így volt. Kicsit promózom magam, remélem, nem haragszotok meg érte, de épp zajlik On Sainál egy Fanfic verseny, amire random írtam egy szösszenetet, amit ITT el tudtok olvasni. Valamint ha szeretnétek részt venni, még augusztus 1-ig még bármit beküldhettek, részletek ITT.
Semmiképp nem maradhatott ki ez a regény a felsorolásból. Ennél magyarabb fantasy regényt szerintem nem is olvastam. Mini Könyvklub keretében olvastam, értékelést ITT eléritek. A lényeg az, hogy a magyar valóság köszön vissza az oldalakról, ami miatt kifejezetten tetszett. Vicces szópárbajok és szókimondó beszélgetések vannak benne. Magyar politika és vámpír tanácsadók, engem ezzel megvett magának a könyv.

Ezt a könyvet már nagyon régen olvastam, egy olyan világban játszódik, amit én arab környezetnek látok, a nevek is olyan arabosak, úgyhogy ez egy tökéletes választás. Ez egy M.A.G.U.S. kötet, a manifesztációs háború titkos története. Kisalakos könyv, nem is hosszú, pontosan az eseményekre már nem emlékszem, de tetszett a kötet. Eseménydús és fordulatos volt, csak sajnos akkoriban nem tudtam a többi kötetet beszerezni és elolvasni. Szerintem hamarosan nekiesek a M.A.G.U.S. köteteknek.

Orosz behatású regény, egy tipikus vöröspöttyös YA regény, ami nekem nagyon tetszett. Nagyon tetszett, hogy a mágiát tanulni kell benne és gyakorolni, nem jön csak úgy magától, huss és pöccre a varázslat. A főhős ábrázolása nagyon reális, egy 16-17 éves bizonytalan lány, aki naiv, befolyásolható, a tartozni valahova vágya, a csalódások, mind-mind nagyon hihetőnek találom. El kéne már olvasni a folytatást. Hamarosan.

Ezek lettek volna az én választottjaim, kíváncsian várom a többiek bejegyzéseit! Ti milyen könyveket mondanátok ebben a témában? Nagyon tetszett ez a heti gondolkodni való is, kifejezetten örültem, hogy magyar könyveket tudok mutatni, mert szerintem egyre igényesebb és figyelemreméltóbb a magyar kortárs irodalom kishazánkban. Jövő héten olyan sorozatokat mutatok, amik a folytatások során egyre jobbak és jobbak lettek! Várlak titeket akkor is!

További résztvevők: Arwen T5W, Berta, Dorka T5W, Judy, Julicsenge T5W, Wandamaci T5W 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése