2017. június 14., szerda

Top 5 Szerda #22

Egy téma, öt könyv, toplista a Top 5 Wednesday keretében.

Sziasztok!
Az eheti szerda sem telhet el Top 5 Szerda bejegyzés nélkül! Kicsit megcsúsztam ugyan a megírásával, épp buszon ülök, Győrből tartok hazafelé és írom a bejegyzést. Viszont amennyire megkéstem vele, annál nagyobb kedvvel vágok bele! Eheti témánk: mutasd be a kedvenc kapcsolataidat, aminek nem része a főhős! Magyarul a mellékszereplők szerelmi életében kell vájkálni. Elég nehéz téma, mert a mellék karakterekre az írók is kevesebb hangsúlyt fektetnek, pláne a kapcsolataik mélyebb bemutatására. Mindazonáltal összeszedtem nektek öt példát, ami nekem nagyon tetszik! A Goodreads csoport linkjét ITT eléritek. A bejegyzés alján megtaláljátok a többi résztvevő bloggert, amint az övék is kikerül, frissítem a linkekkel!

5. Karla és Saul (Joss Stirling: Lélektársak)
A sokak által kedvelt Benedict testvérek szülei! A harmadik részben van egy konfliktus, amit nem szeretnék leírni, lényeg a lényeg, hogy akkor a fiúkon úrrá lesz a kétségbeesés, hogy mi lesz a lélektársaikkal, mi lesz a kapcsolatukkal, aggódnak a lányokért, az életükért, a jövőjükért. Nagyon szépen ábrázolva van az érzelmek megnyilvánulása, főleg Saul tekintetében. Mindhárom rész alatt látszik, hogy nagyon szeretik egymást, de ebben a kötetben van szerintem legjobban ábrázolva.


4. Lottie és Charles (Kerstin Gier: Silber trilógia)
Őket még nem lehet szerelmes párnak hívni, de már az első kötetben kiderül, hogy őket egymásnak teremtették. Nagyon bírom, hogy Lottie annyira zavarba jön, mikor találkoznak, hogy beszéd közben felcseréli a szavakat, elpirul, bár azért adhatna egyértelműbb jeleket is a fiúnak! Charles meg, ahogy adja a féltékenyt, és hogy kiáll Lottie mellett az anyja előtt, igazán szimpatikus fiatalember. Ráadásul fogorvos!



3. Ned és Gerald (Gaura Ágnes: Borivezum)
Nagyon harmonikusnak van ábrázolva a kapcsolatuk. Bár mindketten természetfeletti lényekkel dolgoznak, mindkettejüknek más a szakterülete. Össze tudják egyeztetni a munkát és a magánéletet. Bár csak rövid ideig találkoztunk velük, úgy tűnt, nem azok a veszekedős fajták. Imádtam, ahogy szívták Bori vérét! Csak remélni tudom, hogy a folytatásban többet kapunk belőlük!



2. Vanda és Ian (Stephenie Meyer: A burok)
Szerintem az ő kapcsolatuk a legjobb példája annak, már azok a könyvek közül, amiket olvastam, hogy a belső jobban számít, mint a külső. Vanda egy idegen lény, aki elnyomja az emberi tudatot a testben, bár ő nem igazán erre vágyik. Ian eleinte nagyon utálja, mivel ő az elnyomó, az ellenség, akit le kell győzni, akinek ellen kell állni, és akitől vissza kell foglalni a világunkat. Ám annyit beszélgetnek egymással, hogy közelebbről is megismerkednek, megismerik egymás személyiségét, és kialakul közöttük valami. Hogy mi lesz a vége, az sosem derül ki. Tud Ian együtt élni azzal, hogy a test, amiben Vanda van, nem a lányé? Tud Vanda ezzel együtt élni? Érdekes kérdések, de az tény, hogy Ian nem Vanda külsejét szerette meg, hanem a belső értékeit.

1. Katrina és Roran (Christopher Paolini: Eragon)
Nekem Saphira mellett Roran a kedvenc karakterem az egész sorozatban. Roran nagyfokú személyiség változáson esik át a regény alatt, igazi hős lesz belőle, bármit megtenne Katrináért, és a lány is őérte. A regény folyamán ezt többször is bizonyítják. Eleinte nagyon szerény kapcsolatuk van, de a szükség úgy kívánja, hogy erősödniük kell lélekben és testben is, a kapcsolatuk is úgy erősödik és válik sokkal érzelmesebbé.


Huh, még annál is nehezebb volt összeszedni és nagyjából spoiler mentesen beszélni róluk, mint első körben gondoltam. De legalább elkészült és így miután hazaérek, egyből ki is tudom tenni! Ami nekem mindenképpen jó hír! Remélem tetszett nektek ez a kis összeállítás. Van olyan mellékszereplőkből álló pár, akiket nagyon kedveltek? Jövő héten olyan főszereplőket mutatok be, akiket a többség nem kedvel, de én valamiért szimpatikusnak tartom őket!

További résztvevők: Arwen, Berta, Dorka, Wandamaci

forrás:
Roran és Katrina
Vanda és Ian

2 megjegyzés:

  1. A jövőheti téma jó lesz.. Én alig várom :D jó lett ez az összeállítás is ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kíváncsi leszek mindenki bejegyzésére :D :D Lassan amúgy annyian leszünk, csinálhatnánk saját témákat :D :D
      köszönöm ^^

      Törlés