2017. június 30., péntek

Olvasmányaim összegzése #2

Júniusban olvasott könyveimről olvashattok!


Sziasztok!
Nagyon gyorsan megy az idő! Ismét hónap vége van, ma már nem fogok új könyvet befejezni, úgyhogy elhoztam nektek a júniusban olvasott regényeim összefoglalóját! Nem lett olyan eredményes a hónap, mint szerettem volna. A minőséggel egészet együtt nézve nincs bajom, viszont a mennyiséget keveslem. Az előző havi TBR-hoz képest 2 könyv is átcsúszik júliusra, a többit sikerült elolvasnom! Az egyik csúszó ráadásul a havi 1 ifjúságis kihíváshoz kéne, 15-ig van rá időm, úgyhogy valószínű azzal fogom kezdeni a hónapot, de talán még ma este belevágok.

Egyből egy dupla kötetessel indítottam a hónapot. Az élet esszenciája után nem volt kérdés, hogy ezt a könyvet is szeretném elolvasni, és milyen jól tettem! Azóta is többször eszembe jutott, hogy én hogy viselkedtem volna, mit láttam volna fontosnak, milyen döntéseket hoztam volna Neasa helyében. Szerintem ezért is olyan jó ez a regény. Nem humoros, mint az előző, de sokáig velem lesz még ez a történet. Két fiatal életéről, megismerkedéséről és döntéseiről szól ez a könyv. Nagyon különböző világból jöttek, ami befolyással van a kapcsolatukra is. Nekem tetszett ez a regény, biztos vagyok benne, hogy amint az írónak újabb könyve jelenik meg, az elsők között leszek, akik megvásárolják. Bővebb értékelést ITT találtok.

Hangoskönyvben hallgattam meg munka közben, még a hónap elején. Azóta se álltam neki új hangoskönyvnek, valahogy beszippantott most a zene és a sorozatok világa. Talán júliusban többet fogok. A történet nagyon megfogott, régen láttam a filmet, de már nem igazán emlékeztem a sztorira. Olyan szomorú, hogy ilyen dolgok történhetnek egy ártatlan kislánnyal, akinek csak annyi a „bűne”, hogy megszületett. Érdekes volt hallani a korról, hogy milyenek voltak az emberek, mik történtek. Majdnem, hogy ma is játszódhatna, sajnos. Eléggé mélyen érintett. Mindenképpen elolvasom a regényt is valamikor a jövőben!

Hát igen. A hónap mélypontja. Nem váltott ki belőlem túl sok érzelmet ez a regény, nem szerettem, de nem is utáltam. Inkább untam és érdektelenné tett. Nem érdekelt mi történik a szereplőkkel, hogy hova mennek, hogy mit csinálnak, hogy mi lesz velük. Egy idő után eljutottam oda is, hogy felőlem mindenki meg is hallhatna, nem ejtenék egy könnycseppet sem, pedig nálam az elég könnyen kicsordul. A könyv maga Quentinről szól, aki bekerül egy varázsegyetemre, de valahogy sehol sem találja a boldogságot.  Tanul, lediplomázik, éli az életét. Sötét, depresszív és lehangoló történet. Aztán jön egy csavar, ami eléggé kiszámítható, és újabb kalandok kezdődnek. És újra sötét, lehangoló és depresszív lesz. Nekem nem igazán jött át. A MiniKönyvklub keretében olvastam, az értékelésemet ITT éritek el, a többi klubtagét pedig ITT.

És a hónap utolsó regénye, amit még sikerült befejeznem tegnap. Bár nem volt nehéz, mert csak 30 oldalam maradt. Inkább az volt nehéz, hogy ne ezt olvassam, hanem dolgozzak. Annyira sokszor hallottam, hogy a vége hú meg haaa, hogy nagyon kíváncsi voltam már rá, hogy mi lehet ekkora nagy szám. És azt kell mondjam, hogy tényleg akkora nagy szám. Szerintem nagyon egyedülálló megoldás lett! Még értékelést nem írtam, érlelődnek a gondolataim, de tuti, hogy fogok. Elképesztően egyedi a világ, amit A. M. Aranth megálmodott. Az egész konfliktus annyira jól van felépítve és kidolgozva, hogy a végén csak nézel, hogy mennyire igaza van. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, nem vagyok sci-fi párti, ezt a regényt sem érzem kifejezetten annak, bár tele van tudományos magyarázatokkal. Nekem ez is inkább ifjúsági YA, és tudom, hogy nem zárja ki egymást a kettő, de valahogy én mégsem érzem igazán annak. Bár lehet csak azért, mert ez tetszett. Az íróval molyon kicsit beszélgettem is a könyvről, meg a folytatásról, hát megmondom őszintén, még inkább kíváncsivá tett! Update: közben elkészült az értékelés extra képes tartalommal az író jóvoltából!

Ebben a hónapban nem hagytam félbe egy könyvet sem! Hurrá! Bár A varázslóknál erőteljesen elgondolkodtam rajta. Összességében pozitívnak értékelem a hónapot, ismét jó könyveke kerültek hozzám, és jól el is beszélgettem róluk, ami kifejezetten jót tett a kis lelkemnek. Innen is üdvözlöm Rain Arlender lelkes kis csapatát, az Y teamet, különösen Dórit, köszi a beszélgetést, igazán jól esett! Remélem hamarosan Rain egy újabb könyvéről tudunk diskurálni! Ti milyen könyveket olvastatok ebben a hónapban? A hétvégén hozom a júliusra tervezett olvasmányaim listáját is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése