2017. július 10., hétfő

Summer Days Book Tag


Sziasztok!
Már egy hónapja nem volt Book tag, de Levandra és Sol meghívtak, hogy töltsem ki a saját készítésű tagüket! Köszönöm a felkérést! Úgyhogy most ez következik, nyolc nyári kérdés ebben a dög melegben!
1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?
Nem vagyok egy újraolvasós típus, és nem is igen tartom számon, hogy mit hányszor olvastam. Két könyvet tudnék mondani, amit biztos, hogy legalább háromszor olvastam eddigi életemben, mégpedig Roald Dahl: Matilda három csodája és Mark Twain: Ádám és Éva naplója.
2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolában, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!
Nem minden kötelezőt olvastam el, de mindegyikkel megpróbálkoztam. A klasszikusokat könnyebben DNF-feltem, mint az újhullámos könyvmoly korszakomban eleinte. Inkább szórakoztató irodalmat szerettem olvasni már akkor is. 

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:
Egyik Top 5 Szerda témája is ez volt, így belinkelem EZT a bejegyzést, itt megtaláljátok, hogy szerintem mi tipikusan nyári, legalábbis számomra. Nekem azt jelenti a nyári olvasmány, amin könnyen átlibbenek, olvastatja magát és nem kell rajta túl sokat agyalni.
4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Hűha, nehéz kérdés, nem vagyok romantikus beállítottságú, a könyvekben nem a szerelem és a szerelmespárok ragadnak meg igazán. Talán Izzy és Simon az Árnyvadászok világából. Őket mondjuk külön-külön is nagyon bírom.

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
Egy biztos. Avalonra nem. Féltem a szemidegeimet. De komolyra fordítva a szót, valami nyugis helyre mennék el. Talán a luxushajóra a Rocksztárt kaptam karácsonyra könyvből vagy Sea Breezebe a Te vagy nekem a levegő regényből. Egy tengerparti kisváros pihenésre pont alkalmas!
6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:
Stephen King: A ragyogás. Nem sok horror sztorit olvastam még, így elég sokszor hozom fel ezt példának, de kifejezetten szerettem ezt a regényt.

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál.
Forró és szerelmi is? A forró könyvek nem mindig szerelmesek. Nem szeretem a forró könyveket, általában az igen forró részekhez jutok el nyilvános helyeken, és ettől zavarba jövök. Talán a legforróbb könyv, amit eddig olvastam az Jasinda Wilder: Zuhanok beléd című regénye volt. Nekem nem tetszett igazán. Az alapsztorival voltak kifogásaim.
8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Valószínű nálunk kimarad a nyaralás, max. Balaton partra ugrunk le hűsölni, vagy a Velencei-tóra. Oda meg nem hiszem, hogy viszek könyvet. Amúgy az aktuális olvasmányomat vinném, ami jelenleg Naomi Novik: Rengeteg című kötete, utána meg Johanna Spyri: Heidi című kötete következik!


Köszönöm a kérdéseket srácok! Hamarosan új taggel is jövök, már találtam két húzogatóst is, amit szeretnék veletek megosztani! Szeretném felkérni Dorkát, remélem, még nem unod a nyári témát, Niitaát és Wandamacit, hogy töltsétek ki csajok, ha van kedvetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése