2017. június 6., kedd

Ezeket fogom olvasni! #1

Júniusi tervekről bővebben!


Sziasztok!
Ahogy tegnap már említettem, ma jelentkezek a másik új rovattal, amit reményeim szerint havi rendszerességgel hozok majd nektek. Ebben a bejegyzésben megmutatom nektek, hogy melyik regényeket szeretném elolvasni, és melyiket miért választottam. Az elmúlt hetekben többször is kifeküdtünk a fűbe párommal, és közösen olvastunk, nagyon szeretném, hogy ebben a verőfényes napsütésben többször is sort kerítünk rá, úgy a könyvek is jobban fognak csúszni!

Az élet esszenciája sikerén felbuzdulva nagyon megörültem, hogy ez a kötet is megvan a könyvtárnak, így nem haboztam, kivettem, és már neki is álltam az első kötetnek. Ha minden jól megy, mire ez a bejegyzés kimegy, már a második kötetnél járok. Eddig egy nagyon bájos kis szerelmi történet, bár van benne olyan írói eszköz, amit nem szeretek, de maga a regény nagyon tetszik. Érzelmes, megható és kíváncsivá tesz.

Tegnap főzés közben arra jutottam, hogy most nem Youtube videókat fogok nézni, hanem hangoskönyvet hallgatok. Már régóta tervben van ez a regény, láttam filmben és nagyon megható volt. Már az egyharmadát meg is hallgattam, ma munka közben talán be is fejezem, mert nem nagyon hosszú, de bekészítem a 100-as zsepit, szerintem kelleni fog.




Mini Könyvklub júniusra megszavazott regénye. Magamtól biztos nem állnék neki, mert a negatív vélemények jobban megmaradtak bennem, mint a pozitívak. Annyit tudok, hogy hasonló a Harry Potterhez, csak felnőtteknek. Varázslók, iskola, mágia, ilyesmi. Egy trilógia első kötete, és készült belőle sorozat a TV-ben. Azt sajnos nem tudom, hogy milyen fogadtatása volt, mert nem néztem, de ha tetszik a könyv, talán annak is nekiállok. Nem hagyom, hogy mások befolyásoljanak, úgy fogok nekiállni, hogy nem gondolok rá, hogy kinek tetszett és kinek nem, remélem nekem tetszeni fog.

Ifjúsági regény olvasós kihívás erre a hónapra választott könyve. Egy nyereményjáték során került hozzám a könyv, és érdekesnek találom a fülszöveg alapján. Nincsenek nagy elvárásaim a regény kapcsán, azt szeretném, ha kikapcsolna, és nem lenne benne tinihiszti, aztán majd meglátjuk. Annyit tudok, hogy amerikai foci van benne és talán egy lány is játszani fog a fiúk között, de ez nem tuti. Mindenképp írok majd róla, ha elolvastam. Egy LOL könyvet már olvastam, azt nagyon szerettem, remélem, ebben sem kell csalódnom, bár tudom, hogy ez sem mindenkinek tetszett sajnos.

A. M. Aranth könyvei közül már csak ez az egy, amit nem olvastam. Ashley nyereményjátékán sikerült szert tennem rá, és alig várom, hogy végre megtudjam, miért szereti ezt a regényt mindenki! Az író könyveit kifejezetten szeretem, főleg a Holdárnyék sorozat 2. részét, és tűkön ülve várom, hogy mikor kerül ki a folytatás. Kedves Főnix Könyvműhely, szívesen vennék róla információt! Köszönöm! A borító egyébként kifejezetten gyönyörű, a scifivel viszont eddig nem lettünk barátok, úgyhogy kicsit tartok tőle. Meglátjuk!


Ha nagyon nagyon ügyes leszek, akkor ezt a könyvet még mindenképpen szeretném besuvasztani ebbe a hónapba, mert megjelenéskor egyből előrendeltem, és még azóta se olvastam el, pedig nagyon érdekel. A Sötét elmék sorozat befejező kötetéről van szó, mostanában az egyik kedvenc ifjúsági fantasy sorozatom, ráadásul disztópia, pedig azt annyira nem is kedvelem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a regényben szereplő problémákat, eltűnik-e a vírus, vagy megtanulnak a különleges képességű egyénekkel együtt élni. Nagyon sok lehetőség van a sztoriban. És persze Ruby szerelmi életének megoldását is nagyon kíváncsian várom.

Remélem, hogy ebben a hónapban nem kell semelyik könyvet sem félretennem, illetve abbahagynom, mindegyiket azért választottam, mert érdekel. Hangoskönyvekkel lehet, hogy még bővül a lista, majd meglátjuk. Júniusi olvasmányösszegzős bejegyzésből majd kiderül, mennyire tudtam magam tartani a tervekhez.  De mivel szombaton könyvhét, lehet az egész borul, és újak kerülnek olvasásra. Ti milyen könyveket szeretnétek elolvasni a nyár első hónapjában?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése