2017. október 3., kedd

Music Projekt Book Tag – Music Projekthét 2017



Sziasztok!
Meghoztam a Projekthét második bejegyzését, ami nem más, mit egy kérdéssor! A résztvevő bloggerekkel karöltve állítottuk ki ezt a Tag-et, a legtöbben adtunk hozzá kérdést, szerintem nagyon változatos és némelyik igen nehéz, kezdve a magaméval. Még mindig nem tudom, mit válaszoljak rá! A héten még két bejegyzést szeretnék nektek hozni a Projekthét alkalmával, remélem minden úgy alakul, ahogy tervezem! De most jöjjenek a kérdések!

Sol:
Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? :)
Nekem már ez a kérdés is igen nehéz, mert nagyon sok kedvenc zeném van, de sosem gondoltam még összepárosítani a könyvekkel. A legújabb kedvencemhez fogok kötni egy dalt, mégpedig N. K. Jemisin: Az ötödik évszakhoz. Az egész zene hangulata bennem megidézi Essunt, miután elveszíti azt, aki számára a legfontosabb. Meg szerintem a szövege is illik a történethez.

Dorka:
Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?
Hm, hm, hm, nagyon jó kérdés, kedves Dorka. Az nagy csalás, ha eleve zenészeket mondok? Én nagyon szeretem a dallamosabb rockzenét, amiben nem csak gitár meg dob van. Összerántanék egy bandát, amiben Lea hegedül (Holdárnyék), Gok zongorázik (Ikercsavar Krónikák), Adam gitározik (Ha maradnék) és Lia énekel (Fennmaradottak krónikái), szerintem neki jó hangja lehet, ha nagyon akarja, képes rá, hogy mérföldekre is meghallják egy csatamezőn, szóval ez se okozhat neki gondot.

Gothic:
1.) Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz?
Az előbb ellőttem Az ötödik évszakot, úgyhogy most legyen Alexandra Bracken: Sötét elmék szereplőgárdája a központban. Akkor kéne választanom egy Rubyt, ő a főszereplő csajszi, Lindsey Stirlinget simán el tudnám képzelni a szerepében. A főgonosz ebben a filmben maga a kormány és egy vírus, elég nehéz könyvből választani ide karaktert, úgyhogy másik könyvet keresek. Főgonosznak Odellt keresek, ő az Ikercsavar Krónikák brutális főgonosza, ne haragudj Gothic, de Marilyn Mansonra esik a választásom. Kissé félnék, ha megtudná, hogy hol lakom!


2.) Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet?
Horrort alapjáraton nem olvasok, úgyhogy azt passzolnám. Romantikusból is nagyon jó romantikusnak kell lennie, semmi tinihiszti, vagy műbalhé, amit két szóval el lehetne intézni, vagy akár csak azzal, hogy beszélgetnek a szereplők, de szerintem Christina Perri megbirkózna a feladattal! Fantasyt pedig a Rhapsody tollából olvasnék szívesen, már a dalaik is történetek mesélnek sárkányokról, háborúról, dicsőségről; könyvben is szívesen találkoznék vele!


3.) Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?
Mivel te nem kötötted ki, hogy csak élő zenészt lehet választani, így Freddie Mercuryval mennék el könyvesboltba! Szerintem nagyon jól elszórakoznánk, tuti teljesen eltérő könyvízlésünk van, és ajánlgathatnánk egymásnak könyveket. A Queen koncertre pedig Trutht vinném magammal az Oculusból, mert ráférne egy kis lazítás!

Réta:
Ha választanod kéne a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?
Hát igen. Szerintem ez nem a legegyszerűbb kérdés. Beszélgetés közben kikötöttük, hogy csak jelenleg élő zenészek jöhetnek szóba. Nah már most, ha azt vesszük alapul, hogy már így is bűntudatom van, ha egy könyv hosszabb ideig van a várólistámon (ne haragudj Lépcsők városa, ígérem, te következel), és egy év alatt rengeteg új könyvet lehetne venni, amit életem végéig sem olvasnék ki, utána évben pedig újabb könyvek jönnek, amiket ugyanúgy be szeretnék szerezni, ennek nem lenne nagyon értelme. Ráadásul ott a könyvtár, ha más nem, majd onnan beszerzem, amint tudom. Úgyhogy inkább koncertre mennék. Nagyon szeretek zenét élőben hallani, viszont nem szeretem a tömeget. Ez a Vip szektor dolog nagyon vonzó! Viszont akkor már csalok, hahaha! Freddie Mercury Tribute emlékkoncerte mennék! Épp ma hallgattam meg az 1992-es emlékkoncertet, annak a mintájára csinálhatnának újat, új együttesekkel, akik eljátszanak saját számokat meg Queen dalokat. A következőkre mindenképp számítanék: Stone Sour, The Pretty Reckless, Halestorm, Shinedown, Nine Inch Nails, Distrubed, Within Temptation, Amaranthe, Imagine Dragons.

Wandamaci:
Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod, vagy figyelmen kívül hagyod?
Általában nem, ha olyan együttes van, akit szeretek, akkor olvasás után elkezdem hallgatni, de ha számomra ismeretlen, akkor nem állok neki hallgatni őket.

Molly:
Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?
Szeretek énekelni, de nincs jó hangom, itthon szinkron énekelni szoktam Youtube-bal, de nem tárnám nagyközönség elé, mert én lennék az, akit kinevetnek a tehetségkutatóban. Viszont nagyon szívesen zongoráznék, bár ahhoz meg kicsit az ujjaim, de megoldom!

Indie/Perpetua:
Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?
Nem sűrűn olvasok zenészekről. Meg amúgy sem vagyok „book boyfriend” rajongó típus. Aki, mint ember szimpi volt nekem, és zenél, az Kvothe A szél nevéből, vele szerintem jól kijönnénk egymással.

Neverhood:
Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?
Azokat tudom megemlíteni, akik nagyban befolyásolták a zenei ízlésemet. Az én életem alakulására nem nagyon volt hatással a zene, de mindig a része volt. Szóval, akikkel elindultam a rockzene szeretetének útján, azok a következők: System of a Down, Rhapsody, The Offspring. Még kazettán hallgattuk, úgy vettük fel rádióból vagy másoltuk le valamelyik ismerősét és ceruzával pörgettük vissza, hogy gyorsabban meghallgassuk! De megcsináltuk azt is, hogy mindkét oldalra felvettük ugyanazt és csak meg kellett fordítani, hogy hallgatni tudjuk! Ahh, édes nosztalgia!

K_A_Hikari:
Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?
Ha olyan hangulatom van, akkor igen. De biztos, hogy nem magyart, mert az nagyon elvonná a figyelmem. Angol szöveg, vagy szöveg nélküli, lazítós zenéket szoktam hallgatni, igen.

Annie:
Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl. sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből :) )
Nem tudok fantasztikus lényeket elképzelni zenekarban, csak akkor, ha emberszerű alakban vannak. Úgyhogy nálam a sárkányok kilőve sajnos, pedig imádom őket! De egy törpe vagy gnóm heavy metál bandára kíváncsi lennék!

Virág:
Melyik dalt választanád életindulódnak / vagy melyik dalszöveg idézetet életed mottójának?
Mottót nem tudok mondani, mert valamiért nem igazán mottós egyik dalszöveg sem, ami eszembe jutott. Életindulót választanék csak. Ez a dal, mióta először meghallottam, állandóan cselekvésre késztet! Állandóan el akarok indulni, és tenni valamit, valami hasznosat! Imádom! Van, hogy reapeten hallgatom, mert annyira jó!


Ezek voltak tehát a mi kérdéseink, viszont mi kíváncsiak vagyunk a Ti válaszaitokra is! Ha kedvet kaptál, töltsd ki nyugodtan, csak jelölj forrásként és mutasd meg, hogy a többiek is láthassák! Így a végén elmondhatom, hogy elhúzódott a kitöltés, mert meg kellett hallgatnom az összes zenét, amit találtam, és hát utána akkor még egyet, meg még egyet, meg még egyet… Tudjátok, hogy megy ez, ha be van kapcsolva az automata lejátszás! Imádtam! Még így is annyi jó zenét és együttest nem mutattam meg nektek, de arra egy  élet is kevés lenne, hogy mindet megemlítsem. "Projekthét" címke alatt megtaláljátok az összes bejegyzésemet. Nézzetek be a többiekhez is, náluk is találtok már projekthetes bejegyzéseket, sokan már ezt a kérdőívet is kitöltötték!



#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

4 megjegyzés:

  1. ID: Warriors pacsi. Imádom, hihetetlen ez a szám. <3 :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaajjj, ne is mondd, most is vagy 5x meghallgattam :D Nagyon bánom, hogy nem jutottam el itthon a koncertjükre :(

      Törlés
  2. Azt mindjárt gondoltam :D Ha mellém költözne, megkérnélek, hogy cserélj velem házat :D

    VálaszTörlés