2017. június 9., péntek

Summer Book tag



Sziasztok!
Dorka, az Anya olvas bloggerinája (fun fact: helyesírás ellenőrző javaslata: blogreginája) ma volt olyan kedves, és kihívott erre a nyári könyves tagre, amit ezúton is nagyon köszönök neki! Az ő válaszait IDE kattintva olvashatjátok! A kérdések behozzák egy kicsit a nyarat, bár már az időjárás is kezd eléggé illeszkedni az évszakhoz, annak ellenére, hogy a héten többször is esett az eső. Holnap megyünk a Könyvhétre, nagyon bízom benne, hogy nem kap el minket a tavalyihoz hasonló özönvíz. Látogassatok ki ti is az eseményre, és térjetek haza szebbnél szebb kincsekkel! Következzenek a kérdések!
Milyen könyvet olvastál, ami nyáron játszódik?
Simon X. Rost: Aki sosem alszik. Elég friss könyvélmény számomra, egy Tom Sawyer továbbgondolás, ahogy Tom egy gyilkosság felderítésén dolgozik, a könyv júliusban játszódik. Egy hetet ölel fel körülbelül a fő eseményszál. Többször említik benne, hogy meleg van! Nem mondom, hogy tipikus nyári regény, de nyáron játszódik, az fix.
Milyen könyvbéli helyszínre mennél vissza szívesen nyaralni a nyáron?
Hát ez igen nehéz kérdés, mert ha fantasy könyvet veszek alapul, akkor ott tuti van valami galiba, ami gátat vetne a szórakozásnak, egy démon, egy háború, esetleg egy gonosz sárkány. Bár A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva című regényében van egy kemping, ahova osztálykirándulásra mennek Amyék, oda szívesen elmennék, persze csak akkor, ha nem jön a Köd. Amire még látok is valami esélyt, az nem más, mint Joss Stirling: Crystal című regényének helyszíne: Velence, méghozzá egy karnevál idején! Olyan nagyon szeretném megnézni egyszer!
Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron?
Már régóta nem kell kötelező olvasmányokat olvasnom. Bevallom töredelmesen, hogy a kötelezők egy részét nem is olvastam el, de azért volt, ami tetszett. Én olyan kötelező olvasmányokat is adnék a klasszikusok mellett, ami megszeretteti a fiatalokkal az olvasást. Könnyen olvasható, nyári regényeket, mint mondjuk On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? vagy Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra. Nyilván fiúknak ezek a könyvek valószínű nem jönnének be (kivétel erősíti a szabályt), de nekik is lehetne találni ilyeneket, mint mondjuk a Harry Potter vagy a Percy Jackson (bár ezt még nem olvastam).
Melyik könyvbéli karakterrel/karakterekkel töltenél el szívesen egy estét a nyári tábortűznél?
Hát ide is Amy és a bandája jutott elsőnek eszembe. Ők a Holdárnyék című ifjúsági sorozat Holdárnyék nevű, rockzenét játszó zenekara. Olyan fajta zenét játszanak, amiben elfér egy hegedű is, és én ezt nagyon szeretem. Elhallgatnám őket jammelni a tűz körül. A-val is szívesen megismerkednék, David Levithan: Nap nap után című könyvéből, ő ugyanis egy olyan karakter, aki minden nap más bőrében ébred, nagyon sok mindent tudnék kérdezni tőle!
Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
Talán még nem fogtok még ráunni, annyiszor említettem már, de olvastátok Rain Arlender: Az élet esszenciája című regényét? Még nem? Mit szólnál hozzá, ha a nyáron elolvasnád? Rövid, vicces, ironikus, néhol meghökkentő, imádom! Szerintem neked is tetszene! (Írtam róla értékelést is ITT, talán meg tudlak győzni vele)
Mi az első, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szó hallatán?
Leiner Laura: Bábel. Annyira nyári az a könyv, fesztivál, forróság, italozás, tánc, miegymás. Erről a két szóról egymás mellett egyből az jutott eszembe! Sajnos nem lettünk öribarik a regénnyel, valahol itt kezdtem úgy érezni, hogy Laura és az én útjaim távolodni látszanak, az utolsó három regényét már nem is olvastam. A nyárról alapjáraton az izzadás és a hőguta jut eszembe, jobban szeretem a tavaszt. A könyvről pedig a szórakozás, bár ezzel szerintem sok moly egyetért!
Melyik könyvet/könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?
Ami tutitutitutituti biztos, az Lev Grossman: A varázslók (MiniKönyvKlub), Naomi Novik: Rengeteg (MiniKönyvKlub), A. M. Aranth: Oculus, Alexandra Bracken: Sötét hajnal. Pár könyv azok közül, amit majd holnap sikerül beszereznem: Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára, S. J. Kincaid: A kárhozott, Halhatatlanok fantasy antológia. Egy ifjúsági regényes kihívás miatt ebben a hónapban még mindenképp el kéne olvasnom Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem című regényét. Ezek mellé még biztos fognak érkezni jelöltek. Amúgy a júniusi terveimbe ITT bekukkanthattok, ha szeretnétek, ezentúl minden hónapban lesz majd ilyen bejegyzés.
Bízom benne, hogy tetszett nektek ez a kis tag, én élveztem kitölteni! Szeretem az olyan tag-eket, ami nem csak arról szól, hogy mutass egeres borítót, vagy forrófejű karaktert, hanem enged kicsit belőled is látni valami. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy töltsétek ki, viszont lennének olyanok, akiket konkrétan megkérnék, hogy ha van kedvük, válaszolják meg a kérdéseket. Ők a következők lennének:
Gothic Fleur, a Goodbye Agony blogról
Berta, a Cherryflowers blogról
Remélem, hogy elfogadjátok a felkérést!


4 megjegyzés:

  1. Bábel! *.* Imádom! :D a Nap nap után könyvhöz pedig megjött a kedvem egy ideje úgyis a polcon csücsül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah de jó! Nekem tetszett az a könyv, mert különleges :D a második rész, ami a csajszi szemszögéből mutatja be ugyanazt a sztorit, meg nekem csücsül a polcomon olvasatlanunk :D könyvtári, nekem is el kéne olvasni, ha már kivettem :D

      Törlés
  2. Ez tényleg jóféle tag, én is kitöltöm. :)
    Ugyanitt: RENGETEG <33333333333333333333333333333333333 Remélem, tetszeni fog neked is.
    Egyébként a könyvhelyszínnél én fantasyset fogok mondani, mert Tündérföldre (Valente-félébe) úgy elmennék! (Persze béke idején, amikor csak szórakozni lehet. Persze az árnyékomra így is vigyáznék.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik! Kíváncsi leszek a válaszaidra! ^^
      Én is remélem, mert rosszat igazából nem hallottam róla, jó és egynek elmegy véleményeket olvastam/láttam, úgyhogy bizakodó vagyok. Ami külön öröm, hogy egykötetes!
      Valahogy az ember jobban vágyik egy olyan világba, amit átsző a varázslat és a fantázia, van benne egy plusz a valós élethez képest, ami kicsit kizökkent, tökre megértem, hogy ilyet választasz te is :D

      Törlés