2017. június 16., péntek

Havi ajánló #3

Téma szerinti ajánló havonta egyszer.

Sziasztok!
Így a harmadik hónap után kezdem úgy érezni, hogy lehet nem jókor vágtam neki ennek a Goodreads ajánlós dolognak. Bár eddig is igyekeztem jó kis könyveket mutatni nektek, biztos vagyok benne, ha kicsit később állok neki, akkor sokkal több jó regényt tudnék a figyelmetekbe ajánlani. Kár ezen töprengeni, belevágtam, és szívesen is csinálom. Viszont a júniusi topik kicsit megnehezítette a dolgom, ugyanis Újramesélések, újragondolások a téma, lehet tündérmese, klasszikus történet, vagy akár mitológiai ihletésű is. Olvastam egy-kettőt, bár lehet, hogy valamelyik nem is az, de azért én ideveszem, viszont az olvasandó listán szerintem mind olyan, ami baromi jó lehet, legalábbis remélem! Ezeket majd a bejegyzés végén megmutatom! A csoportot a Goodreadsen IDE kattintva megtaláljátok, ha gondoljátok, csatlakozzatok bátran!

Ez egy kelta mitológiában játszódó, időutazós történet, ahol egy nyápic egyetemista átkeveredik a kelta birodalomba, hogy megkeresse barátját, és ott kell helyt állnia, és közben megerősödnie. Az ő jelenlétük persze nem problémamentes a világ egyensúlyára tekintettel, mint ahogy az ilyenkor várható is. Nagyon régen olvastam a történetet, még talán középiskolában, de arra tisztán emlékszem, hogy beszippantott. A könyvtárnak csak az első két rész volt meg, és muszáj volt megvennem a harmadikat, hogy tudjam mi a vége, amit utána a könyvtárnak adtam, nehogy más is úgy járjon, mint én.
Én ezt egy Rómeó és Júlia újragondolásnak tekintem, mivel főhősünk R és Julie. Egy olyan világban élnek, ahol nem néznék jó szemmel kettejük kapcsolatát, elvégre R egy zombi. Bár Julie sem nézi jó szemmel eleinte kettejük bárminemű kapcsolatát, de R egy különleges zombi, nem olyan, mint a többiek. Őszintén megmondom, hogy tetszett ugyan a könyv, de nekem a filmfeldolgozás kivételesen jobban bejött. Lehet, hogy fordítva kellett volna, előbb a könyv és utána a film, de ezt már sosem tudom meg.

Igen, tudom, sokszor előhozakodok ezzel a sorozattal, de mit tehetek mást, ha egyszer mindenhova beleillik és jó? Görög mitológia alapján jött létre ez a történet, konkrétan az Olimposzi Istenek szerepelnek benne, és görög mítoszok nyomán halad az egész. Én nagyon szerettem mindkét részt és nagyon várom, hogy a harmadik rész is megjelenjek, remélhetőleg már idén!
Ez nem egy könyv, hanem egy novella a Főnix Könyvműhely 2016-os, Ajtók és átjárók fantasy antológiájából. II. Világháború alatt játszódik Budapesten, nácik és démonok társaságában! Nagyon örülnék neki, ha egy komplett regény kijönne ebben a világban, mert annyira megnyert magának! Ez az egyik kedvenc novellám az antológiában. Olvassátok el! Baromi jó! Összességében nagyon jó kis novellák vannak benne.

Tudom, nem valami sok, meg van köztük olyan, ami nem igazán ismert, de mindegyiket nagyon tudom ajánlani, nekem tetszettek. A következő részen pedig azok jönnek, amiket tuti, hogy a közel jövőben elolvasok:

Ezeregy éjszaka meséi újramesélés. Megvan a polcomon, már egy ideje, egy kétkötetes sorozat első része, aminek már a folytatása is megjelent magyarul, így nem eshetünk abba a csapdába, hogy nem olvasható a befejezés. Nagyon kíváncsi vagyok a történetre, bár még nem olvastam Ezeregy éjszaka meséit sem, de valahogy ez mégis jobban érdekel. Annyit tudok, hogy van benne szerelem, meg mágia, meg bosszú. Idén még biztos sort kerítek rá.

Ez is megvan a polcomon. Ennek a kötetnek az az érdekessége, hogy a Disney által készített Utódok című sorozat alapján készült. Egy szigeten játszódik, ahol a főgonoszok és azok gyerekei élnek! Ők meg persze megpróbálnak megszökni. Az alaptörténet szerintem nagyon ötletes, a borító meg kifejezetten szépre sikeredett! Idén ezt is elolvasom, az tuti!



Sajnos ez a regény nincs a birtokomban, nem is tervezem megvásárolni, idén már nincs több könyv! Viszont a könyvtárban megvan, akárhányszor ránézek, mindig kint van, úgyhogy kénytelen leszek előjegyezni, ha el akarom olvasni. Ha a címéből nem derült volna ki, ez egy Szépség és a Szörnyeteg újramesélés. Elég vegyes kritikákat hallottam a könyvről, itthon inkább negatívakat, de azért teszek majd vele egy próbát, hátha nekem bejön. Nagyon szerettem az alapmesét gyerekként.

Szintén, mint az előző bejegyzés, nincs meg, de a könyvtárnak megvan. Viszont ezt a könyvet nagyon szeretném megvenni, olyan szép ez a borító! Könyvhéten majdnem jött velem haza, de más volt a prioritás. Ő pedig egy Hófehérke újramesélés lenne, de talán ez is kitalálható a borítóból. A történetről sokat nem tudok, a hercegnő vissza akarja hódítani az országát a gonosz királynétól, biztos vagyok benne, hogy a vadász is felbukkan, meg gyanítom az almának is szerepe lesz. Bár ez csak tipp. Szerepel a Könyvmoly Párbajos könyveim között is, ezért is jó lenne még idén elolvasni, különben le kéne cserélnem.
Tudom, hogy elég sok minden hiányzik erről a listáról, amik népszerűek, nálam viszont ők azok, akiket kiemelnék! Ti milyen újramesélt történetet olvastatok, ami tetszett, vagy mik vannak a terveitek között? Jöhetnek tündérmese, mitológiai történetek vagy akár klasszikus irodalmi művek újragondolásai, átírásai is! Már megvan a júliusi téma is, ami már kicsit könnyebbnek ígérkezik. Mindenkinek van olyan író, ami bármit is ír, azt rögtön meg akarod szerezni, hogy elolvasd! Őket fogom bemutatni, az én személyes kedvenceimet!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis összeállítás ^^ A Harag és hajnal nálam is majdnem bekerült, de találtam jobbat annál :D Az Árnyékkirálynőt pedig szívből ajánlom ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm ^^ úgy megörültem, hogy megjelent a Harag és hajnal, hogy azóta se olvastam el :D :D
      elég sokan szeretik az Árnyékkirálynőt, láttam a te értékelésed is róla, nagyon szeretném minél előbb elolvasni, ha már kicsit rendbe szedtem az itthoni olvasatlanjaimat :D

      Törlés
  2. Jó lett az összeállítás. :) Ajánlom a The Lunar Chronicles c. sorozatot is (magyarul kaszálták 2 rész után - Alexandra...) Van Cinder - ami ugye Hamupipőke, Scarlet - Piroska, Cress - Rapunzel és Winter - Hófehérke, ezek a címek s egyben a főszereplők nevei is, s mindben benne van pár vonás az alapmeséből. Baromi jó sci-fi/fantasy sorozat, izgalmas, és pörgős. Ezen kívül nagyon szeretem a Tüskék és rózsák udvarát is, az meg Beauty and the Beast retelling. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ^^ Cindert már én is néztem, de az űrös scifis dolgok nagyon nem az én világom. Kreatívnak tartom az alapötletet, egyszer biztos, hogy nekikezdek, de még nem érzem, hogy eljött volna az ideje :D
      A Tüskés és rózsák udvara körüli hype pedig kissé eltántorított a Sarah J. Maas könyvtől, amúgy olvastam tőle az Üvegtrón első részét, és annyira nem vett le a lábamról. Talán majd egyszer, mikor már nem lesz mindenki megőrülve érte, akkor majd objektíven tudom értékelni, de most szinte biztos vagyok benne, hogy nem okozna örömöt az olvasása :/

      Törlés
    2. Az Üvegtrón 1. része tényleg nem a legjobb. Én a harmadik résztől éreztem, hogy imádom ezt a sorozatot. :D az ütősre sikeredett, meg a 4. is. De persze azt is megértem, hisz tényleg sok könyvnek el tudja venni a varázsát, ha úton-útfélen hirdetik. Ahogy jólesik, hisz mindig az a legfontosabb, a könyv meg megvár. :D

      Törlés
    3. Nem igazán tetszett az első rész, mégis folytattad? Nekem olyan nehéz akkor már rávenni magam, hogy tovább olvassak egy sorozatot. Annyi jó könyv van a világon és mindig félek tőle, hogy a folytatás is olyan élmény lesz, mint az első könyv :D Azt azért hozzáteszem, hogy nem utáltam az első részt, csak olyan egyszer olvasós, láttam már ilyet érzésem volt.

      Igen, attól nem félek, hogy az ő sorozatát félbehagyják, amekkora igény van rá mostanság, úgyhogy lehetőségem bármikor lesz elolvasni :D

      Törlés
    4. Dede, tetszett, csak miután a harmadikat olvastam, jöttem rá, hogy az első kettő ahhoz viszonyítva kismiska. :D
      Az biztos, konkrét lázadás törne ki, ha nem folytatnák Sarah könyveinek kiadását :D

      Törlés
    5. jah értem :D így már én is jártam korábban :D

      Törlés
  3. Thrillerrel még nem igen próbálkoztam, félek az élménytől :D De az nagyon szimpatikus a KMK-nál, hogy nem csak a YA vonalon mozognak, hanem nyitnak más irányba is!

    Annyian mondjátok amúgy a Tüskék és rózsákat, lépten-nyomon beleütközöm, főleg, hogy most jött ki a harmadik rész Amerikában, hogy még a végén talán tényleg elolvasom :D :D

    VálaszTörlés
  4. Nem vagyok az a könyves pasikba beleszeretős típus, úgyhogy ez nálam sosem volt tényező :D :D

    VálaszTörlés